Την παροιμία όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει, έχει αρχίσει να θυμίζει η διαδικασία επιλογής υποψηφίου για τον Δήμο της Λαμίας. Ακόμη και καλά γνωρίζοντες μέσα από το χώρο, αστειευόμενοι με την εξέλιξη που τρέχει με ρυθμό χελώνας, λένε χαρακτηριστικά ότι το όνομα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ  θα αποφασιστεί ίσως και την… επομένη των εκλογών!

Αν και η διευρυμένη συντονιστική επιτροπή που συγκροτήθηκε ακριβώς για αυτόν το σκοπό έχει ξεκινήσει  τις διεργασίες από τον περασμένο χειμώνα, όχι απλώς δεν έχει καταλήξει ακόμη, αλλά ούτε καν  έχει κατασταλάξει στο πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί.

Tης Λίλιαν Χαχοπούλου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επιτροπή έχει ανοίξει το πλάνο, χωρίς να στέκεται σε αυστηρά κομματικά στεγανά –μιας και δεν υπάρχουν και ιδιαίτερα «βαριά» ονόματα στο δυναμικό του κόμματος σε τοπικό επίπεδο-  και αναζητά πρόσωπα που θα μπορούσαν να «τραβήξουν» στην εκλογική μάχη.

Αποτέλεσμα εικόνας για δικαστηρια λαμιας lamianow

Άκυρο από δύο δικηγόρους

Με γνώμονα ακριβώς αυτό, έχει ήδη γίνει πρόταση σε έναν γνωστο και μάχιμο δικηγόρο που πέρασε και από την καρέκλα της αυτοδιοίκησης της Λαμίας στο παρελθόν αλλά και προσέγγιση σε έναν ακόμη πασιγνωστό εν ενεργεία ποινικολόγο που δεν προέρχεται  από το χώρο της κεντροαριστεράς, είναι όμως πρόσωπο με «προίκα» την αναγνωρισιμότητα και τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας. Και οι δύο απάντησαν αρνητικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για στασινος παναγιωτης lamianow

Το φλερτ με ΠΕΠΛΑ…

Τους τελευταίους μήνες και όσο διαρκούν οι αργές διαδικασίες της διαβούλευσης, φαίνεται πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΕΠΛΑ διατηρούν ένα φλερτ, όχι όμως και τόσο «φλογερό» αφού ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά, άναψαν μέχρι σήμερα  πράσινο φως στον αρραβώνα.

Το όνομα του Παναγιώτη Στασινού  έχει πέσει στο τραπέζι –ισχύει πάντα και η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ –Οικολόγων-  όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί μία θετική ή αρνητική απάντηση.  Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν αποκλείεται η ΠΕΠΛΑ να διερευνήσει και το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ψηφοδέλτιο του Θύμιου Καραίσκου, του οποίου η κάθοδος για το Δήμο Λαμιέων, είναι πια κοινό μυστικό. Άλλωστε και ο ίδιος ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών δεν δήλωσε ποτέ «καριερίστας» πολιτικός, οπότε το ιδιαίτερο βάρος δεν πέφτει στην καρέκλα και την ιδιότητα που φέρει αλλά στην ουσία της όποιας συνεργασίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για σταυρογιαννης lamianow

ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙ.ΝΑΛ – Σταυρογιάννης. Μπερδεμένα τα πράγματα…

Δύο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν όχι μόνο τη θητεία αλλά και την επόμενη κάθοδο του νυν Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη. Την ίδια στιγμή όμως, στις «διαπραγματεύσεις» παίζει και το σενάριο της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής. Και εδώ τα πράγματα μπερδεύονται αφού κάποια από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της αυτόνομης καθόδου του κινήματος στις εκλογές με μετεκλογική συνεργασία με το συνδυασμό του νυν δημάρχου ενώ κάποια στελέχη υποστηρίζουν μια συνεργασία που θα αποφασιστεί εδώ και τώρα.

Την Τρίτη το νέο επεισόδιο στο σήριαλ «Ποιος θα κατέβει για δήμαρχος»

Η επόμενη συνάντηση της διευρυμένης συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαθοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη. Δεν είναι σίγουρο ότι και αυτή τη φορά θα καταλήξει σε συγκεκριμένο όνομα. Το σίγουρο όμως είναι ότι ως τότε το παρασκήνιο  δουλεύει εντατικά με κάποιους εκ των ενδιαφερομένων να τριγυρίζουν ήδη σε πόλη και χωριά αναζητώντας συμμάχους.

 

4 Comments

  1. Ποιον να προτεινουν ολλοι τοθς ειναι μεγαλα λσμογια

  2. Θα περιμενει ππλυ η χαχανουλα

  3. Αυτό τον κοντό μας γυρνάνε τα έντερα μπορείτε να μην δείχνετε φωτος του? βάλτε του μπούρκα του νικου

  4. σκόπιμα “λάθος πληροφορίες”, μάλλον προβοκατόρικο δημοσίευμα

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like