Λάρισα: Σχέδιο για ποδηλατόδρομο 40 χιλιομέτρων – Το ποδήλατο κερδίζει όλο και περισσότερους

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
podlilato


Το ποδήλατο μπορεί να παρέχει όλες τις δυνατότητες για γρήγορη αλλά και οικονομική μετακίνηση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην άσκηση του σώματος. Οι πόλεις μας όμως είναι φιλικές για τη χρήση του ποδηλάτου για να μπορέσει ο πολίτης να το επιλέξει για την καθημερινή μετακίνηση του;

Στη πόλη της Λάρισας, τα τελευταία χρόνια βλέπει κανείς όλο και περισσότερα ποδήλατα στους δρόμους να κινούνται και αυτό είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Η αλήθεια είναι ότι η Λάρισα είναι μια περιοχή που ευνοεί τη χρήση ποδηλάτων, αφού είναι χωρίς ανηφόρες και το κυριότερο, έχει πολύ όμορφες διαδρομές για ασφαλείς ορθοπεταλιές.

Σύμφωνα με τον ποδηλατικό χάρτη Ελλάδας ο δήμος Λαρισαίων σήμερα διαθέτει 15,5 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμους γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα φιλικό στη χρήση του ποδηλάτου. Βέβαια, το μέλλον αυτής της πόλης έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με τα έργα Βιώσιμης Κινητικότητας που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αποκτήσει συνολικά 40 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμους.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σόυλτης, τα έργα αυτά θα προσδώσουν στην πόλη ένα τεράστιο πλεονέκτημα αναφορικά με την χρήση του ποδηλάτου.

«Η Λάρισα σύμφωνα με τα έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που εξελίσσονται, θα αποκτήσει συνολικά 40 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμους, με αποτέλεσμα να γίνει μια πόλη φιλική στο ποδήλατο σε επίπεδο υποδομών» δήλωσε ο κ. Σούλτης και συμπλήρωσε: Βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων προσφέροντας στον ποδηλάτη τη δυνατότητα να διασχίζει ολόκληρη την πόλη με το ποδήλατο. Άλλωστε η λογική του ΣΒΑΚ είναι αυτή ώστε οι πόλεις μας να καταφέρουν να εντάξουν καλύτερα όλες τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ποδηλατικού χάρτη Ελλάδας σε επίπεδο Θεσσαλίας οι δήμοι με διαδρόμους ποδηλάτων σήμερα έχουν ως εξής:

Δήμος Αγιάς: 5,9χλμ. Δήμος Φαρκαδόνας: 1,4χλμ. Δήμος Τρικκαίων: 4,3χλμ. Δήμος Λίμνης Πλαστήρας: 9,4χλμ. Δήμος Καρδίτσας: 13,4χλμ., εκ των οποίων συνύπαρξη ΙΧ- ποδηλάτου: 1,3 χλμ., λωρίδα ποδηλάτου: 0,8 χλμ. και διάδρομοι ποδηλάτων: 11,3 χλμ. 

Δήμος Λαρισαίων: 15,5χλμ., εκ των οποίων συνύπαρξη ΙΧ- ποδηλάτου: 1,2 χλμ., λωρίδα ποδηλάτου: 1,1 χλμ. και διάδρομοι ποδηλάτων: 13,2 χλμ. Δήμος Βόλου: 11,7 χλμ., εκ των οποίων συνύπαρξη ΙΧ- ποδηλάτου: 0,7 χλμ., συνιστώμενες λωρίδες ποδηλάτου: 1 χλμ., λωρίδες ποδηλάτου: 2,6 χλμ., διάδρομοι ποδηλάτων: 7,4 χλμ.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.