Η είδηση του θανάτου του Θανάση Τσαντού στα 77 του χρόνια βύθισε στη θλίψη όχι μόνο την βιολογική του οικογένεια αλλά και την μεγάλη οικογένεια των προσκόπων, αφού αποτελούσε σύμβολο για τον Προσκοπισμό στη Φθιώτιδα.

Φόρεσε το προσκοπικό μαντήλι το 1954 και από τότε υπηρέτησε όλες τις βαθμίδες, μέχρι το 2006 ως Αρχηγός Συστήματος και στη συνέχεια τοπικός έφορος.

Αμέτρητα παιδιά αγάπησαν τον προσκοπισμό δίπλα του. Ήταν για εκείνα ο συμπαραστάτης, ο σύμβουλος, ο φίλος, ο πατέρας.

Το προσκοπείο στις ημέρες του, ήταν γεμάτο χαρούμενες φωνές, σχέδια, εξορμήσεις και δράσεις. Σημείο συνάντησης αλλά και αφετηρία για μια ζωή γεμάτη αξίες,  περιπέτεια και δυνατές συγκινήσεις.

Ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε το 1971 την κατασκήνωση στην Κουβέλα, δίνοντας χαρά και ζωντάνια στα καλοκαίρια αμέτρητων παιδιών.

«Ήταν ένας μοναδικός άνθρωπος με πολλές γνώσεις στον Προσκοπισμό… Ήταν ο άνθρωπος που είχε τα πάντα σε τάξη… Και που όλοι απευθυνόμασταν σε εκείνον για οτιδήποτε γιατί ξέραμε πως θα μας έβρισκε πάντα την καλύτερη λύση… Βοηθούσε τους πάντες,  από το μικρότερο λυκόπουλο μέχρι τους Αρχηγούς.. Έδινε απλόχερα τη ζεστασιά, τη φροντίδα, τη συμβουλή. Φρόντιζε την Λέσχη μας. Η ζωή του ήταν ο προσκοπισμός και ο προσκοπισμός σήμερα έχασε έναν από τους καλύτερους ανθρώπους του. Τίποτα στην πόλη δεν θα είναι πια το ίδιο…» λένε με συγκίνηση, προσκοπάκια του χθες που σήμερα είναι ενήλικοι οικογενειάρχες και οφείλουν πολλά στοιχεία του χαρακτήρα τους και στον Θανάση Τσαντό.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί στο Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ευχαριστούμε την κόρη του και καλή μας φίλη Νικολέτα που μοιράστηκε μαζί μας φωτογραφίες από το άλμπουμ της ζωής του και της καταθέτουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια… Είμαστε σίγουροι ότι από ψηλά, παρέα με τον Νίκο Σπανό πια, θα φοράνε τα προσκοπικά τους μαντήλια και θα θυμούνται τις ατέλειωτες περιπέτειες τους….

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. Πάει και ο τοπικός έφορος.Τι θυμήθηκα τώρα..Διακοπές καλοκαιρινές στην κουβέλα,χειμερινή στον Παρνασσό, δράση, εκπαίδευση,απόκτηση γνώσεων,αστεία.
    Ωραία χρόνια τότε.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:Featured