Με δυο βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ και τρεις επίσημες υποψηφιότητες ήδη, το φιλμ του Νίκου Μαστοράκη «Mykonos, The Soul Of An Island» έκανε την πρεμιέρα του στην CΟSMOTE TV (στην υπηρεσια COSMOTE CINEMA ON DEMAND) τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Executive Producers του φιλμ είναι δύο Λαμιώτες!  Ο Βαγγέλης Καραλής και ο Νίκος Αξελής από τη PHOTOSHOPDIGITAL (Οδός Πατρόκλου), όπου βρέθηκαν το καλοκαίρι στο νησί των ανέμων, και έζησαν από πολύ κοντά το φαινόμενο που λέγεται «Μύκονος».

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία… Το να ζεις και τις δύο όψεις του νησιού και ταυτόχρονα να τις καταγράφεις είναι κάτι που μόνο αν κάποιος δει το τελικό αποτέλεσμα θα μπορέσει να καταλάβει. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη χλιδή μέχρι την απόλυτη κατάντια σε μια παραγωγή που δεν συγχωρούσε λάθη ή παραλείψεις» μας λέει ο Βαγγέλης Καραλής, περιγράφοντας την μοναδική εμπειρία που έζησε στο πλευρό του Νίκου Μαστοράκη στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

«Όταν δουλεύεις με σκηνοθέτη και παραγωγό το Νίκο Μαστοράκη σε ένα ντοκιμαντέρ για τη Μύκονο δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Τα λάθη δεν προβλέπονται αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει» θα προσθέσει ο Νίκος Αξελής.

«Είναι ένα ντοκιμαντέρ που αφήνει στον θεατή μικτά συναισθήματα για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νησιά του κόσμου». Πρόκειται για ένα διερευνητικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, που γυρίστηκε στο πολυσυζητημένο ελληνικό νησί, σε τρεις διαφορετικές περιόδους και προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση αν η Μύκονος έχει χάσει την ψυχή της.

Είναι μια απροκάλυπτα ειλικρινής αφήγηση των όσων συνθέτουν το καλοκαιρινό πρόσωπο του νησιού και καλύπτει όλο το φάσμα διαφορετικών κοινωνιών, από τους βαθύπλουτους Ρώσους, Άραβες, Τούρκους των πεντάστερων beach bars στους παράνομους μετανάστες της αυθαίρετης δόμησης  και από τις λαμπερές προσωπικότητες των σταρ, στον σκοτεινό υπόκοσμο των ναρκωτικών, της ανομίας και της παραβατικότητας.

Υ.Γ. Η κουβέντα με τον Νίκο Αξελή και τον Βαγγέλη Καραλή συνεχίζεται για ώρες, αφού θέλουμε να μάθουμε κάθε λεπτομέρεια από κάθε στιγμή αυτής της συνεργασίας. Άλλωστε το να συνεργαστείς με τον Νίκο Μαστοράκη, είναι μια εμπειρία ζωής. Πόσο δε μάλιστα, όταν η συνεργασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα ένα ντοκιμαντέρ που βραβεύεται πριν καν προβληθεί και που γίνεται δεκτό σε όλο και περισσότερα φεστιβάλ σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Και ναι. Είμαστε υπερήφανοι που δύο δικοί μας άνθρωποι, δύο Λαμιώτες έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε ένα φιλμ με διεθνής περγαμηνές…!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:Featured

Featured

Εκλογές ΚΙΝΑΛ : Πρωτιά Ανδρουλάκη στη Φθιώτιδα με Παπανδρέου διεκδικούν την αρχηγία – Οι ψήφοι σε κάθε εκλογικό κέντρο

Το ρεκόρ συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΚΙΝΑΛ ήταν αυτό που χαρακτήρισε τον πρώτο γύρο και χαροποίησε όλους ...