Μαργαρίτης Σχοινάς: Κανένας δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, ούτε με πυρκαγιές, ούτε με παιχνίδια λαθρεμπόρων

Ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξηγεί τη νέα μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. στο podcast του «Πρώτου Θέματος», εγκαινιάζοντας τον κύκλο εκπομπών στις πλατφόρμες της Apple, της Google και του Spotify

«Η αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι απόλυτη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποκλιμάκωση», τονίζει σε συνέντευξή του στο podcast του «Πρώτου Θέματος», το οποίο ξεκινά σήμερα το «ταξίδι» του στις πλατφόρμες της Apple, της Google και του Spotify, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ευρώπη δε θα το ανεχθεί (σ.σ. την παράταση της κλιμάκωσης) και θα προστατέψει τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα στην περιοχή» είναι το ξεκάθαρο μήνυμά του προς την Άγκυρα. Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει την εκτίμηση πως «τις επόμενες εβδομάδες η κρίση θα εκτονωθεί και θα βαδίσουμε σε συντεταγμένες διαδικασίες διαλόγους και συνεννόησης».

Για το θέμα του μεταναστευτικού και τις εξελίξεις μετά την καταστροφή στη Μόρια τονίζει πως «η Ευρώπη θα παραμείνει ένας προορισμός ασύλου για τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου, αλλά όσοι δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιστρέφουν στις πατρίδες τους». «Η Μόρια μας θυμίζει όσα πρέπει να αλλάξουμε στο μέλλον» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Κανένας δε μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ ούτε με πυρκαγιές, ούτε με παιχνίδια λαθρεμπόρων».

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *