Με κατάσχεση απειλείται η περιουσία της Ελλάδας στις ΗΠΑ λόγω C4I

Η υπόθεση αφορά την προσφυγή της αμερικανικής εταιρείας SAIC κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Με κατάσχεση απειλείται η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου στις ΗΠΑ, εξαιτίας του προστίμου 40 εκατομμυρίων ευρώ που επιδίκασε αμερικανικό δικαστήριο εις βάρος της χώρας για την υπόθεση C4I.

Για την εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνει η «Καθημερινή», έχουν ενημερωθεί τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του πολίτη και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Η υπόθεση αφορά την προσφυγή της αμερικανικής εταιρείας SAIC κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, γνωστού και ως C4I.

Τον Ιούλιο του 2014, το ελληνικό Δημόσιο καταδικάστηκε για μη καταβολή υπολοίπου οφειλής συν τις εγγυητικές επιστολές που είχε εισπράξει, παράνομα κατά την ετυμηγορία.

Η εκτέλεση της απόφασης αρχικά ανεστάλη καθώς το εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτή την αγωγή του ελληνικού Δημοσίου.

Όμως η αναστολή αναιρέθηκε αφότου ο Άρειο Πάγος ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης από το Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο και επικύρωσε ως άμεσα εκτελεστή την καταβολή χρημάτων από την Ελλάδα.

Πηγή

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *