Κάθε μέρος της Ελλάδας έχει και τον δικό της τρόπο μαγειρέματος της μαγειρίτσας. Στον δικό μου τόπο Λαμία (Ρούμελη) έχουμε την μαγειρίτσα σούπα. Ετσι έμαθα από μικρή να την τρώω και ετσι συνεχίζω..
Συστατικά
-
αρνισια συκωταρια 1κρεμμυδάκια 2 ματσακια φρεσκα μετρια κομμενα χωρις τα πρασινα φυλλαανηθο Λιγο ((για να μην μας πρασινισει η σουπα)ρυζι 1 χουφτα (καρολινα)αυγα 2χυμό λεμόνι 1 – 2 λεμονιααλατιπιπεριελαιολαδο 100 ml
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Πλενουμε την συκωταρια και την βαζουμε σε κατσαρολα με νερο να νεροβρασει για 10 λεπτα να φυγουν οι(ακαθαρσιες).
-
Την σουρωνουμε την πλενουμε και σε ξυλο κοπης την ψιλοκοβουμε οσο μπορουμε σε πολυ ψιλα κομματακια.
-
-
Βαζουμε σε μια κατσαρολα λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει,και ριχνουμε τα κομμενα φρεσκα κρεμμυδακια να σωταριστουν,
-
κατοπιν την συκωταρια την σωταρουμε καλα μαζι με τα κρεμμυδακια,
-
στην συνεχεια ριχνουμε τον ανηθο ανακατευουμε
-
και μετα συμπληρωνουμε 3-4 ποτηρια νερου νερο,ριχνουμε πιπερακι κλεινουμε το καπακι και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να σιγοβρασει για 1 ωριτσα περιπου
-
και τοτε ριχνουμε το αναλογο αλατι(αν χρειαστει ριχνουμε λιγο ζεστο νερακι επιπλεον στη σουπα) ριχνουμε το ρυζακι και αφηνουμε να βρασει για 10-15 λεπτα και την κατεβαζουμε απο την φωτια.
-
Στο μουλτι χτυπαμε τα 2 αυγα, μετα ριχνουμε τον χυμο λεμονιων και ξαναχτυπαμε,και με την κουταλα παιρνουμε ζουμι απο την κατσαρολα 2 κουταλες,ξαναχτυπαμε
-
και ριχνουμε το αυγολεμονο στην μαγειριτσα μας και με απαλες κινησεις με την κουταλα ανακατευουμε να παει παντου και ειναι ετοιμη να σερβιρουμε.
syntagestisgogos.gr
-