Θυμάστε που όλοι έλεγαν πως οι τηγανιτές πατάτες είναι κίνδυνος-θάνατος; Ε, λοιπόν αυτό δεν ισχύει για τις ΣΠΙΤΙΚΕΣ τηγανιτές πατάτες σύμφωνα με τους διατροφολόγους.
Οι τηγανιτές πατάτες που τηγανίζονται σε φρέσκο λάδι που δεν έχει καεί και είναι φυσικές και όχι προτηγανισμένες, ναι μεν, έχουν τα λιπαρά ενός τηγανιτού φαγητού αλλά είναι καλύτερες από τις βραστές και αυτό γιατί με το τηγάνισμα “εγκλωβίζεται” το άμυλο ενώ στις βραστές, το άμυλο εξαπλώνεται.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι τηγανιτές πατάτες δεν ανεβάζουν απότομα το γλυκαιμικό δείκτη στο αίμα και άρα είναι καλύτερα μια στο τόσο να τηγανίζουμε πατάτες στο σπίτι μας παρά να τις βράζουμε. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για τις φυσικές πατάτες που αγοράζουμε, πλένουμε και κόβουμε στο σπίτι μας, χωρίς συντηρητικά κλπ.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.