0

«Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.» είναι ο νέος φορέας που δημιουργήθηκε για την αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του ακινήτου της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας μετά από αποφάσεις του  δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και του ΔΣ του ΕΒΕ.Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 7 Δεκεμβρίου και κατά πλειοψηφία έκανε δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου. Υπέρ της εισήγησης τάχθηκαν εκτός της παράταξης του Δημάρχου, η παράταξη του Παναγιώτη Στασινού και ο Γιώργος Λάμπρου. Καταψήφισε ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης και η παράταξή του, ο Νίκος Πάπουτσας και ο Θωμάς Στάϊκος εγείροντας ενστάσεις για τη νομιμότητα. Καταψήφισαν  για  διαφορετικούς λόγους οι Μαρία Αντωνίου και Γιώργος Δεληχάς.


Λαμία : Οι λεπτομέρειες του Master Plan για την Π.Ε.Λ - Σε δημόσια διαβούλευση το στρατηγικό σχέδιο (Φωτό & Βίντεο) | Lamianow.gr


Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 15 Δεκεμβρίου και με ευρεία πλειοψηφία έκανε δεκτή την εισήγηση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού. Υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση και ένα λευκό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ στη συνεδρίαση της 14 Δεκεμβρίου, έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου Θανάση Κυρίτση.

Με τις αποφάσεις αυτές  συστήθηκε η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία με επωνυμία «Φορέα Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» και διακριτικό τίτλο «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.» και εγκρίθηκε το  σχέδιο καταστατικού της για το ΓΕΜΗ.


Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για το υπό διαβούλευση Master Plan της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας - Lamianow.gr


Ο έλεγχος νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας έδειξε ότι όλη η διαδικασία είναι νόμιμη και ο Συντονιστής την ενέκρινε με σημερινές αποφάσεις του.


Μέτοχοι του νέου φορέα είναι ο Δήμος Λαμιέων με ποσοστό 60 %, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ποσοστό 20 % και το ΕΒΕ με ποσοστό 20%. 


Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο έχει πέντε μέλη με  Πρόεδρο τον  Λεωνίδα Κωστόπουλο και μέλη τους  Παναγιώτη Στασινό, Γιάννη Ζωγράφο, Κώστας Αποστολόπουλο και Παναγιώτη Αρβανίτη.Σκοπός του νέου φορέα η συντήρηση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ακινήτου της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμία  και η υλοποίηση του master plan,  που είχε παρουσιαστεί από το Δήμαρχο Λαμιέων και βρίσκεται στο στάδιο πριν τη τελική έγκρισης από το Δήμο Λαμιέων. 

Δείτε και τα σχετικά έγγραφα

166__17__2021-ΩΑΞΩΩΛΚ-ΣΥΡ
60ΣΑ7ΛΗ-2ΩΡ
Ψ1ΤΦΟΡ10-ΡΜ1
ΨΙ9ΦΟΡ10-ΔΓΣ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Κρεοπώλης με κορωνοϊό εξυπηρετούσε πελάτες, «ήμουν ασυμπτωματικός» είπε

Previous article

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει – Πρέπει να φύγει και να δοθεί διέξοδος με προοπτική αλλαγή

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in Featured