Λαμία : Συνεχίζονται οι εργασίες στο Κλειστό Κολυμβητήριο Λαμίας – Πότε θα είναι έτοιμο… (Φώτο – Βίντεο)

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 εβδομάδες ago
Updated 2022/05/10 at 4:01 ΜΜ
5 Min Read

Επίσκεψη στο σημείο όπου κατασκευάζεται ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών στην περιοχή μας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 10/5 ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραϊσκος και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός. Δήμαρχος Λαμιέων και Περιφερειάρχης Στερεάς επιθεώρησαν τις εργασίες και δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πρόοδο των εργασιών. Το παρών έδωσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κυρίτσης, Πάνος Φώσκολος, Δημήτρης Μπεσλεμές, Δημήτρης Τζούφλας και οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αποστολόπουλος, Θανάσης Καρακάντζας καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Ηλίας Σανιδας και πρόεδρος της ΤΚ Λαμίας, Δημήτρης Συλεούνης.

Θ. Καραϊσκος : Ένα βήμα μπροστά προς την ολοκλήρωση του

“Από το 2020 είχαμε υποσχεθεί και είχαμε αναλάβει δέσμευση θα κατασκευαστεί και θα ολοκληρωθεί έγκαιρα. Σήμερα βλέπουμε ότι είναι ένα βήμα μπροστά προς την ολοκλήρωση του και στο χρονοδιάγραμα που έχουμε θέσει. Βλέπουμε με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, ότι μπαίνει το στέγαστρο για την πισίνα που είναι και το κυριότερο μέρος του έργου. Μπαίνει μια βάση για να βάλουμε την πόλη σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως έχουμε σχεδιάσει” σημείωσε ο δήμαρχος Λαμιέων Θ. Καραϊσκος.

Φ. Σπανός : Δέσμευση  αλλά και η υποχρεώση μας είναι αυτό το έργο να χρηματοδοτηθεί απρόσκοπτα

“Το πολύ σημαντικό αυτό έργο, το βλέπετε προχωρά, παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα μάλιστα είναι και μια συμβολική και εμβληματική μέρα καθώς όπως είπε και ο δήμαρχος στεγάζεται ο χώρος κολύμβησης. Η δέσμευση  αλλά και η υποχρέωσηΛαμία : Συνεχίζονται οι εργασίες στο Κλειστό Κολυμβητήριο Λαμίας – Πότε θα είναι έτοιμο μας είναι αυτό το έργο να χρηματοδοτηθεί απρόσκοπτα σε πείσμα των μεγάλων δυσκολιών. Το έργο του κολυμβητηρίου Λαμίας παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας”.

Πότε θα είναι έτοιμο – θα επηρεάσουν οι ανατιμήσεις;

Σε ερώτηση του lamianow.gr αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της περάτωσης του έργου μετά και την παράταση που έχει ήδη πάρει, ο δήμαρχος Λαμιέων Θ. Καραϊσκος σημείωσε: “… με βάση τις δυσκολίες που υπάρχουν στο κομμάτι των ανατιμήσεων τις οποίες προχωράμε, παρά τα εμπόδια ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023”. Όσο για το αν θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση λόγω των ανατιμήσεων και αν αυτό θα αποτελέσει εμπόδιο ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός μας απάντησε: “… το αν θα επηρρεαστεί το έργο από τις ανατιμήσεις έχει να κάνει με την πολιτική του Υπουργείου Υποδομών με το αν θα δώσει όπως λέμε αναθεώρηση τιμών υλικών. Αυτό αφορά όλα τα έργα της επικράτειας, άρα λοιπόν εφόσον δοθεί αναθεώρηση που ζητείται και μπορεί να χρειάζεται αναλόγως θα αυξηθεί και το συμβατικό αντικείμενο του έργου”.

Σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2022 ωστόσο εξασφαλίστηκε παράταση 6 μηνών για το τέλος του 2022 ενώ πλέον με τις εξελίξεις που τρέχουν με τις ανατιμήσεις έχει εξασφαλιστεί και νέα παράταση με την παράδοση να αναμένεται σύμφωνα με τις δηλώσεις των τοπικών αρχών μέσα στο 2023. Πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή, καθώς εντός του έτους 2018 εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ποσό 9.500.000 ευρώ, για να ξεκινήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης του.  

Για τον εν λόγω έργο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι κτηριακές εγκαταστάσεις έχουν συνολικό εμβαδόν 5.757,32 m² και εκτείνονται σε τρεις στάθμες . Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018.

Το κτίριο περιλαμβάνει 2 δεξαμενές κολύμβησης:

α) μία ολυμπιακών διαστάσεων (50μ x 25μ ) και
β) μία μικρή εκμάθησης 125,00 μ2, η οποία είναι ασκεπής.

 Η είσοδος στο κτίριο γίνεται από την οδό Φιλίας και τα επίπεδά του σε σχέση με την οδό αυτή είναι: υπόγειο στάθμη -2,35μ, ισόγειο στάθμη +1,55μ και όροφος στάθμες +5,60μ, +6,55μ.

Τόσο στο ισόγειο όσο και στο υπόγειο προβλέπονται στη φάση αυτή κενοί χώροι, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθήκες. Η θεμελίωση των κτιρίων είναι ήδη κατασκευασμένη κατά ποσοστό 80 %.

Οι εργασίες που προβλέπονται με την παρούσα εργολαβία, είναι:

Οικοδομικές εργασίες : Γενική αποψίλωση, εκσκαφές για τη δημιουργία επιπέδων εργασίας και για στραγγιστήρια, σκυροδετήσεις με σκυρόδεμα πλινθοδομές – εξωτερικά – εσωτερικά επιχρίσματα, μονώσεις: έναντι υγρασίας, θερμομόνωση – θερμοπροσόψεις, επίστρωση δαπέδων με: μωσαϊκό, πλακίδια πορσελάνης, βιομηχανικό δάπεδο, ελαστικό δάπεδο, μάρμαρα, στεγάνωση δεξαμενών κολύμβησης, επίστρωση αυτών με ειδικά πλακίδια, μεταλλικός φορέας στέγης, επικάλυψη με panels και πλαγιοκάλυψη, κουφώματα: θύρες ξύλινες, μεταλλικές, πυράντοχες, υαλοπετάσματα – κουφώματα αλουμινίου ενεργειακά – ενεργειακοί υαλοπίνακες, γυψοσανίδες, επενδύσεις, χρωματισμοί, επιστρώσεις με κυβόλιθο εξωτερικά.

Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες: εγκατάσταση ύδρευσης – αποχέτευσης, θέρμανσης, κλιματισμού, εξαερισμού, ισχυρών – ασθενών ρευμάτων, πυρανίχνευσης, χλωρίωσης δεξαμενών

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content