Λαμία: Ραντεβού με την…ιστορία – Μια συγκινητική συνάντηση στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read

Εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κυρίως παθιασμένος φωτογράφος της πόλης, ο Νίκος Δαβανέλος είναι μια ολόκληρη “Εγκυκλοπαίδεια της Λαμίας” αφού έχει ζήσει, καταγράψει, και “κλείσει” σε αμέτρητες σελίδων βιβλίων, όλη την ιστορία της Φθιωτικής πρωτεύουσας.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Σήμερα, ο Νίκος Δαβανέλος βρέθηκε στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε μια συνάντηση κυρίως συγκινητική για τα μέλη του συμβουλίου.

“Μια πολύ όμορφη και συγκινητική συνάντηση είχαμε σήμερα στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας με τον κ. Νίκο Δαβανέλλο, τη ζωντανή ιστορία της πόλης μας.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Έναν άνθρωπο με τεράστια αγάπη για τη φωτογραφία, που με τον φακό του έχει απαθανατίσει σημαντικές στιγμές της Λαμίας, στιγμές ζωής, μνήμης και ταυτότητας. Έναν άνθρωπο που εδώ και δεκαετίες φυλάσσει σαν πολύτιμο θησαυρό την ιστορία της πόλης μας.

Μας μίλησε για το νέο του βιβλίο, το οποίο αναλύει την ιστορία της Λαμίας από τις αρχές του 19ου αιώνα, μέσα από σπάνιο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ένα έργο ζωής, που αποτυπώνει όλες τις εκφάνσεις της πόλης: τους ανθρώπους, τις γειτονιές, τις στιγμές, τις αλλαγές στον χρόνο.

Η συνάντηση αυτή ήταν για όλους μας μια υπενθύμιση πως, πολλές φορές, δεν γνωρίζουμε όσο θα έπρεπε την ιστορία του τόπου μας. Και όμως, άνθρωποι όπως ο κ. Νίκος (ο οποίος διατηρεί αρχείο με πάνω από 400.000 φωτογραφίες!) τη διασώζουν, τη φωτίζουν και μας την παραδίδουν με αγάπη και σεβασμό.

Θέλουμε και θα κάνουμε πράγματα μαζί του.

Για να αναδείξουμε την ιστορία της Λαμίας στον χρόνο και στον χώρο.

Για να μάθουμε, να θυμηθούμε, να τιμήσουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά, τη μνήμη και τη συγκίνηση που μας χάρισε.

Η πόλη μας σάς οφείλει πολλά.”

image 220 | Lamianow.gr
image 221 | Lamianow.gr
image 222 | Lamianow.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *