Ο Γ. Λαμπρούλης πήγε εθελοντής σε νοσοκομείο στη Λάρισα – Τον έδιωξαν λόγω … αστικής ευθύνης

Ο μεν βουλευτής πρόθυμος, η δε αστική ευθύνη… ασθενής. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, που ξεκίνησε το εθελοντικό «κίνημα» των γιατρών πήγε σε νοσοκομείο της Λάρισας για να αναλάβει δράση, έφυγε όμως άπραγος.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής που ζήτησε να απαλλαγεί των καθηκόντων του για να αναλάβει εθελοντικά δράση στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό, έκανε τα λόγια του πράξη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο Βηματοδότης, το πρωί της Πέμπτης, έφτασε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

«Ο διοικητής και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον βουλευτή – πνευμονολόγο, λέγοντάς του πόσο ανάγκη τον έχουν στα δύσκολα περιστατικά νοσηλείας αλλά και διασωλήνωσης ασθενών με Covid. Ο κ. Λαμπρούλης και αυτός έδειξε τη χαρά του «Εντάξει λοιπόν», τους είπε. «Αύριο φοράω ποδιά και έρχομαι στο νοσοκομείο». Εδώ ακριβώς συνέβη το εξής περίεργο: «Ένα λεπτό», του λένε από το νοσοκομείο, «θα πρέπει πρώτα να δούμε το καθεστώς που διέπει τους εθελοντές».

Και ξέρετε γιατί; Για την αστική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τα έχασε και τους ρώτησε: «Δεν έχετε ανάγκη από πνευμονολόγους; Γι’ αυτό ήρθα». Οι άλλοι τον κοίταζαν έκπληκτοι: «Και η αστική ευθύνη; Πρέπει να δούμε το θέμα». Το ίδιο συνέβη και με τον γαλάζιο βουλευτή Χρήστο Κέλλα (αναισθησιολόγο- εντατικολόγο) που εμφανίστηκε και στα τρία νοσοκομεία της Θεσσαλίας αλλά του είπαν και αυτού να περιμένει έως ότου ρυθμιστεί το θέμα του εθελοντισμού.

Ο κ. Κέλλας πήρε αμέσως τηλέφωνο το υπουργείο Υγείας όπου του υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν λίαν συντόμως τροπολογία στη Βουλή που θα ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα. Έως ότου όμως συμβεί αυτό δεν θα μπορούν να προσφέρουν ούτε εθελοντικά τις υπηρεσίες τους»

reader

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

radiolamia
konstantinos_kolovos

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist