Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου: Αποκολλήθηκε βράχος και καταπλάκωσε μοναχό! – Αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωσή του!!!

Απίστευτο συμβάν με παρ’ ολίγον τραγικές συνέπειες σημειώθηκε στις 2 τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στην ιστορική Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, στις όχθες του Αλιάκμονα.

Σύμφωνα με το verianet.gr τεράστιος βράχος που αποκολλήθηκε από την ορεινή πλαγιά που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του μοναστηριού, αποκολλήθηκε και κατέπεσε σε ένα από τα κτίσματα που χρησιμοποιούνται σαν καλιά μοναχών.

Ο τεράστιος βράχος με την απίστευτη δύναμη και το βάρος που κατέπεσε, διέλυσε κυριολεκτικά το σημείο και καταπλάκωσε μοναχό που βρισκόταν εκείνη του ώρα στο κελί του!!!

Ακολούθησαν στιγμές τεράστιας αγωνίας και προσπαθειών για να επιτευχθεί ο απεγκλωβισμός του άτυχου μοναχού ο οποίος καλούσε εναγωνίως σε βοήθεια.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατέφθασαν στην Ι.Μονή κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βγάλουν σε πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς, πέρα από τον τεράστιο βράχο και τα χώματα που συμπαρασύρθηκαν, καταστράφηκε και ο αγωγός ύδρευσης, με συνέπεια ο χώρος να γεμίσει με μεγάλες ποσότητες νερού.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατόρθωσαν να αλλάξουν την παροχέτευση του νερού και στη συνέχεια να δημιουργήσουν δίοδο και να ανασύρουν σώο τον άτυχο μοναχό, κάτω από το βράχο, ανάμεσα από χώματα και καταστραμμένα υλικά.

Ασθενοφό του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον διασωθέντα εκ θαύματος μοναχό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βέροιας.

Τις προσπάθειες συντόνιζε από την πρώτη στιγμή ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βέροιας, Αλέξανδρος Κουβακάς.

Επικουρικά στο σημείο βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Ημαθίας, Χρήστου Σιμούλη.

Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός κατέφθασε στην Ι.Μ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης, κ.κ. Παντελεήμων, ενώ συγκινητική ήταν η αγνιώδης προσπάθεια του ηγούμενου και των μοναχών της Ι.Μονής οι οποίοι, μούσκεμα μέχρι το κόκαλο, έκανα τα αδύνατα-δυνατά για να συμβάλουν στην ευτυχή έκβαση της αγωνιώδους επιχείρησης που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 τα χαράματα.

Βέροια - Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου: Αποκολλήθηκε βράχος και καταπλάκωσε μοναχό! - Αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωσή του!!!

πηγη- verianet.gr/ 

 

 

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *