Νέο κρούσμα Ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Ανθήλη — σε συναγερμό η Φθιώτιδα

Νέο κρούσμα Ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Ανθήλη
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Min Read

Νέο περιστατικό ευλογιάς αιγοπροβάτων εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου στην περιοχή της Ανθήλης Λαμίας.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamianow.gr, η νόσος εμφανίστηκε σε κοπάδι περίπου 100 αιγοπροβάτων, τα οποία πρόκειται να θανατωθούν άμεσα, ενώ εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα καραντίνας και απολύμανσης.

Η Φθιώτιδα βρίσκεται ήδη σε αυξημένη επιτήρηση, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν εντοπιστεί δύο εστίες ευλογιάς σε κοπάδια περίπου 55 προβάτων σε Αχινό και Άνυδρο του δήμου Στυλίδας. Και στις δύο περιπτώσεις εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα ενώ σε ισχύ βρίσκονται τα μέτρα ασφάλειας οι ζώνες προστασίας και οι απαγορεύσεις μετακίνησης για τον περιορισμό της νόσου.

Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους κτηνοτρόφους να τηρούν αυστηρά τα μέτρα βιοασφάλειας και να αναφέρουν άμεσα κάθε ύποπτο σύμπτωμα στα κοπάδια τους.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *