Λαμία : “Ζούσαμε δίπλα σε ζούγκλα – τώρα νιώθουμε ασφαλείς” – καθαρίστηκε έκταση 5 στρεμμάτων μετά από 25 χρόνια – το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ! (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Min Read

Σε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης μεγάλης έκτασης στον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιανοκλαδίου, στο ύψος της γέφυρας, προχώρησαν συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου Λαμιέων. Σύμφωνα με τους κατοίκους, πρόκειται για σημείο που είχε να καθαριστεί πάνω από 25 χρόνια.

image 120 | Lamianow.gr

Τις εργασίες επέβλεψε και ο δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου ο οποίος σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, έχει ζητήσει να παρακάμπτονται όσο το δυνατόν γρηγόροτερα γραφειοκρατικές διαδικασίες που δυσκολεύουν την καθημερινότητα του πολίτη.

sslianokladiou katharismos 11 11 | Lamianow.gr
Ο κ. Βαγγέλης Τσίκνας κάτοικος περιοχής

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους στον δήμο – είχε δεκαετίες να καθαριστεί – δεν είχαμε εισακουστει”

Ο κ. Βαγγέλης Τσίκνας, κάτοικος της περιοχής εδώ και 30 χρόνια, μιλά στο Lamianow.gr και τονίζει:
«Θελω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, όλους στον δήμο, το δήμαρχο. Είχαμε πολλά χρόνια που είχαμε αυτό το αίτημα αλλά κανείς δεν μας άκουγε. Ήταν μπερδεμένο με τις ιδιοκτησίες, έφυγαν οι παλιοί και το σημείο εγκαταλείφθηκε. Μείναμε με τη ζούγκλα. Έκανα χαρτιά, παράπονα, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να μπουν μου έλεγαν. Δεν είχα εισακουστεί. Εδώ υπήρχε ένα σπιτάκι που το είδαμε για πρώτη φορά τώρα, γιατί η βλάστηση το είχε καλύψει. Το έργο άλλαξε όλο το τοπίο. Υπήρχε αγωγός του ΟΣΕ που ήταν κλεισμένος εντελώς, με αποτέλεσμα να έχουμε πλημμύρες. Με τα έργα που γίνανε, τώρα δεν θα μείνει νερό. Θα νιώθουμε ασφαλείς».

sslianokladiou katharismos 12 | Lamianow.gr

Η τοπική κοινότητα

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταυρού, κ. Βασίλης Σούλιος, σημείωσε:
«Τα βάτα είχαν φτάσει στο ύψος των σπιτιών και είχαν κλείσει τα όμβρια, με αποτέλεσμα το νερό να επιστρέφει μέσα στα χωράφια και στα σπίτια. Οι κάτοικοι είχαν χρόνια το αίτημα αυτό. Με την αντιπυρική προστασία και την παρέμβαση του Δήμου βρέθηκε τρόπος να καθαριστεί. Δουλέψανε τέσσερις μέρες συνεχόμενες, με τέσσερα φορτηγά και τρία μηχανήματα. Υπήρχαν στρώματα από βάτα που έφταναν σε ύψος σπιτιού. Τώρα η περιοχή έχει αλλάξει εντελώς».

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σγάγιας, από την πλευρά του, τόνισε στο Lamianow.gr: «Ακούσαμε το αίτημα του Προέδρου και ήρθαμε άμεσα σε έναν χώρο περίπου πέντε στρεμμάτων. Για τέσσερις μέρες, με τέσσερα-πέντε φορτηγά και μηχανήματα, αποκαταστήσαμε τον χώρο και ανοίξαμε τα χαντάκια που είχαν κλείσει. Υπήρχε και κίνδυνος πλημμύρας. Συντηρήθηκε και δρόμος για να υπάρχει άμεση πρόσβαση στον οικισμό. Σήμερα και αύριο θα συνεχίσει και ο ΟΣΕ με καθαρισμούς στον παράλληλο δρόμο. Είμαστε πάντα κοντά στους πολίτες και σε κάθε αίτημα που μας καταθέτουν».

sslianokladiou katharismos 14 | Lamianow.gr

Δείτε εικόνες από το πριν και το μετά

sslianokladiou katharismos 6 | Lamianow.gr
sslianokladiou katharismos 5 | Lamianow.gr
sslianokladiou katharismos 11 13 | Lamianow.gr
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΡΙΤΟΥ
sslianokladiou katharismos 11 | Lamianow.gr

ΤΟ ΠΡΙΝ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *