Από σήμερα Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, έως την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας (Ρήγα Φεραίου 8).

Mε τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και στο πλαίσιο διατήρησης της ιστορικής εθνικής μνήμης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί τη δράση με τίτλο «Το Μουσείο πάει Σχολείο» υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και υπεύθυνο φορέα οργάνωσης και υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο.

Ο Δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο αυτό, υποδέχεται τη δράση αυτή από τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, έως την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου. Ως χώρος διεξαγωγής της έχει οριστεί η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας (Ρήγα Φεραίου 8).

Παρουσία του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου κ. Αθανασίου Λιάσκου, άνοιξε η έκθεση σήμερα Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου. Το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθανάσιος Λιάσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας καθώς και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Φούρλας. Άπαντες αναφέρθηκαν στη χρησιμότητα της Έκθεσης για τους μαθητές αλλά και τους πολίτες της περιοχής μας.

Το Πολεμικό Μουσείο έχει συγκροτήσει δύο αυτοδύναμες εκθέσεις (με αριθμό επιλεγμένων κειμηλίων, ειδικών πινάκων, οπτικό – έντυπο υλικό και λοιπό εξοπλισμό συναφή με τη δράση). Στόχος είναι η πληροφόρηση και η ενεργοποίηση των μαθητών – και όχι μόνο – για τα ιστορικά ορόσημα, η ουσιαστική επαφή με την ιστορία της Ελλάδας, η ενημέρωση για τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους, η ενθάρρυνση για συμμετοχή στο ιστορικό γίγνεσθαι με κατάλληλα εφόδια και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Οι ώρες υποδοχής του κοινού στην έκθεση είναι: 09:00 – 13:00 και 18:00- 20:00. Σημειώνεται ότι κατά τις πρωινές ώρες η δράση, η οποία διαρκεί περί τα 20 λεπτά, θα απευθύνεται σε σχολικές ομάδες, ενώ οι απογευματινές ώρες απευθύνονται στο κοινό.

Για την καλύτερη οργάνωση του ρυθμού επισκέψεων και την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6936-885026.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:TOP STORIES