Πλήθος κόσμου βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, τιμώντας με την παρουσία του τις εκδηλώσεις Μικρασιατικής Μνήμης ” ΙΩΝΙΚΑ 2019″. Οι συνεργαζόμενοι φορείς Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας, Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και το πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης επιμελήθηκαν μια πραγματικά ποιοτική βραδιά ιστορικής μνήμης.

Ο κόσμος παρέμεινε με ενδιαφέρον στις θέσεις του μέχρι το τέλος της βραδιάς απολαμβάνοτας τόσο το κομμάτι της Κεντρικής ομιλίας του εξαίρετου Ιστορικού κ.Παναγιώτη Σωτηρίου όσο και το αφιέρωμα για τα 100 απο τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου το οποίο μέσα από ένα καλαίσθητο αφηγηματικό θεατρικό αναλόγιο και ένα άκρως συγκινητικό βίντεο μετέφερε στους παρευρισκόμενους την πραγματική διάσταση των γεγονότων ενώ συνάμα προβλημάτισε.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο εκπρόσωπος του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Αγγελης, ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης και ο αντιδήμαρχος Λαμιέων κ.Κωνσταντίνος Μουστάκας.

  

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

TOP STORIES

“Πέφτουν” 1.300.000€ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας Σπερχειάδας – Υπάτης και διευθέτησης του ποταμού Ίναχου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής ...