1

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ΕΕ – Η ιδέα του Γιώργου Κουμουτσάκου που ενέκρινε η Κομισιόν αφορά 5.000 μετανάστες που σήμερα ζουν στα νησιά και έφτασαν στην Ελλάδα μέχρι 1/1/2020

Πρόγραμμα ενισχυμένου μπόνους για την εθελούσια επιστροφή μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020 και σήμερα ζουν στα νησιά ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν θα διαθέσει 10 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε 5.000 μετανάστες που σήμερα ζουν σε Κέντρα Υποδοχής στα πέντε νησιά του Αιγαίου -Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος- εφ’ όσον επιλέξουν να λάβουν το ενισχυμένο οικονομικό μπόνους των 2.000 ευρώ για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Σήμερα, όσοι μετανάστες επιλέξουν να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης λαμβάνουν €500. Με το νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον έπειτα από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης Γιώργου Κουμουτσάκου, κάθε μετανάστης που θα επιλέξει να φύγει από τα ελληνικά νησιά για να γυρίσει στην πατρίδα του θα λάβει επιδότηση 2.000 ευρώ, μπόνους τετραπλάσιο από το σημερινό. Με απλά λόγια, μια τετραμελής οικογένεια μεταναστών που θα συμφωνήσει να επιστρέψει οικειοθελώς στην χώρα προέλευσής της θα λάβει συνολικά €10.000 από κονδύλια της Κομισιόν.

Κατά πληροφορίες, το πρόγραμμα θα ισχύσει μόνο για 20 ημέρες ή μέχρι να συμπληρωθούν οι 5.000 θέσεις μεταναστών που θα μπουν στο πρόγραμμα της ενισχυμένης εθελούσιας επιστροφής. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με κονδύλια που θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Νewsroom

Προσοχή: Hackers εκμεταλλεύονται το χάρτη του κορωνοϊού για να εγκαταστήσουν malware

Previous article

Κορωνοϊός: Σειρά μέτρων ατομικής υγιεινής και καθαρισμού για τους χώρους γυμναστηρίων

Next article

1 Comment

  1. …..Και τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια…
    Και ο Ελληνας μια ζωή χρεωμένος, φτωχός και με το ζορι να τα βγαλει πέρα

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in ΕΛΛΑΔΑ