Ένα σενάριο βγαλμένο από κωμωδία και όχι αστυνομικό θρίλερ βίωσαν 10 περίπου άτομα στις 3.30 (με τη νέα ώρα) τα ξημερώματα σε Music-Bar στην περιοχή της Λάρυμνας. Όλα συνέβησαν λίγα λεπτά πριν το νυχτερινό μαγαζί -που φιλοξενούσε μια χοροεσπερίδα μαθητών Λυκείου- κλείσει.

Είχαν απομείνει δύο παρέες ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας αφού οι μαθητές είχαν αποχωρήσει, μένοντας “κάγκελο” όταν είδαν έναν μεσήλικα άντρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του να μπουκάρει στο μαγαζί και να τους σημαδεύει με όπλό φωνάζοντας “ληστεία-ληστεία”!  “Χαμηλώστε την μουσική, ληστεία, ληστεία”, συνέχισε να φωνάζει για να πάρει την απάντηση: “…τι ληστεία ρε, είσαι σοβαρός, τι είναι αυτά που κάνεις βραδιάτικα” του απάντησαν οι θαμώνες θεωρώντας ότι κάποιος τους κάνει πλάκα.

Όταν ο dj χαμήλωσε την μουσική, άπαντες αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν πλάκα και ο ληστής που μιλούσε σπαστά ελληνικά σοβαρολογούσε ζητώντας τα χρήματα του ταμείου. Παράλληλα συνέχισε να σημαδεύει τα άτομα που βρίσκονταν εντός του μαγαζιού οι οποίοι ωστόσο είχαν παρατηρήσει μια μικρή λεπτομέρεια στο όπλο του θεωρώντας ότι ήταν ψεύτικό, όπως δήλώσαν αργότερα στην αστυνομία.

Ο ταμίας έβγαλε όσα λεφτά είχε η ταμιακή και του τα πέταξε στα πόδια, όπως ακρίβως είχε ζητήσει ο αλλοδαπός ληστής (πιθανότατα αλβανικής καταγωγής σύμφωνα με τους μάρτυρες).

Ένας εκ των θαμώνων άρχισε να του φωνάζει “Σε ξέρουμε, ξέρουμε ποιος είσαι. Φύγε από εδώ…”, ενώ και οι υπόλοιποι προκειμένου να τον κάνουν να σαστίσει επανέλαβαν την συγκεκριμένη φράση. Την ίδια στιγμή ένας από τους παρευρισκόμενους έσπρωξε το πάσο του μπάρ στα πόδια του ληστή με τον τελευταίο να αντιδρά άμεσα βάζοντας το στα πόδια και χωρίς να πάρει τα χρήματα (περίπου 400 ευρώ).

Στο μεταξύ οι θαμώνες δεν έμειναν εκεί. Τον πήραν στο κυνήγι φτάνοντας τον σε μια απόσταση περίπου 30 μέτρων και συνεχίζοντας να του φωνάζουν “ξέρουμε ποιος είσαι, μην τρέχεις”. Κάποια στιγμή ξεγλίστρησε μπήκε σε ένα στενό και τα ίχνη του χάθηκαν.

Το ρεπορτάζ είναι απόλυτα ακριβές και μας μεταφέρθηκε από θαμώνα του μπαρ ο οποίος μίλησε στο lamianow.gr.

“Στην αρχή θεωρήσαμε ότι μας έκανε πλάκα ωστόσο αφού συνέχισε να μας σημαδεύει με το όπλο φοβηθήκαμε. Προσπαθήσαμε να τον κάνουμε να σαστίσει φωνάζοντας ότι τον γνωρίζουμε αν και φορούσε full face. Πιστέψαμε ότι το όπλο που κρατούσε βάσει μιας μικρής ασημένιας λεπτομέρειας στο πλάι του, ήταν ψεύτικο για αυτό και αντιδράσαμε. Γενικότερα δεν μας έδειξε σοβαρότητα αλλά ήταν σίγουρα ριψοκίνδυνο να ρίξουμε πάνω του το πάσο από το μπαρ. Πάλι καλά που δεν έγινε τίποτα χειρότερο. Πιθανόν να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις από την περιοχή διότι δεν είδαμε να διαφεύγει με κάποιο όχημα αλλά με τα πόδια και να χάνεται μέσα σε στενά που λίγοι γνωρίζουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από τα άτομα που ήταν παρών στο σκηνικό.

Άμεσα κλήθηκε το Α.Τ Αταλάντης που έφτασε γρήγορα στο σημείο παίρνοντας καταθέσεις από τους θαμώνες αλλά και αναζητώντας τα ίχνη του ληστή.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like