“Κανένα απολύτως ζήτημα συγχώνευσης του 6ου με το 5ο Λύκειο δεν υφίσταται. Το ξεκαθαρίζω κατηγορηματικά…”. Με αυτό τον τρόπο ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση, και έληξε -για την ώρα τουλάχιστον- τα όποια σενάρια περί συγχώνευσης με την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Χρήστος Δημητρίου.

Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Χρήστος Δημητρίου

«Τα χτυπήματα που δεχόμαστε είναι και πάνω και κάτω από την μέση. Το έγγραφο για συγχώνευση του 6ου Λυκείου με το 5ο ήταν εκπρόθεσμο. Κατατέθηκε από τον κο Πιλιτζίδη, όπως έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να το κάνει και απορρίφθηκε ομόφωνα. Δεν συζητούμε ούτε με εικασίες ούτε με υπονοούμενα. Ωστόσο ακούμε όλους, λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας όλους αλλά την τελική απόφαση την παίρνω εγώ! Δεν θα υπάρχει συναπόφαση η συνδιοίκηση σε θέματα εκπαίδευσης σε πολλά ζητήματα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα».

Ο κος Πιλιτζίδης δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του κειμένου πρότασης για συγχώνευση του 6ου Λυκείου, που όμως δεν προχώρησε και απορρίφθηκε.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρος Πιλιτζίδης

Η Αντιδήμαρχος Λαμιεών Βίβιαν Αργύρη

Η Αντιδήμαρχος Λαμιεών Βίβιαν Αργύρη αναφέρθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο γραφείο του Διευθυντή Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης -κ. Πιλιτζίδη- ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από τους μαθητές για τα γεγονότα που έγιναν ενώπιον τους.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιώργος Κοτρωνιάς κατήγγειλε τον Περιφερειακό Διευθυντή: «Εκφράζει κατά τον καλύτερο τρόπο αυτό που ζούμε τελευταία και από την Κυβέρνηση που εκπροσωπεί: Αποφασίζουμε και Διατάζουμε» ενώ ο Τάσος Χρονάς συμπλήρωσε:

“Προσπάθησαν να συνδυάσουν την συγχώνευση με την στέγαση των Ειδικών σχολείων, προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα και σύγχυση στην τοπική κοινωνία. Όποιοι το χρησιμοποίησαν δεν είχαν πολιτική ηθική”. Η Μαρία Αντωνίου τόνισε από την πλευρά της: “Χρησιμοποιήσατε ως “Δούρειους ίππους” τους μαθητές, τους γονείς, τους Εκπαιδευτικούς των Ειδικών σχολείων για να περάσετε μια συγχώνευση. Έστω και την τελευταία στιγμή, ευτυχώς έγινε γνωστό το έγγραφο. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην σταθώ στο ύφος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης”. Τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου έθεσε ως προτεραιότητα ο Παναγιώτης Στασινός ενώ ο Γιώργος Σαγιάς υπεραμύνθηκε επίσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί μη συγχώνευσης.

Γιώργος Σαγιάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε εκφοβίζεται ούτε μπορεί να το προσβάλλουν. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε ομόφωνα ισχύει και θα ισχύει“, τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης μετά από ένταση που ξέσπασε ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους και τους διευθυντές εκπαίδευσης αφού οι τελευταίοι δευτερολόγησαν.

       

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in:Featured