Νέο δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ! Σκοτώθηκε από έκρηξη οικογενειάρχης πατέρας τριών παιδιών [ηχητικό] | Toπικά
Connect with us

Toπικά

Νέο δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ! Σκοτώθηκε από έκρηξη οικογενειάρχης πατέρας τριών παιδιών [ηχητικό]

Avatar

Published

on

Μία ακόμη τραγική είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Τετάρτης. 

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον χώρο των ηλεκτροκάμινων της βιομηχανίας ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Ένας 56χρόνος πατέρας τριών παιδιών που κατάγεται από την Μαλεσίνα και εργαζόταν για χρόνια στη βιομηχανία ανασύρθηκε νεκρός, καθώς βρισκόταν πολύ κοντά την ώρα της έκρηξης. Μέχρι στιγμής δεν δίδονται περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την έκρηξη. Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο συνέβη ατύχημα και το πρωί της περασμένης Δευτέρας όταν κόπηκε ένα συρματόσχοινο που μεταφέρει φορτωμένο τον κάδο του μεταλλεύματος. Ωστόσο η τύχη ήταν με την πλευρά των ηλεκτρολόγων, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από το σημείο.

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες, τον περασμένο Ιούλιο, την ζωή του στην νικελοβιομηχανία της ΛΑΡΚΟ έχασε μετά από ατύχημα στην γερανογέφυρα ο 36χρονος Άρης Δάρρας από την Λάρυμνα.

“Λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να σας επιβεβαιώσω ότι χάθηκε ένας άνθρωπος. Σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος σε εργατικό δυστύχημα το πρωί. Δεν είναι δόκιμο να πω κάτι παραπάνω. Ο Διευθύνων Σύμβουλος φτάνει αυτή την ώρα στη Λάρυμνα” δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο. “Δυστυχώς χάθηκε ένας άνθρωπος και θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου τόσο στην οικογένειά του, όσο και στους εργαζόμενους. Ήταν ένα σοκ για μένα. Το σημαντικό δεν είναι βέβαια το δικό μας σοκ” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

«Το δυστύχημα με την απώλεια ενός εργαζομένου μας έχει συγκλονίσει όλους», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης θα ασχοληθεί σε βάθος με το συγκεκριμένο θέμα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και σε όλους τους εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, νεκρός είναι ο Γεώργιος Ψαρράς του Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση αναφέρει:

«Σήμερα, 06.11.2019 και ώρα 08:15 στις εγκαταστάσεις της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ του Εργοστασίου στη Λάρυμνα Φθιώτιδος συνέβη θανατηφόρο δυστύχημα στον χώρο της χαλυβουργίας – κοκκοποίησης με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του εργαζομένου της Γεωργίου Ψαρρά του Δημητρίου. Η Εταιρεία εκφράζει τα συλλυπητήριά της και την αμέριστη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του θανόντος. Για το συμβάν επελήφθησαν οι αρμόδιες Αρχές οι οποίες μαζί με τη Διοίκηση και τα στελέχη της Εταιρείας ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος».


Στο μεταξύ λίγες ώρες πριν το σωματείο εργαζομένων είχε εκδώσει την παρακάτω καταγγελία.

Η ανακοίνωση-καταγγελια

“Χτες (4/11/19) έγινε  ατύχημα στην Γ/Φ των Η/Κ, κόπηκε το συρματόσχοινο με αποτέλεσμα το μπεν να πέσει μέσα στο σαριό της ΠΚ 4.

 Όλα τα προηγούμενα χρόνια σαν εργαζόμενοι φωνάζαμε συνεχώς για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Δυστυχώς η απαξίωση των περασμένων ετών δημιουργεί δυσλειτουργία ακόμα και σήμερα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Υπάρχει και υπήρχε συνειδητή η απαξίωση της εταιρίας από τους ανθρώπους που τη διοικούσαν και τη διοικούν ακόμα και σήμερα.

Εμείς σαν εργαζόμενοι αποφασίσαμε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και στην πρώτη συνάντηση που είχαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του είπαμε πως θα είναι μικρές οι ανοχές μας ειδικότερα για τα θέματα της ασφάλειας των εργαζομένων και για τη βιωσιμότητα της εταιρίας.

Αν ο νέος Δ. Σύμβουλος δεν μας καλέσει σύντομα σε συνάντηση για να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα του εργοστασίου,  τότε θα αποφασίσουμε Γ.Σ και κινητοποιήσεις .

Επειδή γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία και  τόσα χρόνια έχουμε βάλει πλάτη σε όλα αυτά , δεν μπορούμε σε θέματα που αφορούν τις ζωές των εργαζομένων που είναι το πολυτιμότερο αγαθό για  όλους να δείχνουμε ανοχές.

 Αν η Διοίκηση της εταιρίας  δεν πάρει γρήγορα μέτρα να διορθώσει προβλήματα στη Μηχανολογική συντήρηση , στην ηλεκτρολογική συντήρηση του εργοστασίου , αλλά και στην παραγωγή, σαν εργαζόμενοι τον μόνο δρόμο που έχουμε είναι ο δρόμος του αγώνα.

Ανταλλακτικά δεν υπάρχουν, μέσα προστασίας δεν υπάρχουν , συντήρηση σε μηχανήματα στα ΗΚ, ΠΚ δεν υπάρχει , το μόνο που υπάρχει είναι η απαξίωση σε όλο το εργοστάσιο.

Εμείς όμως δεν θα αφήσουμε να χυθεί άλλο αίμα στους χώρους εργασίας .

Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε στη Διοίκηση τα προβλήματα να γίνει ένα μνημόνιο μεταξύ μας για να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Αν αυτό δεν γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα η νέα διοίκηση δεν θα πάει στο απυρόβλητο γιατί αυτοί κάνουν διοίκηση και όχι οι προηγούμενοι.

Τα προβλήματα των τελευταίων ετών αρχίζουν από τη μη παραγωγικότητα του εργοστασίου λόγω της έλλειψης προσωπικού ειδικότερα στα παραγωγικά τμήματα , από την ελλιπή συντήρηση στο χώρο του εργοστασίου , από την  καθυστέρηση σε ΜΑΠ (γάντια κλπ.) όπως και ανταλλακτικά για να μπορεί να λειτουργεί  σωστά το εργοστάσιο.

Η σημερινή κατάσταση έχει ονοματεπώνυμο . Υπάρχουν λάθος άνθρωποι σε καίρια πόστα και γι΄ αυτό   δημιουργείται αυτή η δυσλειτουργία.

Συνεδριάσαμε σήμερα και αποφασίσαμε τα παραπάνω καλώντας τη διοίκηση να σκύψει στα προβλήματα αυτά κάνοντας εποικοδομητικό διάλογο μαζί μας . Διαφορετικά θα προβούμε σε ενέργειες που δεν θέλουμε να γίνουν στην κατάσταση που βρίσκεται η εταιρία.

Η πλειοψηφία πρότεινε πρώτα συνάντηση με τη Διοίκηση να ζητήσουμε το πόρισμα για τη ζημιά στο γερανό, να συζητήσουμε τη συνολική απαξίωση και αν δεν πάρουμε τις απαντήσεις που πρέπει από τη διοίκηση , τότε θα πάμε σε έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να αποφασίσουμε όλοι μαζί τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Το ΕΑΜ πρότεινε 4ωρη ανά βάρδια και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Ένα άλλο ζήτημα που είχε ζητηθεί από τη σημερινή τοπική διεύθυνση ήταν να συμμετέχουμε στις επιτροπές όταν γινόταν κάποιο ατύχημα στο ΣΕΛ . Όμως η τοπική δ/νση ποτέ δεν μας φώναξε να συμμετέχουμε . Μας είχε αποκλείσει από αυτό.

Αυτό τον αποκλεισμό δεν θα τον επιτρέψουμε. Πρέπει όλα να είναι στο φως και όλοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Να γνωρίζει η διοίκηση ότι έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό ενημέρωση και για την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και για το ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ , όπου υπάρχει μεγάλο άνοιγμα στο συνταξιοδοτικό και πολλά  λάθη στο ιατροφαρμακευτικό.

Αν κάποια στελέχη δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους να παραιτηθούν και στις θέσεις τους να μπουν πιο χρήσιμοι  άνθρωποι γιατί δεν υπάρχουν ανοχές ως προς τη βιωσιμότητα της εταιρίας.

Κάνουμε Αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συν/λφους και οποιαδήποτε προβλήματα έχουν από τη μία άκρη του εργοστασίου ως την άλλη, να γνωρίζουν ότι το σωματείο είναι 24 ώρες το 24ωρο δίπλα τους για να  αντιμετωπίσουμε μαζί οποιαδήποτε φαινόμενα. Καμία ανοχή δεν υπάρχει σε κανέναν να βάζει συναδέλφους να δουλεύουν με τον βούρδουλα , όπως τις παλιές μαύρες εποχές.

Φυσικά εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να τηρούμε τον κανονισμό για τα μέτρα προστασίας,  να τηρούμε την ασφάλεια και την υγιεινή  , γιατί μόνο έτσι  θα αποκτήσει ένα σωστό πρόσωπο η εταιρία.

Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη αν θα γίνει η συνάντηση με τη διοίκηση και αν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις, θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση .

Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα , με το νέο έτος  τα προβλήματα θα είναι μεγάλα και πρέπει  να είμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά
                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                     

               Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ        Γ. ΚΑΖΑΣ”

Ακολουθήστε το Lamianow στο Instagram

Advertisement
Click to comment

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Εγγραφείτε  
Notify of
Advertisement
konstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 δευτερόλεπτα ago

Τα ματς της Τρίτης – Τι δείχνει η τηλεόραση

Τα ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, της ΑΕΚ στο Basketball Champions League και τα ματς για τα...

Toπικά7 λεπτά ago

Από σήμερα σε εφαρμογή ο αντικαπνιστικός νόμος

Την επίσημη έναρξη της αυστηρής και πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου θα κηρύξει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση στο...

Sterea Sports19 λεπτά ago

ΕΠΣ Φθιώτιδας: Δύο εξ αναβολής την Τετάρτη

Δύο εξ αναβολής αναμέτρησεις θα πραγματοποιήσει αύριο. Η αναμέτρηση για το κύπελλο ανάμεσα σε Αταλάντη και Ολυμπιακό Λαμίας και ένα...

Κόσμος22 λεπτά ago

Κωνσταντινούπολη: «Ρομπέν των Δασών» πληρώνει τα χρέη στα μπακάλικα

Πρόωρα χριστουγεννιάτικα δώρα λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι φτωχών συνοικιών της Κωνσταντινούπολης καθώς ένας ανώνυμος ευεργέτης πληρώνει τα χρέη τους σε...

Toπικά47 λεπτά ago

Λαμία: Ζητούνται νέοι και νέες για σέρβις στο νέο στέκι της πόλης!

Ανοίγει σε λίγες μέρες, στην οδό Παπαποστόλου και θα γίνει το νέο αγαπημένο στέκι της πόλης!  Η διεύθυνση του, αναζητά...

Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

Διαβάζονται