Λαμία: Στα δικαστήρια οι 7 που συνελήφθησαν για τις κλοπές των ΑΤΜ / Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν… – ΦΩΤΟ

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 έτη ago
Updated 2020/07/08 at 10:39 ΜΜ
7 Min Read

Στα δικαστήρια Λαμίας μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι της Τετάρτης οι 7 συλληφθέντες της εγκληματικής ομάδας που εξαρθώθηκε από την Ασφάλεια Λαμίας για διακεκριμένες κλοπές. Τα εφτά άτομα πέρασαν τις πύλες του δικαστικού Μεγάρου προκειμένου να παρουσιαστούν σε ανακριτή και εισαγγελέα εξασφαλίζοντας προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamianow.gr οι 7 άνδρες χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ (των 3 και των 4) και θα απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο (11/07) αλλά και την ερχόμενη Δευτέρα (13/07).

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν και αρκετοί Ρομά οι οποίοι ήταν στο σημείο προκειμένου να συμπαρασταθούν σε κάποιους εκ των συλληφθέντων.

Δ. Κρούπης: Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες…

Lamianow: Δηλώσεις Κρούπη, Παπιώτη, Κυριάκου - YouTube

Ο συνήγορος 2 εκ των κατηγορούμενων Δημήτρης Κρούπης δήλωσε στο Lamianow.gr “Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες. Πιστεύω οτι το κακούργημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης θα μεταβληθεί σε πλημμεληματική μορφή αφού δεν υπάρχουν αντικειμενικά τα στοιχεία τα οποία προβλέπει ο νόμος. Πέραν τούτου κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες αλλά και σε απόπειρα. Αύριο θα λάβουμε γνώση της σχετικής δικογραφίας, κατόπιν, θα ακούσουμε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ώστε να ταυτοποιήσουμε τι πράξη αναλογεί στον καθένα για να απολογηθούμε το Σάββατο το πρωί ενώπιον της κ. ανακρίτριας Πρωτοδικών Λαμίας”.


Παρακάτω τα στοιχεία που έδωσε στην επιφάνεια η ΕΛ.ΑΣ μετά την εξάθρωση της εγκληματικής ομαδας.

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (07-07-2020) το πρωί, σε περιοχές της Ανθήλης και της Λαμίας Φθιώτιδας, αλλά και στη Καρδίτσα, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως Α.Τ.Μ. τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις.

Η αποδόμηση της σπείρας, είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών, συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) ημεδαποί – μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων έξι σε Ανθήλη και Λαμία και ένας στη Καρδίτσα, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν επτά (7) ακόμη μέλη της, ενώ, όπως προέκυψε, ένας συνεργός τους είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας ήταν αφαίρεση Α.Τ.Μ. τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, διαφόρων περιοχών της Φθιώτιδας, Αττικής, Λάρισας, Καρδίτσας και Ακαρνανίας.  

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full face, όπως επίσης και κουκούλες από τζάκετ και γάντια, προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ προέβαιναν στην αφαίρεση Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, κυρίως παλαιού τύπου και συγκεκριμένης μάρκας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση και διαφυγή τους, από τους «υποψήφιους» στόχους τους.

 

Μάλιστα μετά την “δράση” τους τα εξαφάνιζαν πετώντας τα είτε σε ποτάμια, είτε καίγοντας τα.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη:

(4) κλοπών και (1) απόπειρας κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών

 • (1) κλοπή στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας,
 • (1) κλοπή σε περιοχή της Αττικής,
 • (1) κλοπή στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας,
 • (1) κλοπή σε ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και
 • (1) απόπειρα κλοπής στην Πελασγία Φθιώτιδας.

(6) κλοπών και (3) αποπειρών κλοπών από επιχειρήσεις

 • (3) κλοπές χρηματοκιβωτίων, από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανθήλη Φθιώτιδας, από συνεργείο αυτοκινήτων στη Λαμία και αποθήκη αγροτικών προϊόντων στους Σοφάδες Καρδίτσας, αντίστοιχα,
 • (2) κλοπές χρηματικών ποσών και καπνικών προϊόντων, από πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λαμία και στην Ανθήλη Φθιώτιδας, αντίστοιχα,
 • (1) κλοπή χρηματικού ποσού και κοσμημάτων, από αποθήκη φαρμακείου στους Σοφάδες Καρδίτσας,
 • (1) απόπειρα κλοπής από βιοτεχνία στη Δαμάστα Φθιώτιδας,
 • (1) απόπειρα κλοπής από ΚΤΕΟ περιοχής της Λαμίας και
 • (1) απόπειρα κλοπής μηχανισμού αυτόματης πώλησης καυσίμων, σε ευρύτερη περιοχή του Τύρναβου Λάρισας.

(16) κλοπών και (2) αποπειρών κλοπών οχημάτων

 • (8) κλοπές Ι.Χ.Ε. και (3) κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Φθιώτιδας,
 • (1) κλοπή Ι.Χ.Ε. και (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές του Αγρινίου,
 • (2) κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Λάρισας και της Καρδίτσας, αντίστοιχα,
 • (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, σε περιοχή της Αττικής, καθώς και
 • (2) απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Φθιώτιδας και του Αγρινίου, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι (4) από τα οχήματα που αφαιρέθηκαν στην Φθιώτιδα, όπως επίσης και (1) παραβιασμένο – κατεστραμμένο Α.Τ.Μ. που είχε αφαιρεθεί στα Καμένα Βούρλα, ανασύρθηκαν από ποτάμι ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, στο οποίο τα είχαν ρίξει οι δράστες προκειμένου να «εξαφανίσουν» τα ίχνη τους.

Γίνεται μνεία ότι το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, κυμαίνεται περίπου στις (130.000) ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • (3) κουκούλες τύπου full face και διαρρηκτικά εργαλεία,
 • το χρηματικό ποσό των (1.250) ευρώ,
 • πληθώρα κινητών τηλεφώνων και διαβατηρίων, καθώς και
 • κλεμμένη πινακίδα οχήματος.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Οι έρευνες και οι δράσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content