Οι απατεώνες της «πανδημίας»: Αγόρασαν αυτοκίνητα έως και ιδιωτικό νησί – Ανάμεσα τους και έλληνας γιατρός

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
5 Min Read

Το δικό του νησί – το Sweetheart Island – έναν επίγειο, παρθένο παράδεισο ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα αγόρασε ο επιχειρηματίας Πάτρικ Πάρκερ Γουόλς παίρνοντας παράνομες επιδοτήσεις για την πανδημία του κοροναϊού.

-Advertisement-

Αν και το ιδιωτικό νησί του Γουόλς συγκαταλέγεται στις πιο ασυνήθιστες αγορές από απατεώνες της πανδημίας, το «έγκλημά» του δεν ήταν μοναδικό. Είναι ένας από τους χιλιάδες που διέπραξαν τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σχεδόν 3.200 κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί για απάτη με τις επιδοτήσεις και τα δάνεια της πανδημικής περιόδου, ενώ έχουν κατασχεθεί περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απώλεια αντιπροσωπεύει σχεδόν το 10% των 4,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει εκταμιεύσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να μετριάσει την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η πανδημία COVID-19, σύμφωνα με ανάλυση του Associated Press.

- Advertisement -

Μια ανασκόπηση του AP σε εκατοντάδες υποθέσεις απάτης κατά της πανδημίας παρουσιάζει μια εικόνα απατεώνων που ξόδευαν αφειδώς σε σπίτια, πολυτελή ρολόγια και διαμαντένια κοσμήματα, Lamborghini και άλλα ακριβά αυτοκίνητα.

Ο Έλληνας γιατρός με τα ρολόγια και το γιοτ

Στην λίστα περιλαμβάνεται και ένας Έλληνας γιατρός από τη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ζαρκάδα ο οποίος παραποίησε τουλάχιστον 11 ξεχωριστές αιτήσεις για επιδότηση κατά την διάρκεια της πανδημικής περιόδου που του απέφεραν σχεδόν 3,8 εκατ. δολάρια σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Με τα χρήματα αγόρασε ρολόγια χειρός Rolex και Cartier αξίας 140.000 δολαρίων για τον εαυτό του και τα μέλη της οικογένειάς του, ενώ έδωσε και προκαταβολή για ένα γιοτ, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Ο Ζαρκάδας χρησιμοποίησε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια για να εξοφλήσει μέρος προηγούμενης δικαστικής απόφασης εναντίον του για παραβίαση μίσθωσης ακινήτου. Η πιο θρασύτατη κίνησή του ήταν να στείλει 80.000 δολάρια από τα λεφτά που είχε καταχραστεί πίσω στην κυβέρνηση για να διευθετήσει μια ομοσπονδιακή αγωγή που τον κατηγορούσε ότι παραβίασε τον νόμο περί ελεγχόμενων ουσιών, διανέμοντας περισσότερες από 20.000 δόσεις ενός φαρμάκου για την απώλεια βάρους χωρίς να τηρεί ακριβή αρχεία, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Στην λίστα περιλαμβάνεται και ένας Έλληνας γιατρός από τη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ζαρκάδα ο οποίος παραποίησε τουλάχιστον 11 ξεχωριστές αιτήσεις για επιδότηση κατά την διάρκεια της πανδημικής περιόδου που του απέφεραν σχεδόν 3,8 εκατ. δολάρια σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ανακάλεσε την ιατρική άδεια του Ζαρκάδα λίγο μετά την καταδίκη του σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια φυλάκισης για την κλοπή του πανδημικού βοηθήματος.

Ο ράπερ και ο ιδιοκτήτες πιτσαρίας

Σε μια άλλη περίπτωση περιλαμβάνεται ένας ράπερ από το Τενεσί, ο οποίος καυχιόταν για την ευκολία με την οποία έκλεβε πάνω από 700.000 δολάρια από το πανδημικό επίδομα ανεργίας στο YouTube. Ένας πρώην ιδιοκτήτης πιτσαρίας και οικοδεσπότης μιας ραδιοφωνικής εκπομπής με θέμα το κρυπτονόμισμα αγόρασε μια φάρμα αλπάκα στο Βερμόντ με τις ενισχύσεις που έλαβε. Και ένας πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος της Νιγηρίας που άρπαξε περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια σε επιδόματα αρωγής COVID-19 φορούσε ρολόι 10.000 δολαρίων και χρυσή αλυσίδα 35.000 δολαρίων όταν συνελήφθη.

Τα κλεμμένα κεφάλαια χρηματοδότησαν τον πολυτελή τρόπο ζωής του Lee E. Price III, κατοίκου του Χιούστον με προηγούμενες καταδίκες για πλαστογραφία και κατάχρηση. Απέσπασε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια δολάρια υποβάλλοντας ψεύτικες αιτήσεις ενίσχυσης για λογαριασμό επιχειρήσεων που υπήρχαν μόνο στα χαρτιά, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Ο Price δεν έχασε πολύ χρόνο και ξόδεψε 14.000 δολάρια σε ένα Rolex και περισσότερα από 233.000 δολάρια για μια φανταχτερή λευκή Lamborghini Urus και ένα πολυτελές SUV.  Ξόδεψε επίσης χιλιάδες δολάρια στο Casanova, ένα στριπτιτζάδικο στο Χιούστον. Ο Price καταδικάστηκε σε περισσότερα από εννέα χρόνια φυλάκισης.

Ο Vinath Oudomsine από τη Γεωργία δημιούργησε επίσης μια ψεύτικη εταιρεία που ισχυρίστηκε ότι έβγαζε 235.000 δολάρια το χρόνο και είχε 10 υπαλλήλους. Λίγες εβδομάδες αφότου ο Oudomsine υπέβαλε αίτηση για τη βοήθεια για την πανδημία, η κυβέρνηση έσπευσε να του δώσει 85.000 δολάρια για να κρατήσει την ανύπαρκτη επιχείρησή του στην επιφάνεια.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *