Ο Γ. Κοτρωνιάς στη Βουλή για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού κώδικα

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 comment
2 Min Read

Ανέφερε  ο βουλευτής Φθιώτιδας σχετικά:

“Το νομοσχέδιο έρχεται να λύσει σημαντικά προβλήματα, θέτοντας στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενώ βασικός στόχος παραμένει η αποτελεσματική σωφρονιστική διαδικασία των κρατουμένων και η ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία.

Οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις μεταξύ άλλων εστιάζουν:

• Στον εκσυγχρονισμό των συνθηκών κράτησης και στη διασφάλιση της ισότητας των κρατουμένων. με την απαγόρευση κάθε δυσμενούς διακριτικής μεταχείρισής τους, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής κατάστασής τους, ενώ θεσπίζεται ένδικο βοήθημα για την προβολή, εξέταση και επανόρθωση από αρμόδια αρχή των παραπόνων, αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης.

• Στην ειδική μέριμνα για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως είναι οι νεαροί κρατούμενοι και μητέρες, για τους οποίους προβλέπεται χωριστή διαβίωση με γνώμονα την ασφάλεια τους.

• Στον διαχωρισμό και την ίδρυση νέων σωφρονιστικών καταστημάτων για την εύρυθμη λειτουργία τους αλλά και την ασφάλεια των κρατουμένων και στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και της διατροφής τους.

• Στον προσδιορισμό ανά κατηγορία του ακριβούς μέτρου του ευεργετικού υπολογισμού λόγω συμμετοχής σε τομείς εκπαίδευσης, εργασίας ή σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης τοξικομανών.

• Στη διαβάθμιση των προϋποθέσεων χορήγησης αδειών ανάλογα με την επικινδυνότητα των εγκλημάτων, στον περιορισμό χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας μόνο σε δημόσιες σχολές και χορήγησης άδειας μη ελεύθερης διαβίωσης μόνο στους κρατούμενους για οικονομικά αδικήματα

• Στην προσθήκη νέων λόγων μεταγωγής, πειθαρχικών, σχετικών με το σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων και σχετικών με συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση.

• Στη κοινωνική επανένταξη και επαγγελματική αποκατάσταση των αποφυλακισθέντων μέσω της πρόσληψης σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ή μονάδες που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Πολιτείας, ενώ παράλληλα προσδιορίζονται σαφώς οι στόχοι της ΕΠΑΝΟΔΟΣ.”

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • Συγνώμη ο Σωφρονιστικός Κώδικας ειναι το πρώτιστο για εσάς κ. Βουλευτά η το χάος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας???? Αυτό το ερώτημα αφορά & τους λοιπούς εκπροσώπους μας? Πηγαίνετε ένα απόγευμα, βραδάκι, έξω από τα επείγοντα & ακολουθήστε ένα περιστατικό, πόση ώρα θα ταλαιπωρηθεί για να μάθει αποτελέσματα εξετάσεων & θεραπεία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *