Το καλοκαίρι του 2021 άφησε πίσω του εικόνες καταστροφής από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ιδιαίτερα στη βόρεια Εύβοια όπου το κόστος είναι ανυπολόγιστο. Ευτυχώς, η Νάνσυ Κουρέλλου κατάφερε να δραπετεύσει από τις φλόγες μαζί με τα άλογα που φιλοξενεί στο φιλοζωικό καταφύγιό της Rancheros στην Αγία Άννα, και να καταφύγει προσωρινά στο Πανελλήνιο Σωματείο Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις», ως φιλοξενούμενη της Ρόζας Ρούσσου.

Πρόσφατα ωστόσο επέστρεψε στην έδρα της, όπου η φύση σιγά σιγά αναγεννιέται, και την αισιόδοξη αυτή είδηση μοιράστηκε η συγγραφέας και δημοσιογράφος Maria Louka στο Facebook, γράφοντας:

«Μια μικρή ιστορία αναγέννησης, ξόρκι για την Κυριακή.

»Αυτά τα άλογα ήταν εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα όταν τα περιέθαλψε η Νάνσυ, φτιάχνοντας πριν κάμποσα χρόνια το φιλοζωικό καταφύγιο φροντίδας και ελευθερίας rancheros στην Αγία Άννα της Εύβοιας. Το καλοκαίρι απομακρύνθηκαν αναγκαστικά, αφού το σπίτι τους καταστράφηκε από την πυρκαγιά κι ήταν τρομερά δύσκολο. Επέστρεψαν αυτή την εβδομάδα στη γη της Αγίας Άννας που πρασινίζει ξανά μέσα από τις πληγές της. Ενώθηκαν με το χώμα, τη θάλασσα και τους ανθρώπους που τα μεταμόρφωσαν για να ζήσουν μαζί και να μεγαλώσουν καινούργια δέντρα.
»(Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα του rancheros που μπορείτε να μπορείτε να ακολουθείτε για την εξέλιξη της προσπάθειας και τρόπους υποστήριξης)».

Για το «Rancheros» είπε πρόσφατα η Νάνσυ Κουρέλλου στην Αναστασία Καμβύση και το Marie Claire: «Ξεκίνησε το 2012 με έξι αδέσποτα, υποσιτισμένα άλογα με δερματικά προβλήματα και προβληματική συμπεριφορά εξαιτίας της κακομεταχείρισής τους από τους ανθρώπους. Ήμουν αποφασισμένη να τα σώσω από τον καταναγκαστικό σταβλισμό, από τον εγκλεισμό σε ένα box. Ήθελα να είναι μαζί, όσο πιο ελεύθερα γίνεται. Όλα τα άλογα μπορείς να τα εκπαιδεύσεις σιγά-σιγά, αλλά δεν βρίσκω το λόγο. Η ιδιωτική έκταση που μας παραχωρήθηκε στην παραλία της Αγίας Αννας ήταν παράδεισος για τα ζώα. Ξεκίνησα με τον καθαρισμό του χώρου, την περίφραξη σε μερικά σημεία, ένα στέγαστρο για τα άλογα, μια αποθήκη για να προστατεύει τις τροφές. Στο χώρο ήρθαν και αδέσποτα σκυλιά που έκαναν παρέα στα αλογάκια, που είναι σήμερα 8, η Κασσάνδρα, ο Φίλιππος, η Αρτεμις, η Ελπίδα, η Νεφέλη, η Φωτούλα, η Τσιπίτα και ο Σιμούν. Μαζί τους ζουν 13 σκυλιά και δύο γέρικα γαϊδουράκια, η Ελενίτσα και η Βαρβάρα, πάνω από τα 30 και οι δύο (σ.σ. θαρραλέες, πεισματάρες και γυριστρούλες, ήρθαν πολλές φορές να μας ζητήσουν καρότα και μήλα)».

Δείτε τη νέα σχετική ανάρτηση:

marieclaire.gr
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:TOP STORIES