Μέσα σε… εκρηκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή γενική συνέλευση του συνδυασμούΛαμία στο Κέντρο” στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά. Στο πλαίσιο της “ανοιχτής κόντρας” Στασινού-Πάπουτσα στο εσωτερικό της παράταξης οι εικόνες στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης θύμισαν… σκηνικά παλιότερων δεκαετιών με κάποιους εκ των συμμετεχόντων “μπλόκ Στασινού” να διαφωνούν εντόνως με κάποιους εκ του “μπλοκ Πάπουτσα” και το αντίστροφο. Η συνεδρίαση δεν εκτυλίχθηκε καθόλου ομαλά και μάλιστα όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Lamianow.gr οι μεν και οι δε χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικές αίθουσες προκειμένου να επέλθει η σχετική ηρεμία και να ληφθούν οι αποφάσεις που οδήγησαν σε πρωινές ανακοινώσεις.

Τι συνέβη…

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την έναρξη της συνεδρίασης μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, φίλα προσκείμενα στο “μπλοκ Πάπουτσα” προσήλθαν στο σημείο χωρίς ταυτόχρονα να αποτελούν μέλη της αυτοδιοικητικής ταυτότητας του “Λαμία στο Κέντρο”. Με την είσοδο τους στον χώρο η πλευρά Στασινού εξεράγη στην συγκεκριμένη “κίνηση” ζητώντας τον λόγο της παρουσίας του και αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό. Επί της ουσίας το όλο ζήτημα προέκυψε μετά την είσοδο στην συνέλευση ενός συγκεκριμένου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 πολιτεύτηκε με αντίπαλη παράταξη,  του δημοτικού συμβουλίου και σύμφωνα με τον επικεφαλής Π. Στασινό δεν είχε κανένα λόγο παρουσίας εκεί, δυναμιτίζοντας το κλίμα.

Μετά την ένταση και τις φωνές που υπήρξαν τα δύο “μπλοκ” χωρίστηκαν σε διαφορετικές αίθουσες και σήμερα το πρωί προχώρησαν στις παρακάτω ανακοινώσεις. Σημειωτέον η ανακοίνωση του… “Πόλις” (Πάπουτσας) δείχνει και το τι θα ακολουθήσει μιας και η ρήξη πλέον είναι δεδομένη. Η ανεξαρτητοποίηση του Νίκου Πάπουτσα από το “Λαμία στο Κέντρο” σχεδόν μονόδρομος.

Η ανακοίνωση του Πόλις

Ο κύριος Αντιδήμαρχος το ‘βαλε στα πόδια

Από καιρό γνωρίζαμε τον πολιτικό κατήφορο του κ. Στασινού, αλλά αυτό που έγινε στη συνέλευση της παράταξης Λαμία στο Κέντρο στις 14ης Οκτωβρίου δεν έχει προηγούμενο. Αντιλαμβανόμενος τη διαφαινόμενη πολιτική του ήττα, λόγω της αθρόας συμμετοχής των μελών της ΠΟΛΙΣ ( παράταξη του Λαμία στο Κέντρο ), απαίτησε από τα μέλη της με βίαιο τρόπο να αποχωρήσουν από τη Γενική Συνέλευση, με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν ήταν υποψήφιοι του συνδυασμού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Αποφάσισε δε, όλως αυθαίρετα να αποδράσει από τη συνέλευση, για να μην νομιμοποιήσει την οποιαδήποτε απόφασή της.

Η αντιδημοκρατική και πρωτόγνωρη για προοδευτική παράταξη προσπάθεια φίμωσης της διαφορετικής άποψης από τον κ. Στασινό, καταδεικνύει τον φόβο του για την άσκηση κριτικής και εν τέλει λογοδοσίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες του κ.Στασινού που πλήττουν καίρια τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αυτοδιοικητικής μας παράταξης . Ο πολιτικός καιροσκοπισμός του κ. Στασινού δεν συνάδει με τις δημοκρατικές μας αρχές . Η ελεύθερη έκφραση όλων των πολιτών μέσα από το δημοκρατικό διάλογο αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς . Όποιος την παραβιάζει δεν έχει θέση ανάμεσά μας .

Η ανακοίνωση του “Λαμία στο Κέντρο”

Στο περίπτερο του Αγίου Λουκά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 η Γενική Συνέλευση του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο.

Εκεί παρουσιάστηκε, από τον επικεφαλής Παναγιώτη Στασινό, αναλυτικά ο Απολογισμός 2019-2021 της παράταξης και συζητήθηκε ο τρόπος που ο συνδυασμός θα κινηθεί τα επόμενα δύο χρόνια της δημοτικής θητείας. Μελανό σημείο της Γενικής Συνέλευσης αποτέλεσε η προσπάθεια που έγινε για χειραγώγηση και νόθευση των αποφάσεων από όσους στάθηκαν απέναντι στον συνδυασμό στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και υπονόμευσαν τον ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του και το τελικό αποτέλεσμα.

Εμείς, τα μέλη του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο, τα οποία συμμετέχουμε ενεργά και παλεύουμε για πολιτική συνεννόηση στα συλλογικά όργανα με ανοιχτές συγκλίσεις μέσα από διάλογο, καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές που θυμίζουν παλαιοκομματικές αντιλήψεις και δεν αρμόζουν στη Λαμία του μέλλοντος. Καταδικάζουμε επίσης τον παραγοντισμό και τη δημιουργία τεχνητών κρίσεων μέσω των οποίων οι εμπνευστές τους επιχειρούν, ανεπιτυχώς, να επισκιάσουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τους και την ανυπαρξία προτάσεων και θέσεων από την πλευρά τους τα τελευταία δύο έτη. Τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν την δημοκρατία και προσβάλουν την ανεξαρτησία μας και όσοι επιλέγουν τέτοιες κινήσεις δεν έχουν καμία θέση στο συνδυασμό μας. Συμμετέχουμε ουσιαστικά και εποικοδομητικά, δεν είμαστε παρατηρητές, και θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας και τον καλύτερο εαυτό μας για την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, για την πόλη που αγαπάμε.

Ο συνδυασμός Λαμία στο Κέντρο

2 Comments

  1. Τι θέλετε συντροφιά,πάλι δεξιό δήμαρχο; Έβγαλε το ΠΑΣΟΚ 16 χρόνια τον ένα δεξιό,συνεχίστε μαζί στον άλλο δεξιό 5 χρόνια,ξαναυπομονευσατε τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΤΣΙΠΡΑ και ψηφίσατε πάλι δεξιό !!!!!!16+5+4=25 χρόνια δεξιά με τις ψήφους πασοκοσυριζαιων.1000 χρόνια ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ θα φάμε με τα μυαλά που κουβαλάτε

  2. Το σίγουρο είναι ότι αφορά την ισότιμη *μοιρασιά*…

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:TOP STORIES