Η πανέμορφη Δήμητρα – Κλειώ Δολμέ θα είναι φέτος η βασίλισσα του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού 2019. Η πανέμορφη «βασίλισσα» θα ανοίξει τη φετινή παρέλαση το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου. Η Δήμητρα γεννήθηκε στη Λάρισα, όμως κατάγεται από τον Τύρναβο, όπου διατηρεί στενούς δεσμούς και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη του Τυρνάβου.
Η αγάπη της για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι την οδήγησε να εκφράσει την επιθυμία της για τη θέση της βασίλισσας του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού 2019. Μιλώντας για τη θέση της βασίλισσας, η Δήμητρα – Κλειώ Δολμέ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μου αρέσει η ζωντάνια και το κέφι του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού. Συμμετέχω από μικρή και πάντα ανυπομονούσα να δω τη βασίλισσα πάνω στο άρμα της, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ήμουν εγώ αυτή», λέει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Ελευθερία.
Ο Δήμος Τυρνάβου, με προεξάρχουσα την Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει κάθε χρόνο έναν πανάρχαιο θεσμό ανά το Πανελλήνιο, ένα έθιμο με διονυσιακές καταβολές, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το «Μπουρανί» της Καθαράς Δευτέρας. Πρόκειται για έναν θεσμό που βγάζει τους πολίτες του Τυρνάβου στους δρόμους, στις πλατείες και τα μαγαζιά κάθε ημέρα με την έναρξη του Τριωδίου με αποκορύφωμα την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των χιλιάδων καρναβαλιστών την Κυριακή της Τυροφάγου και της φαλλοκρατίας την Καθαρά Δευτέρα με το παραδοσιακό Μπουρανί.
Το Τυρναβίτικο καρναβάλι θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο καρναβάλι στη Θεσσαλία προσελκύοντας κάθε χρόνο κόσμο από όλη την Ελλάδα. Αποτελεί ένα έθιμο τουλάχιστον 100 ετών, που στη μακρόχρονη πορεία του, παρά τα εκάστοτε προβλήματα, κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να συνεχίζει ακόμη και σήμερα μια ένδοξη πορεία.
Οι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την χώρα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία όλο το διάστημα από την έναρξη του Τριωδίου να ζήσουν καθημερινά διάφορα δρώμενα στα μαγαζιά της πόλης, να διασκεδάσουν σε ρυθμούς παραδοσιακούς και μοντέρνους, να γευτούν το ντόπιο τσίπουρο και κρασί και να ζήσουν τους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς έως την Κυριακή της Μεγάλης Παρέλασης των Αρμάτων – το βράδυ – και να μυηθούν στα φαλλικά δρώμενα της Καθαράς Δευτέρας.