Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σβεντ, η Ρωσία νίκησε 76-73 την Τουρκία και έτσι μπήκε με το… δεξί στο Ευρωμπάσκετ. Εκτός από τους 22 πόντους που σημείωσε, ο ηγέτης της Χίμκι πέτυχε ένα πολύ καθοριστικό τρίποντο στα 25’’ πριν τη λήξη, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Μπαζάρεβιτς.
Επίσης, για την «αρκούδα» πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Μοζγκόφ με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από τους οικοδεσπότες ξεχώρισε ο Οσμάν με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.
Ντέρμπι ήταν από το ξεκίνημά της η αναμέτρηση, με την Τουρκία όμως να διατηρείται μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου (13-10). Ωστόσο, στα τελευταία δύο λεπτά, η Ρωσία άρχισε να ανεβάζει… στροφές και να το κλείνει στο +5 (15-20). Ο Μοζγκόφ έκανε… πάρτι στη ρακέτα στη δεύτερη περίοδο, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +10 (17-27). Όμως, η ομάδα του Σαρίτσα αντέδρασε και με τον Ερντέν έκανε ένα σερί 7-0 (24-27). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι δεν άνοιξε ξανά, με την «αρκούδα» να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 36-33.
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, η Ρωσία πήγε στο +7 (33-40), όμως ο Οσμάν δεν το άφησε να… περάσει έτσι, φέρνοντας την Τουρκία κοντά (41-44), ενώ ο Βεϊσέλογλου στα μισά έφερε το παιχνίδια στα ίσα (46-46). Οι παίκτες του Μπαζάρεβιτς απάντησαν με ένα 6-0 (46-52) και κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 55-51. Στην τέταρτη περίοδο οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά και με ένα επιμέρους 2-7 πέρασαν μπροστά (58-57). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν καλάθια (68-69). Στα 25’’ πριν τη λήξη, ο Σβεντ πήρε την επίθεση και με ένα μεγάλο τρίποντο έστειλε τους Ρώσους στο +4 (68-72), με την αναμέτρηση να πηγαίνει στη… ρουλέτα των βολών και την ομάδα του Μπαζάρεβιτς να παίρνει τη νίκη με το τελικό 76-73.
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 33-36, 51-55, 73-76
Τουρκία (Σαρίτσα): Βεϊσέλογλου 11 (1), Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Οσμάν 28 (3), Χερσέκ 2, Ερντέν 11, Μαχμούτογλου, Αλντεμίρ 2, Σανλί, Κορκμάζ 7 (1), Σιπάχι 6, Κοκσάλ.
Ρωσία (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 22 (4), Μπαμπούριν, Φριντζόν 8, Ίβλεφ 2, Αντόνοφ, Ζούμπκοφ 8 (1), Χβοστόφ 8 (1), Μοζγκόφ 20, Βοροντσέβιτς, Ντ. Κουλάγκιν 6, Μ. Κουλάγκιν, Κουρμπάνοφ 2.
Πηγη-sportfm.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.