Μαίνεται ο “πόλεμος” στον Δήμο Λοκρών / Ζεκεντές : “Απαντήσεις με επίσημα στοιχεία” – Λιόλιος: “Παραπληροφόρηση και πραγματικότητα…” –

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 έτος ago Add a Comment
Updated 2021/06/20 at 8:39 ΠΜ
10 Min Read
dhmos lokron polemos 1

Διαβάστε την τοποθέτηση του δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ και την απάντηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Λιόλιου αναφορικά με τις ανεμογεννήτριες.

“Είναι γνωστό σε όλους πως οι ανεμογεννήτριες στη Μαλεσίνα έλαβαν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις επί των ημερών της δημοτικής αρχής του κ. Νίκου Λιόλιου. Αξίζει όμως να μάθουν όλοι οι δημότες Λοκρών το μέγεθος του ψεύδους και της υποκρισίας της ανακοίνωσης του κ. Νίκου Λιόλιου στην περίπτωση των ανεμογεννητριών στο Μάζι Μαλεσίνας”, τονίζει ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές“Ο κος Ζεκεντές θέλει να παραπληροφορήσει- κοροιδέψει τους πολίτες με αποφάσεις άλλων οργάνων ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ, όπως Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που δεν έχουν καμία σχέση με το ΔΗΜΟ….” σημειώνει ο Νίκος Λιόλιος. 

 

Η ανακοίνωση από τον Δήμο Λοκρών

Με επίσημα στοιχεία η διάψευση των ψευδών ισχυρισμών του Ν. Λίολιου για τις ανεμογεννήτριες στο Μάζι Μαλεσίνας

Η σημερινή δημοτική αρχή Λοκρών από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει τηρήσει απόλυτα τις νόμιμες διαδικασίες και έχει εισάγει σε διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών όλες τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και σε όλες τις περιπτώσεις έχει υιοθετήσει τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών και συμβουλίων.

Στη συνεδρίαση Νο 6/2021 της 16ης Ιουνίου 2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών εισήχθη για γνωμοδότηση η από 31.05.21 «Εντολή προς δημοσίευση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)» της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα: «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 43,4 ΜW της εταιρείας «Χ. ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ» στις θέσεις «Καλογριά – Μύτικας»  των Δήμων Λοκρών και Λεβαδέων στους Ν.Φθιώτιδας και  Ν. Βοιωτίας αντίστοιχα», διάρκειας διαβούλευσης ενός μηνός. 

Προηγήθηκε διαβούλευση στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Εξάρχου, στο οποίο παραβρέθηκα ως Δήμαρχος Λοκρών και αφού ενημέρωσα τους κατοίκους για τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις δεσμεύτηκα να στηρίξω την απόφαση της Κοινότητας στις γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβούλιου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας πως η τελική έγκριση λαμβάνεται από το Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Το Τοπικό Συμβούλιο Εξάρχου γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία αρνητικά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά σύμφωνα με την εισήγηση μου, η οποία ήταν προσωπική μου δέσμευση απέναντι στους κατοίκους του Εξάρχου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών γνωμοδότησε εμπρόθεσμα εντός της προθεσμίας του ενός μηνός. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν και τοποθετήθηκαν τόσο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εξάρχου όσο και ο εκπρόσωπος της επενδύτριας εταιρείας ύστερα από την επιθυμία τους, όπως άλλωστε είχαν αναφαίρετο δικαίωμα. Η αντιπολίτευση δείχνοντας για μια ακόμη φορά τον τρόπο αντίληψης της για την ελευθερία της διαβούλευσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως κακώς έδωσε δικαίωμα λόγου στην εταιρεία.  

anemogennitries

Ακολούθησε μια πλήρως ψευδή ανακοίνωση του επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκου Λίολιου στην οποία διαστρέβλωνε πλήρως τα πραγματικά γεγονότα και δημιουργούσε την εντύπωση πως η δημοτική αρχή είναι θετική στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον Έξαρχο. Η δημοτική αρχή σέβεται απόλυτα την επιθυμία των τοπικών αρχών και υιοθετεί τις θέσεις τους.

Ωστόσο, το βαρύ ολίσθημα της ανακοίνωσης του κ. Νίκου Λίολιου είναι πως κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στη Μαλεσίνα και την αδειοδότηση των ανεμογεννητριών στο Μάζι Μαλεσίνας.  

Είναι γνωστό σε όλους πως οι ανεμογεννήτριες στη Μαλεσίνα έλαβαν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις επί των ημερών της δημοτικής αρχής του κ. Νίκου Λιόλιου.

Αξίζει όμως να μάθουν όλοι οι δημότες Λοκρών το μέγεθος του ψεύδους και της υποκρισίας της ανακοίνωσης του κ. Νίκου Λιόλιου στην περίπτωση των ανεμογεννητριών στο Μάζι Μαλεσίνας.

Στις 26 Ιουλίου 2012 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξέδωσε την ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 686/2012: «Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 33MW στη θέση «Ερημιά», της ∆ημοτικής Ενότητας Μαλεσίνης, του ∆ήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ-ΕΡΗΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».

Η εταιρεία κατέθεσε στο Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας τη «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 33 ΜW της εταιρείας “ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΡΗΜΙΑ ΕΠΕ” στη θέση «Ερημιά» του Δήμου Λοκρών στο Ν. Φθιώτιδας», η οποία με το έγγραφο 39/3328/11-01-2019 της ζήτησε γνωμοδότηση από την Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στις 28.02.2019 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε τη διαβούλευση για γνωμοδότηση επί της μελέτης με κοινοποίηση στο Δήμο Λοκρών και δημοσίευση σε τρείς τοπικές εφημερίδες στις οποίες ο Δήμος Λοκρών είναι συνδρομητής (και στις τρεις!), διάρκειας ενός μηνός.

Σε κοινή ραδιοφωνική συνέντευξη και ύστερα από ερώτηση μου γιατί δεν έγινε διαβούλευση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών ο τότε Δήμαρχος κ. Νίκος Λιόλιος δήλωσε πως δεν είχε λάβει γνώση ο Δήμος Λοκρών για τη διαβούλευση. Παρατίθεται συνημμένο το έγγραφο με το οποίο προκύπτει πως ο Δήμος Λοκρών ήταν αποδέκτης, όπως επίσης οι τοπικές εφημερίδες. Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Νίκος Λιόλιος απέκρυψε το σχετικό έγγραφό και δεν το έθεσε προς διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο ως όφειλε.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με το πρακτικό 3/21-6-2019 συνεδρίασης της γνωμοδότησε θετικά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 33 ΜW της εταιρείας “ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΡΗΜΙΑ ΕΠΕ” στη θέση «Ερημιά» του Δήμου Λοκρών στο Ν. Φθιώτιδας».

Κατά συνέπεια το σύνολο της διαδικασίας γνωμοδότησης υλοποιήθηκε στη διάρκεια της θητείας του κ. Νίκου Λιόλιου και το αποτέλεσμα της ήταν θετικό για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Κατά συνέπεια αποκλειστικός υπεύθυνος για να ενημερώσει τους κατοίκους του Μαζίου Μαλεσίνας για τις ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν στο χωριό τους είναι ο κ. Νίκος Λιόλιος.

Το ψέμα έχει κοντά πόδια και ο λαϊκισμός της παλιάς πολιτικής σχολής δεν πείθει πλέον κανέναν. Ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε να λέμε αλήθειες και μόνο αλήθειες και να διορθώνουμε μέρα με τη μέρα τα προβλήματα που μας κληρονόμησε η ανυπαρξία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 

Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Προχωράμε μπροστά ως δύναμη δημιουργίας για το Δήμο μας!

Θανάσης Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

Η ανακοίνωση του Νίκου Λιόλιου 

201194513 990042565140194 8426473079150387661 n

Ο Δήμος Λοκρών δεν πήρε καμία θετική απόφαση για τη εγκατάσταση ανεμογεννητριών επί θητείας μου, ήταν ΟΛΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ.Ο κος Ζεκεντές θέλει να παραπληροφορήσει- κοροιδέψει τους πολίτες με αποφάσεις άλλων οργάνων ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ, όπως Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που δεν έχουν καμία σχέση με το ΔΗΜΟ. Δηλαδή τα στοιχεία που παραθέτει δεν έχουν σχέση με τον ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ, είναι άλλοι θεσμοί και φορείς εκτός Δήμου.

Οι πολίτες, βλέπετε τί συμβαίνει τώρα που ξεφυτρώνουν από παντού ανεμογεννήτριες.
Επί θητείας μου δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Εμείς επί θητείας μου ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο και είχαμε θετικά αποτελέσματα για τους δημότες.
Εσείς καλείτε στο Δ.Σ. μετά από αρνητική απόφαση του Τ.Σ. Εξάρχου την Εταιρεία, να μας πείσουν υπέρ των ανεμογεννητριών και τη βαφτίζετε διαβούλευση, για το οποίο διαφωνούμε όπως γράφτηκε στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ του Δ.Σ.

Τα ψέματα του κου Ζεκεντέ..

Ανυπαρξία είναι τα έργα που εκτελούνται τα τελευταία χρόνια με δικές μας ενέργειες και χρήματα μετά από πολύ κοπό; Δεν είναι πραγματικά; Αλλάζουν το Δήμο Λοκρών και είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΓΑ.
Η αλήθεια είναι ότι ο κος Ζεκεντές μόνο ΑΥΞΗΣΕΙΣ έκανε, παρέλαβε ένα Δήμο ξεχρέωτο από παλιά χρέη , ένα Δήμο με έτοιμα έργα τα οποία εκτελούνται τα τελευταία δύο χρόνια, 10.000.000 Ευρώ (αντιπλημμυρικά, ασφαλτοστρώσεις, οδοφωτισμό, δίκτυο ύδρευσης, δεξαμενη Αταλάντης κ.α.)

Ο κος Ζεκεντές έκανε πολλαπλές ΑΥΞΗΣΕΙΣ από 20-155%.
Εκανε διώξεις υπαλλήλων αναίτια και άδικα. Κατάργησε Κοινωνικά Προγράμματα. Απέτυχε σε χειρισμούς για τον κορονοιο και για τον λόγο αυτό πραγματοποιείται Εισαγγελική Ερευνα. Οι αγροτικοί δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση, εμείς τους συντηρούσαμε 4 φορές το χρόνο.

Εχασε τη μάχη με την καθημερινότητα…Δεν δουλεύει ο Βιολογικός Μαλεσίνας με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Δεν λειτουργεί ο βιολογικός Αταλάντης που είναι έτοιμος από το 2019.
Σε αντίθεση με αυτό που προσπαθεί να δείξει με φωτογραφίες και παραπλανητικές δημοσιεύσεις, η σημερινή κατάσταση είναι απογοητευτική. Δεν παράγει έργο, πραγματοποιεί ότι βρήκε έτοιμο, για τους λόγους αυτούς προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Ο λαϊκισμός του κου Ζεκεντέ της παλιάς και νέας πολιτικής σχολής, σε πλήρη εφαρμογή και αρμονία, δεν πείθει κανέναν πλέον, τον κατάλαβαν τώρα όλοι.
Εχει χάσει την ψυχραιμία του και προβαίνει σε ενέργειες και χαρακτηρισμούς, παίρνοντας από παντού αρνητικά μηνύματα για τις πράξεις του.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content