Aπαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Εύκολη
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τη μους
- 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Για τις σιροπιαστές φλούδες μανταρινιών
- Φλούδες και χυμό από 2 μανταρίνια
- 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη μους
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή και στη συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο.
Ζεσταίνετε το γάλα με τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα μέχρι να πάρει μια βράση. Σουρώνετε το γάλα και αφαιρέστε τη μέντα. Περιχύνετε την θρυμματισμένη σοκολάτα. Σκεπάστε για ένα λεπτό. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε για να λιώσει η σοκολάτα. Σταματήστε όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.
Βγάζετε την σαντιγί από το ψυγείο και διπλώνετε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Μοιράστε τη μους σε έξι ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Για τις σιροπιαστές φλούδες μανταρινιών
Κόβετε τις φλούδες απ’ τα μανταρίνια σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν με ένα λίτρο νερό.
Μετά την πρώτη βράση, σουρώνετε τα μανταρίνια και ξανά βράζετε μέχρι να πάρουν άλλη μια βράση. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνετε για 2 φορές ακόμη. Για να είστε σίγουροι πως οι φλούδες είναι έτοιμες, θα πρέπει να είναι πολύ μαλακές.
Στη συνέχεια στραγγίξτε τις φλούδες και ετοιμάστε το σιρόπι. Ρίξτε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με τον χυμό μανταρινιών και βράζετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνετε τις φλούδες μέσα στο σιρόπι και βράζετε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή εστία.
Αφήστε να κρυώσουν οι φλούδες στο σιρόπι στο ψυγείο.
Τέλος σερβίρετε τη μους σοκολάτα με τις σιροπιαστές φλούδες μανταρινιών.