Νίκος Σταυρογιάννης : “Χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σύνεση στη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών μας”

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 comment
2 Min Read

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε από την εναπομείνασα πλειοψηφία, η εκτέλεση του προϋπολογισμού έως και το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Δυστυχώς, όμως επιβεβαιώθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο, η συνεχιζόμενη επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών του Δήμου μας.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, υπεύθυνη διαχείριση στα χρήματα των Δημοτών μας και άμεση εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων, προτού η οικονομική πορεία καταστεί μη αναστρέψιμη.

Απαιτείται εξορθολογισμός του συνόλου των δαπανών.

Περιορισμός των απευθείας αναθέσεων και διενέργεια διαγωνισμών, ώστε πέραν των άλλων να επιτύχουμε και οικονομίες κλίμακας.

Ουσιαστικός επανέλεγχος προμηθειών, υπηρεσιών και έργων τόσο για την αναγκαιότητα τους όσο και για το κόστος τους.

Και βέβαια, όλα αυτά πρέπει να γίνουν με ταυτόχρονη αξιοποίηση όλων των πηγών άντλησης εσόδων.

Αν δεν εφαρμοστούν άμεσα τα προτεινόμενα αυτά μέτρα, τότε ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή που φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την πορεία των οικονομικών δεικτών του Δήμου μας, θα αναγκαστούν να περιορίσουν τις δαπάνες στις υποχρεωτικά αναγκαίες ή και να καταργήσουν δράσεις και παροχές που θεωρούνται απαραίτητες (όπως πολιτιστικές, αθλητικές κ.α) ή να αυξήσουν τα Δημοτικά τέλη.

Το χειρότερο δε, θα ήταν να αναγκαστούν από τις επιλογές και τα λάθη τους να εφαρμόσουν και τα δύο επώδυνα αυτά μέτρα μαζί.

Για πολλοστή φορά επισημαίνουμε τη σπάταλη, λαθεμένη και αδιέξοδη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας από το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή και τους καλούμε να αλλάξουν πολιτική και να διαχειρίζονται τα χρήματα των Δημοτών μας με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σύνεση.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • κ. Σταυρογιάννη, ξεχάσατε την περίοδο Δεκ.2018 έως & Μαρτ. 2019 την σπατάλη του Δήμου, για τραγουδοποιούς & άστοχους στολισμούς την περίοδο Χριστουγέννων & μετά Απόκριες (εκεί ο στολισμός καλός)??? Ξεπέρασαν τα 150,000€ οι πληρωμές, εν μέσω προεκλογικής περιόδου….Να μην αναφέρω την καταστροφική ανακαίνιση του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου!
    Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή αθωώνετε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to Hide Advanced Floating Content