Λαμία: Ο Χρήστος Σταϊκούρας λογοδότησε στους κατοίκους της Φθιώτιδας! – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

staikoyras karaiskos 14

Το πρωί της Πέμπτης (στις 11.00) ο Υπουργός Οικονομικών και συντοπίτης μας Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή την παρουσίαση ετήσιας έκθεσης προς τους πολίτες της Φθιώτιδας για την εξέλιξη κρίσιμων ζητημάτων της Λαμίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

[ytp_video source=”DHa40t_tWho”]

Ο κος Σταικούρας ανέπτυξε σε 4 άξονες παρεμβάσεων το έργο του. Μεταξύ άλλων μίλησε για τα έργα τα οποία θα τρέξουν στην περιοχή μας με την διαδικασία ΣΔΙΤ. Όπως για παράδειγμα την ανάπτυξη Υποδομών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, το νέο Δικαστικό Μέγαρο (όπου στις αρχές Αυγούστου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η ανέγερση του έργου), μίλησε για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, τα Ιαματικά, την έξυπνη Γεωργία (Smart Pharming), για την Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω Ίδρυσης Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στη Π.Ε. Φθιώτιδας. Επίσης ανέλυσε το ζήτημα του σταδίου της Καμαρίτσας που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, την ανάδειξη Ιστορικών Τόπων και αρκετά ακόμη ζητήματα.staikoyras karaiskos 15

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε την έκθεση παρακάτω

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

Συνέντευξη με αντικείμενο την ετήσια Έκθεση λογοδοσίας προς τους πολίτες της Φθιώτιδας, για την εξέλιξη κρίσιμων ζητημάτων της Λαμίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Ήταν Οκτώβριος του περασμένου έτους, όταν κατέθεσα την πρώτη τριμηνιαία έκθεση προς τους πολίτες της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να παρουσιάζω τακτικό, ετήσιο απολογισμό – λογοδοσία, σχετικά με τα πεπραγμένα μου για την Π.Ε. Φθιώτιδας. Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλες τριμηνιαίες εκθέσεις.

Και σήμερα, βρίσκομαι εδώ, συνεπής στη δέσμευσή μου για ετήσιο απολογισμό.

[embeddoc url=”https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2020/09/ΕΤΗΣΙΑ-ΕΚΘΕΣΗ-ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-03.09.2020-1.pdf”]

Φίλες και Φίλοι,

Επιτρέψτε μου, κωδικοποιημένα, να σας αναπτύξω 4 άξονες παρεμβάσεων, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για κύρια θέματα (Αναλυτικά θα τα λάβετε στα emails σας αμέσως μετά τη Συνέντευξη Τύπου):staikoyras karaiskos 12

 

1ος Άξονας: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

 1. Υποδομές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – Έρευνας – Καινοτομίας
 • Εγκρίθηκε η υπαγωγή του έργου «Υλοποίηση Φοιτητικών Εστιών και λοιπών Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία» στο νόμο περί ΣΔΙΤ.
 • Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. 
 • Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του έργου.
 • Αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για τη συγχρηματοδότηση του έργου.
 • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με τη συμμετοχή 7 σημαντικών επενδυτικών ομίλων.

Η εξέλιξη αυτή καθιστά βεβαία την κατασκευή αυτού του – σημαντικού για την περιοχή – έργου.staikoyras karaiskos 23

Η ολοκλήρωσή του θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Λαμία, και ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη θέση της περιοχής στον εθνικό χάρτη της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι προσπάθειες απεμπλοκής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) των περίπου 120 στρεμμάτων στην περιοχή της ΠΑΒΥΠ, που δυστυχώς δεν είχαν παραληφθεί το 2015, για να τεθούν και αυτά στην ανάπτυξη υποδομών για Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία.  

Παράλληλα με την ανάπτυξη των αναγκαίων κτιριακών υποδομών, οι οποίες πρέπει ακόμη να επεκταθούν, θα πρέπει να μελετηθεί και να δρομολογηθεί η ανάπτυξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Λαμία, με επιπλέον τμήματα τα επόμενα χρόνια.

Προτίθεμαι, στο προσεχές διάστημα, να αναλάβω αρμοδίως, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

staikoyras karaiskos 24

 1. Υποδομές, Δομές και Λειτουργίες Υγείας

Αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της Φθιώτιδας και της ευρύτερης περιοχής. 

Οι προσπάθειες αυτές αποκτούν αυξημένη βαρύτητα λόγω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. 

Ειδικότερα, κατά το χρόνο που έκλεισε: 

 • Εγκαινιάστηκε η πλήρως ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
 • Διαμορφώθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία 6 νέες μόνιμες κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών.
 • Στελεχώθηκε και εγκαινιάστηκε αρμοδίως, η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων, αφού εγκρίθηκε, από τους Υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εσωτερικών, ο Οργανισμός Λειτουργίας του.
 • Υλοποιήθηκαν σημαντικές δωρεές ιδιωτών για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, μετά και την πολιτική επιλογή απαλλαγής του ΦΠΑ από όλες τις δωρεές.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, έχει προτεραιοποιηθεί η συγκρότηση αναβαθμισμένης Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

staikoyras karaiskos 26

 1. Νέο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Λαμία αποτελεί ένα πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου και ευρύτερα της κοινωνίας της περιοχής. 

Είναι γνωστό ότι η προσπάθεια κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, από το 1997 έως και σήμερα, επί 23 χρόνια, έχει περάσει από διάφορα στάδια, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες ως συνέπεια της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, οι προσπάθειες εντάθηκαν, ώστε αυτό το εμβληματικό – για τη Φθιώτιδα – έργο να ωριμάσει και να κριθεί κατάλληλο για ένταξη στο πρόγραμμα κατασκευής Δικαστικών Μεγάρων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Συγκεκριμένα:

 • Εκπονήθηκε νέο τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο και αποτυπώθηκε η έκταση που προορίζεται για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, εντός του πρώην στρατοπέδου «Τσαλτάκη». Η νέα έκταση ανέρχεται πλέον σε 15.000 τ.μ., είναι δηλαδή 50% μεγαλύτερη από την έκταση του παλαιού σχεδιασμού.
 • Η έκταση μεταγράφηκε στη μερίδα του Υπουργείου Οικονομικών στο υποθηκοφυλακείο Λαμίας, και εκδόθηκε σχετικό πιστοποιητικό.
 • Η έκταση δηλώθηκε εμπρόθεσμα στο Γραφείο Κτηματογράφησης Λαμίας, για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών, και εκδόθηκε αποδεικτικό δήλωσης δικαιώματος πλήρους κυριότητας.
 • Στη βάση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ο Υπουργός Οικονομικών απέστειλε επιστολή προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, ζητώντας την παράταση του χρόνου εκπλήρωσης του σκοπού παραχώρησης, για κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου, για 9 έτη.
 • ​Όλα τα νομικά και τεχνικά στοιχεία του φακέλου του ακινήτου, μαζί με τις επικαιροποιημένες κτιριολογικές ανάγκες των υπηρεσιών που πρόκειται να στεγαστούν στο Δικαστικό Μέγαρο, απεστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών.
 • Σημειώνεται ότι έχει ήδη γίνει η προετοιμασία, ώστε  να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τους όρους δόμησης και κάλυψης του εν λόγω ακινήτου, καθώς επίσης και για την τοποθέτηση της οικοδομικής και ρυμοτομικής γραμμής. Αμέσως μετά, βέβαια, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού.
 • Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, στις 5 Αυγούστου 2020, η απόφαση ανάθεσης της υλοποίησης μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στη Γενική Γραμματεία Υποδομών, του έργου ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας.

Εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά, ώστε αυτό το εμβληματικό έργο επιτέλους να γίνει πραγματικότητα.

 1. Οδικοί και Σιδηροδρομικοί Άξονες

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επιτάχυνση κατασκευής του Ε65, εντός των ορίων της Π.Ε. Φθιώτιδας, καθώς επίσης και σε βελτιώσεις δρόμων του οδικού δικτύου της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Σε ό,τι αφορά την ανακατασκευή της παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου, αναλάβαμε πρωτοβουλία για να συντονιστούν οι ενέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανακαθορισμού των ορίων του αιγιαλού στην εν λόγω παραλιακή θέση και να εξαιρεθεί το τμήμα του παράπλευρου δικτύου αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ από τη ζώνη του αιγιαλού, ώστε να καταστεί ευχερής η πορεία των έργων ανακατασκευής. 

Προχθές, δημοσιεύτηκε, στο ΦΕΚ, ο επανακαθορισμός της οριογραμμής αιγιαλού και ο καθορισμός τμήματος παλαιού αιγιαλού στη θέση “Λιμένας Αγίου Κωνσταντίνου”, προκειμένου να προχωρήσει το έργο.staikoyras karaiskos 17

 1. Ανάδειξη Ιστορικών Τόπων – Πολιτισμός

Έργο πρώτης προτεραιότητας στον τομέα αυτό είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση του δίπολου Θερμοπύλες – Αλαμάνα, ως μία ενιαία ζώνη ιστορίας και πολιτισμού. 

Θεωρούμε ότι η επέτειος, το 2020, των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, και το 2021, των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και τη Μάχη της Αλαμάνας, συνηγορούν υπέρ της ανάδειξης της περιοχής. 

Εμμένουμε στη θέση ότι απαιτούνται έργα μόνιμου χαρακτήρα στην περιοχή Θερμοπύλες – Αλαμάνα. 

Η εν λόγω θέση έχει τεθεί – με σχετική επιστολή – υπόψη της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η εκκίνηση της διαδικασίας εξασφάλισης κατάλληλης έκτασης, με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής.

 1. Αθλητισμός 

Οι αναγκαίες εργασίες για την ολοκλήρωση του εμβληματικού αθλητικού κέντρου στην τοποθεσία «Καμαρίτσα» στη Λαμία, προχωρούν. 

Έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση της μελέτης και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησής της.

Είμαστε σε συνεργασία και συνεννόηση με τον Δήμο Λαμιέων, ώστε το έργο «Στάδιο Καμαρίτσας» να είναι ένα από τα πρώτα αθλητικά έργα που θα ενταχθούν, προς χρηματοδότηση, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 1. Υποδομές για την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικής Δραστηριότητας

Πάγιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας αποτελεί η ολοκλήρωση των υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής της Λαμίας (ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας). 

Προς αυτή την κατεύθυνση, μετά από διαδοχικές συναντήσεις με την Διοίκηση της ΕΤΒΑ, αποφασίστηκε η άμεση εκκίνηση των εξής έργων:

 • Εργασίες περίφραξης, υπηρεσίες φύλαξης και ελέγχου πρόσβασης.
 • Αναβάθμιση της Μονάδας Καθαρισμού Αποβλήτων. 
 • Εγκατάσταση ευρυζωνικού δικτύου οπτικών ινών.

Τα έργα ολοκληρώθηκαν και, σήμερα, τελούνται τα εγκαίνια.

staikoyras karaiskos 25

 1. Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Μετά από συζητήσεις με την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο, συγκαλέσαμε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης της ΔΕΘ-HELEXPO, προκειμένου να αξιοποιηθεί η ειδικευμένη τεχνογνωσία τους.

Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO παρέδωσε συνοπτική πρόταση αξιοποίησης της Π.Ε.Λ.

Βέβαια, τα δεδομένα σε εκθεσιακούς χώρους, λόγω της υγειονομικής κρίσης, έχουν μεταβληθεί σημαντικά. 

Οπότε άμεσα, με επισπεύδον Υπουργείο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα αναζητηθούν εναλλακτικές, βέλτιστες λύσεις.

2ος Άξονας: ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ (π.χ. ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ) – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 1. Αξιοποίηση ακινήτων ιαματικών πηγών 

Εδώ και δεκαετίες, είναι γνωστή η κοινωνική και πολιτική επιθυμία για αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που βρίσκονται εντός των ορίων της Π.Ε. Φθιώτιδας. 

Τα τελευταία χρόνια, το θέμα της αξιοποίησης, από πλευράς του Δημοσίου, έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο).

Το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καλύψει τα προαπαιτούμενα, ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης σε ιδιώτες – επενδυτές.

Καταβάλλουμε προσπάθειες για το συντονισμό των περίπλοκων ενεργειών αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων και επιτάχυνσης της ωρίμανσης των ακινήτων. 

Σημειώνεται ότι εξετάζεται, στην παρούσα φάση, η ένταξη έργων και υποστηρικτικών μελετών, σχετικών με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.staikoyras karaiskos 19

Για την αξιοποίηση των ακινήτων ιαματικών πηγών ολοκληρώθηκε σειρά ενεργειών για:   

 • Τη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων 
 • Το Camping Κονιαβίτη
 • Τις Θερμοπύλες
 • Το Πλατύστομο
 • Την Υπάτη

Ενδεικτικά και μόνο, ως παράδειγμα, καταθέτω τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί, μέχρι σήμερα, για τη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων: 

 • Αναγνωρίστηκε η πηγή Γεωργαλά και εκδόθηκε ΦΕΚ.
 • Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Επιτροπή Ιαματικών Πηγών του Υπουργείου Τουρισμού θα αποφασίσει σχετικά με την αναγνώριση της πηγής ΓΠ8. 
 • Ολοκληρώθηκαν οι παρατηρήσεις από την πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) επί του ΕΣΧΑΔΑ και αναμένεται η δεύτερη παρουσίαση, προκειμένου να δοθεί προέγκριση από το ΚΣΔ και να αναρτηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) προς διαβούλευση.
 • Ολοκληρώθηκε ο φάκελος τακτοποίησης των κτιρίων βάσει του Ν.4495/2017, και θα εισαχθεί στο σύστημα εντός των επομένων ημερών. 
 • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία άρσης υποθήκης της Εθνικής Τράπεζας.

Το γενικό πλάνο των δυνητικών επενδυτών για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών προβλέπει wellness και εναλλακτικές θεραπείες, αποκατάσταση και υποστήριξη πασχόντων, φιλοξενία αθλητικών ομάδων, τουρισμό, εκπαιδευτική – πολιτιστική αξιοποίηση (κυρίως στις Θερμοπύλες), καθώς και κατοικίες για συνταξιούχους. 

 1. Έξυπνη γεωργία (Smart Farming)

Κατόπιν πρότασης του Υπουργείου Οικονομικών, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) προχωρά στην υλοποίηση ενός πιλοτικού έργου “έξυπνης γεωργίας” (Smart Farming) στο νομό Φθιώτιδας. 

Στόχος είναι η εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής στο πρωτογενή τομέα και η διάχυση των αποτελεσμάτων της όλης προσπάθειας, με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις, στους καλλιεργητές της περιοχής μας. 

Το έργο θα λειτουργεί με όρους ελεύθερης αγοράς και στο πλαίσιο βέλτιστων πρακτικών, ώστε να εξασφαλίζεται η οικονομική βιωσιμότητά του και η απαγκίστρωση από κρατικές επιδοτήσεις. staikoyras karaiskos 22

3ος Άξονας: ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

 Το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναλήφθηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με θετικό – για την περιοχή – αποτέλεσμα. 

Μεταξύ άλλων:

 • Ιδρύθηκε Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Φθιώτιδα, με έδρα τη Λαμία. 
 • Παραχωρήθηκε το πρώην Ειρηνοδικείο στο Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού για την μεταστέγαση των Υπηρεσιών του.
 • Υπεγράφη απόφαση δωρεάν παραχώρησης κτιριακών εγκαταστάσεων για στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας. 
 • Εξασφαλίσθηκαν πρόσθετοι – εκτός προϋπολογισμού – πόροι για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στους Δήμους Λοκρών, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Καμένων Βούρλων και Δομοκού.
 • Χρηματοδοτούνται έργα συντήρησης σχολικών συγκροτημάτων στο Δήμο Μακρακώμης.
 • Εξασφαλίσθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας. 
 • Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών. 
 • Διατηρείται το Κτηματολογικό Γραφείο στην Αταλάντη.

 

4ος Άξονας: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

staikoyras karaiskos 18

  Ενδεικτικά:

1ον. Υπήρξε άμεση εκτίμηση για αποζημίωση ζημιών από τον ΕΛΓΑ λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων σε τοπικούς παραγωγούς γεωργικών προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

2ον. Ψηφίστηκε νομοθετική διάταξη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η οποία επιλύει ζητήματα διαχειριστικής και οικονομικής φύσεως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ).

3ον. Βρέθηκε η βέλτιστη λύση με την πιστώτρια τράπεζα ώστε να αποφευχθούν μέτρα κατάσχεσης στα Σφαγεία Δυτικής Φθιώτιδας, τα οποία θα οδηγούσαν στη παύση λειτουργίας της επιχείρησης.

4ον. Αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των τραπεζικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση των τραπεζικών συναλλαγών στη Σπερχειάδα.

5ον. Συνεχίζονται, με εντατικούς ρυθμούς, εντός νομοθετικών προθεσμιών, οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της ΛΑΡΚΟ.

Σκοπός είναι η εταιρεία να συνεχίσει τη λειτουργία της, αλλά και να διενεργηθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίησή της.

Ο ειδικός διαχειριστής προχώρησε σε καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας, σε μείωση μισθολογικών αμοιβών, σε εξορθολογισμό διοικητικών διαδικασιών, σε εμπλουτισμό του μείγματος παραγωγής μέσω αξιοποίησης της σκόνης, καθώς και σε κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου για τη λειτουργία της, μέχρι και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώς. 

Παράλληλα, η συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας στηρίχθηκε, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, σε επιχορήγηση από το κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 35 εκατ. ευρώ, παρά τη στενότητα των κρατικών πόρων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση.

Επίσης, με επισπεύδον το Υπουργείο Εργασίας, εξετάζονται οι διαδικασίες που ορίζονται στο νόμο για την αντιμετώπιση εργασιακών θεμάτων στην επιχείρηση.

Ενώ ρυθμίστηκε και το θέμα αποζημιώσεων εργαζομένων της εταιρείας από το μακροχρόνιο πρόβλημα των ζημιωθέντων του Ασφαλιστικού Ομίλου «Ασπίς Πρόνοια». 

Συμπερασματικά, οι προσπάθειες για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού, προς όφελος της εθνικής και τοπικής οικονομίας, καθώς φυσικά και των εργαζομένων της, συνεχίζονται, με εντατικούς ρυθμούς και ρεαλιστική αισιοδοξία. 

Φίλες και Φίλοι,

Από τις 9 Ιουλίου 2019, που με την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών της ΠΕ Φθιώτιδας, συνεχίζω να υπηρετώ ως Βουλευτής και με την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκα Υπουργός Οικονομικών, εργάζομαι σκληρά, για να ανταποκριθώ, με ποιότητα, επάρκεια και αποτελεσματικότητα, στα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί.

Στόχος μου να υπηρετώ την Πατρίδα, όλους τους Έλληνες, τη Φθιώτιδα και τους Πολίτες της.

Κλείσαμε ένα χρόνο, μέρος του οποίου σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Αισθάνομαι δεσμευμένος στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των πρωτοβουλιών που έχουν ξεκινήσει, προκειμένου η Φθιώτιδα να βελτιώσει τις υποδομές της και την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ώστε η Λαμία να καταστεί ισχυρός πόλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ελλάδας, και η Π.Ε. Φθιώτιδας περιοχή ανάπτυξης, κοινωνικής και ατομικής ευημερίας. 

Ευχαριστώ τους φορείς της αυτοδιοίκησης, τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης, για την αξιόπιστη και εποικοδομητική συνεργασία.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, δεν πρέπει να σταματήσουμε.

Έχουμε μόνο μία επιλογή.

Όλοι και όλες μαζί, να πάμε μπροστά.

Ανανεώνω το ραντεβού μας, με την βοήθεια του Θεού, επί της συγκεκριμένης διαδικασίας, για την επόμενη χρονιά. 

Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας.

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *