Ένας νεαρός αρσενικός φυσητήρας (Physeter macrocephalus ), μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων και βάρους γύρω στον έναν τόνο, εκβράστηκε νεκρός στις βόρειες ακτές της Σάμου, όπως ανακοινώνει το «Αρχιπέλαγος».
Η συγκεκριμένη περιοχή του Αιγαίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταναστευτικές διόδους για τους γίγαντες των θαλασσών μας, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στην περιοχή νεκρός νεαρός φυσητήρας, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό, δεδομένου ότι το φυσιολογικό προσδόκιμο ζωής του είδους φτάνει τα 70 χρόνια, αναφέρει η οργάνωση.

Η νεκροψία πραγματοποιήθηκε από κτηνίατρο με εμπειρία στις νεκροτομές κητωδών, σε συνεργασία με θαλάσσιους βιολόγους και κτηνίατρο με ειδίκευση στα κητώδη. Δείγματα έχουν ήδη ληφθεί και θα αποσταλούν σε ειδικά εργαστήρια, με στόχο να εντοπιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Ο θάνατος δεν αποδίδεται σε ανθρωπογενή αίτια.

«Για άλλη μία φορά ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου για την άμεση και πολύτιμη συνεργασία τους, που αποδεικνύει ξανά τον καθοριστικό και αναντικατάστατο ρόλο τους στο νησί. Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για τη συμβολή του», αναφέρει το «Αρχιπέλαγος».
πηγή newsbomb.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.