Ανακοίνωσε το τέλος στα ξενοδοχεία – δομές

Τέλος στα 67 ξενοδοχεία – δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο θα δώσει η κυβέρνηση έως τις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«32 δομές αρκούν… Θα καταργήσουμε όλα τα ξενοδοχεία έως τις 31 Δεκεμβρίου, επειδή οι ροές είναι πολύ μειωμένες το 2020 και οι υπηρεσίες ασύλου δουλεύουν με διπλάσια ταχύτητα» εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή τις αντιδράσεις κατοίκων στα Καμένα Βούρλα ενάντια στην προσωρινή φιλοξενία λίγων δεκάδων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε παλιό ξενοδοχείο της περιοχής διερωτήθηκε εάν «είναι απόβλητα τα παιδιά».

Τόνισε ότι η αντίδραση στα Καμένα Βούρλα βγάζει άσχημη εικόνα για τη χώρα μας. «Άλλες χώρες της ΕΕ, ειδικά μετά τη φωτιά στη Μόρια δέχθηκαν να μετεγκατασταθούν στις χώρες τους 740 παιδιά απ’ όλες τις δομές των νησιών, για πρώτη φόρα δεν θα υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα στις δομές. Σε όλη τη χώρα υπήρξε θετική αντίδραση για τα παιδιά που φεύγουν, μένουν μέχρι να ολοκληρώσουν τις γραπτές διαδικασίες. 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη πτήση φεύγει» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Όπως εξήγησε όταν ρωτηθήκαν στα Καμένα Βούρλα τι θα έκαναν αν ήξεραν ότι θα έρθουν ανήλικοι είχαν πει «θα είχαμε κλείσει το δρόμο πριν έρθετε».

«Θα μάς είχε ζητήσει κανείς να ενημερώσουμε αν φέρναμε 30 παιδιά από το ορφανοτροφείο Πειραιά; Είναι απόβλητα τα παιδιά;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι οι δομές στα νησιά τελούν υπό υγειονομικό αποκλεισμό, καθώς υπάρχουν μόνο οι απαραίτητες υπηρεσίες και υγειονομική παρουσία.Ο υπουργός διευκρίνισε ότι την τελευταία δεκαετία στην Αθήνα υπάρχουν 130.000 νόμιμοι μετανάστες. Σημείωσε παράλληλα ότι στη δομή στο Καρά Τεπέ βρίσκονται περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως ανέφερε εξάλλου, οι πρόσφυγες που φεύγουν από τα νησιά στο μεσοδιάστημα πήγαιναν στην πλατεία Βικτωρίας, τώρα τους δίνεται η δυνατότητα για προσωρινή διαμονή σε ξενοδοχεία μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ η άλλη λύση είναι η δημιουργία δομής προσωρινής διαμονής προσφύγων στον Ελαιώνα, και προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται συζήτηση με τον Κώστα Μπακογιάννη.

3 Comments

 1. Ποια «παιδιά», βρε «πονηρέ» Χιώτη??? Αυτά από 10 ετών (το αργότερο), «λύνουν & δένουν», τυφέκιο Καλάσνικωφ!
  Ξέρουν & ρίχνουν χειροβομβίδες! Άσε τα μαχαίρια…
  Δεν βλέπεις εικόνες καθημερινότητας σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αφρικανικές χώρες?
  Γιατί λες δεν τους θέλουν οι Λαοί & ορισμένοι Ηγέτες στην Ε.Ε?
  Διαλύσατε την Ελλάδα, με τις παράνομες Ελληνοποιήσεις & «απονομές» ιδιότητας Πρόσφυγα, αντίθετα με τα καθοριζόμενα του Ο.Η.Ε…

 2. ΚΥΡΙΕ ΜΥΤΑΡΑΚΗ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ…….ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ……ΚΑΝΕΝΑΝ……!!!
  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ……ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΟΎΝ ΚΑΝΕΝΑΝ… ΠΕΣΤΕ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ……ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ …..ΠΡΩΙ…..ΜΕΣΗΜΕΡΙ …..ΒΡΑΔΥ ……ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε…….ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ……!!!

 3. Ναι ρε μαλάκα είναι και εσύ μαζί απόβλητο είσαι, είπαμε δεν γουστάρουμε άλλο μπόλιασμα και πολυπολιτισμικότητα, άντε μου στον αγύριστο ξεφτίλα.
  ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΕ.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:Featured