Τις πράξεις εθελοντισμού του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊου τίμησε το πρωί της Πέμπτης ο δήμος Λαμιέων. Ερυθρός Σταυρός και Δήμος συνεργάστηκαν με σκοπό την άμεση και καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και όπως ειπώθηκε στην Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε πρόκειται για μια συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές που θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Οι εθελοντές έλαβαν τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο, Θύμιο Καραΐσκο, για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Καραΐσκος σημείωσε: “Η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού δείχνει ότι και με ακραίες συνθήκες όλα τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά. Σας ευχαριστούμε για την άριστη αυτή συνεργασία, για τα χαμόγελα και την αγάπη που μοιράσατε σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη αυτή την περίοδο”.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Χρήστος Γεωργίου, τόνισε: “Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και τον Δήμο Λαμιέων οι οποίοι από την πρώτη στιγμή πίστεψαν, στήριξαν και πλαισίωσαν αυτό το πρόγραμμα, κινούμενοι μόνο από τα ερυθροσταυριτικά ιδεώδη τους και τις αξίες που έχουν. Αυτά τα ιδεώδη αξιολογήθηκαν εκ νέου στις συνειδήσεις όλων μας. Ιδεώδη όπως ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η αμεροληψία”.

Τέλος από πλευράς εθελοντών, μίλησε η Γραμματέας του ΔΣ του Παραρτήματος Λαμίας του Ερυθρού Σταυρού, Μαριάνθη Ντούβα: “Ευχαριστούμε τον Δήμο Λαμιέων και όσοι συνείσφεραν. Ιδιαίτερα τους εθελοντές τους Ερυθρού Σταυρού για το θεάρεστο έργο τους, μετατρέποντας τον εθελοντισμό και τη βοήθεια στον συνάνθρωπο σε μια απ’ τις σημαντικότερες αξίες της κοινωνίας μας.Ευελπιστώ και εύχομαι οι αξίες της αλληλεγγύης, της φιλανθρωπίας, του εθελοντισμού να οικοδομήσουν εκ νέου όλες τις αξίες της κοινωνίας μας”. ανέφερε.


Υπενθυμίζουμε πως οι “Ομάδες άμεσης επέμβασης” συστάθηκαν τον Μάρτιο, στην αρχή της καραντίνας από τον Δήμο Λαμιέων σε συνεργασία με το Παράρτημα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αποτέλεσαν ένα επιτυχημένο σχέδιο παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας κατ’ οίκον στους πολίτες της Λαμίας και των κοινοτήτων του Δήμου.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like