Τις ζημιές τους μετρούν και στην περιοχή μας οι επιχειρήσεις, μετά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Κάποιες από αυτές είδαν τον τζίρο τους να μηδενίζεται, άλλες κατακόρυφη πτώση στο ταμείο τους ενώ κάποιες ήδη έβαλαν οριστικό λουκέτο.

Η μείωση των εσόδων και της ρευστότητας δυσκολεύουν εμπόρους και επιχειρηματίες να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους ενώ το κλίμα αβεβαιότητας εντείνει την αγωνία για το αύριο.

Αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσουμε την παραπληροφόρηση που καλλιεργείται στο διαδίκτυο και την κακή ψυχολογία λόγω του εγκλεισμού και της απραξίας, τα προβλήματα εντείνονται και πολλές φορές οδηγούν τους συμπολίτες μας σε σπασμωδικές κινήσεις,ως αποτέλεσμα του πανικού.

“Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε. Μέσα σε 15 ημέρες στήθηκε ένα νέο εργασιακό δίκαιο. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. Θα είναι δύσκολο.  Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Όμως πριν οι συμπολίτες μας πάρουν αποφάσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις τους θα πρέπει να σκεφτούν με ψυχραιμία και σύνεση. Να συμβουλευτούν λογιστές, νομικούς, εργατολόγους και να πάρουν όλες τις πληροφορίες που θα τους οδηγήσουν στην σωστή απόφαση” δηλώνει στο LamiaNOW, ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Αθανασίου.

“Ο σχεδιασμός της κάθε επιχείρησης έχει ανατραπεί. Στόχος τώρα θα πρέπει να είναι να περιοριστούν οι απώλειες για να κρατηθούν στη ζωή. Ζούμε σε μια περίοδο τεράστιας αβεβαιότητας για το μέλλον, όμως και η οικονομική κρίση που ζήσαμε χρόνια τώρα μας έμαθε ότι με αγώνα και σωστή διαχείριση μπορούμε να ξεπεράσουμε εμπόδια που κάποτε μας φάνταζαν ανυπέρβλητα. Υπομονή, επιμονή και ψυχραιμία πριν πάρουμε την οποιαδήποτε απόφαση” καταλήγει ο κ, Αθανασίου, σχολιάζοντας το κλίμα στην αγορά της Λαμίας.

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Λαμία ο Θ. Εξαδάκτυλος: “Όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό –  όσοι φοβούνται τα εμβόλια να εξειδικεύσουν τον φόβο” – (Φωτό-Βίντεο)

Επίσκεψη στην πόλη της Λαμίας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού ...