Με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θ.Σκυλακάκη συναντήθηκε ο Θ. Καραϊσκος

Lamianow.gr
Lamianow.gr 10 μήνες ago Add a Comment
Updated 2021/10/11 at 9:15 ΜΜ
2 Min Read
IMG 1401

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα Δευτέρα 11/10/2021 ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι προοπτικές που δημιουργεί για χρηματοδότηση σημαντικών έργων, που θα αναβαθμίσουν την εικόνα και θα ενισχύσουν τη δυναμική της περιοχής μας. Ειδικότερη αναφορά έγινε σε εμβληματικές παρεμβάσεις που έχουν μελετηθεί καθώς και έργα ιδιαίτερης σημασίας για το Δήμο Λαμιέων.

Επιπλέον, o Δήμαρχος Λαμιέων ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τους άξονες του Σχεδίου και τις διαδικασίες ένταξης ώριμων έργων, που μπορούν να υλοποιηθούν από τους Ο.Τ.Α., με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, μετά τη συνάντηση δήλωσε σχετικά:

«……Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχαμε μια ακόμα παραγωγική συζήτηση, σχετικά με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Λαμιέων και τις μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, την εμβληματική αυτή πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά από την υγειονομική κρίση, που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ένταξη στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έργων που μπορούν να αλλάξουν επίπεδο στην πόλη μας. Έργα, που μελετά ο Δήμος μας το τελευταίο διάστημα και προετοιμάζεται εντατικά για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης και την υλοποίηση τους.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στους μηχανισμούς και τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες οι Δήμοι μπορούν να εντάξουν ώριμα έργα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που στο Δήμο Λαμιέων μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητές μας, καθώς πρόκειται για μια σημαντική χρηματοδοτική πηγή, που είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε, μέσα από συστηματικό σχεδιασμό.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, για τη στενή συνεργασία που έχουμε και το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη της Λαμίας.

Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, διεκδικώντας όσα δικαιούται ο Δήμος μας και οι δημότες του, με γνώμονα ένα καλύτερο «αύριο» για τη Λαμία…….».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content