Στη σύλληψη ενός 65χρονου κτηνοτρόφου προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (17/11) οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, περίπου στις 12:40, στην περιοχή της Λυγαριάς του Δήμου Λαμιέων.
Ο άνδρας κατηγορείται ότι παραβίασε τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή ασθενειών, καθώς εντοπίστηκε να βόσκει περίπου 40 πρόβατα έξω από τις επιτρεπόμενες σταβλικές εγκαταστάσεις, μέσα σε ζώνη προστασίας και επιτήρησης. Η πράξη του εμπίπτει στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί «Παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών», σε συνδυασμό με τον Ν. 4235/2014.
Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος γύρω στις 15:30 της ίδιας ημέρας, μετά από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουν τους ελέγχους με αυστηρότητα, με στόχο την προστασία της κτηνοτροφικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου, τονίζοντας πως κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

