Mαγειρίτσα της γιαγιάς Κούλας με την παραδοσιακή ρουμελιώτικη συνταγή – ΒΙΝΤΕΟ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Κάθε μέρος της Ελλάδας έχει και τον δικό της τρόπο μαγειρέματος της μαγειρίτσας. Στον δικό μου τόπο Λαμία (Ρούμελη) έχουμε την μαγειρίτσα σούπα. Ετσι έμαθα από μικρή να την τρώω και ετσι συνεχίζω..

-Advertisement-

Συστατικά

  • αρνισια συκωταρια 1
    κρεμμυδάκια 2 ματσακια φρεσκα μετρια κομμενα χωρις τα πρασινα φυλλα
    ανηθο Λιγο ((για να μην μας πρασινισει η σουπα)
    ρυζι 1 χουφτα (καρολινα)
    αυγα 2
    χυμό λεμόνι 1 – 2 λεμονια
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο 100 ml

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    1. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
      https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

      Πλενουμε την συκωταρια και την βαζουμε σε κατσαρολα με νερο να νεροβρασει για 10 λεπτα να φυγουν οι(ακαθαρσιες).

    2. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
      https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

      Την σουρωνουμε την πλενουμε και σε  ξυλο κοπης την ψιλοκοβουμε οσο μπορουμε σε πολυ ψιλα κομματακια.

    3. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
      https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
    4. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
      https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

      Βαζουμε σε μια κατσαρολα λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει,και ριχνουμε τα κομμενα φρεσκα κρεμμυδακια να σωταριστουν,

    5. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
      https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

      κατοπιν την συκωταρια την σωταρουμε καλα μαζι με τα κρεμμυδακια,

    6. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
      https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

      στην συνεχεια ριχνουμε τον ανηθο ανακατευουμε

    7. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
      https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

      και μετα συμπληρωνουμε 3-4 ποτηρια νερου νερο,ριχνουμε πιπερακι κλεινουμε το καπακι και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να σιγοβρασει για 1 ωριτσα περιπου

    8. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
      https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

      και τοτε ριχνουμε το αναλογο αλατι(αν χρειαστει ριχνουμε λιγο ζεστο νερακι επιπλεον στη σουπα) ριχνουμε το ρυζακι και αφηνουμε να βρασει για 10-15 λεπτα και την κατεβαζουμε απο την φωτια.

    9. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
      https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

      Στο μουλτι χτυπαμε τα 2 αυγα, μετα ριχνουμε τον χυμο λεμονιων και ξαναχτυπαμε,και με την κουταλα παιρνουμε ζουμι απο την κατσαρολα 2 κουταλες,ξαναχτυπαμε

    10. https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
      https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

      και ριχνουμε το αυγολεμονο στην μαγειριτσα μας και με απαλες κινησεις με την κουταλα ανακατευουμε να παει παντου και ειναι ετοιμη να σερβιρουμε.

    syntagestisgogos.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *