Ήταν 10 Μαρτίου, Κυριακή της Αποκριάς γύρω στις επτά το απόγευμα, όταν η Βάσω Κουκουνασούλη –Σιλεβίστα βγήκε για μια βόλτα από το πατρικό της σπίτι που είχε επισκεφθεί.

Η ίδια έμενε με την οικογένεια της στη Λαμία, αλλά βρέθηκε στη Λάρισα για να βοηθήσει να μεταφερθεί η υπερήλικη μητέρα της σε κέντρο αποκατάστασης.  Από εκείνη τη βόλτα του μυστηρίου και μετά, ξεκίνησε ο Γολγοθάς της οικογένειας της. Ήταν σαν να άνοιξε η γη και την κατάπιε…

Στο πατρικό της σπίτι στην περιοχή Πέρα Μαχαλάς, βρέθηκαν  τα ρούχα της, η τσάντα με το πορτοφόλι, τα προσωπικά της έγγραφα, ακόμα και η ζώνη που φορούσε στη μέση της μετά από πρόσφατο τραυματισμό.

Η Αγγελική Νικολούλη από το στούντιο του «Τούνελ»,  συνδέθηκε  ζωντανά με την Λάρισα απ’ όπου χάθηκε η μητέρα. Εκεί βρίσκονταν η ρεπόρτερ του Alpha και εθελοντές του ΟΦΚΑΘ που είχαν ολοκληρώσει νέες έρευνες στην περιοχή.

Στο πόδι η Λάρισα…

Μάρτυρας επικοινώνησε με το «Τούνελ» και ανέφερε ότι την ημέρα και ώρα που χάθηκε η Βάσω σε κοντινή απόσταση από το πατρικό της, είδε μαζεμένο κόσμο κοντά σε ένα περίπτερο. Η ρεπόρτερ της εκπομπής μαζί με τη μονάδα εξωτερικών ερευνών έφτασε στο χώρο που υπέδειξε ο μάρτυρας και μίλησε με τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου.

Όπως προέκυψε ένα δίκυκλο , την ώρα που είχε βγει η Βάσω να περπατήσει, χτύπησε μια άλλη γυναίκα πεζή, που διέσχιζε το δρόμο. Λίγα λεπτά αργότερα την πήρε ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Άγνωστο περιστατικό στο φως…

Άλλος κάτοικος της Λάρισας βγήκε μες στη νύχτα και πήγε στο σημείο που βρισκόταν η ρεπόρτερ του «Τούνελ», επιμένοντας να της μιλήσει. Της είπε πως πριν από δύο μήνες συναντήθηκε με την αγνοούμενη σε ακίνητο της κοντά στο πατρικό της σπίτι, που είναι υπό πώληση. Εκείνη την ώρα εισέβαλε στο χώρο ένας συγγενής της που διαφωνούσε με την απόφαση της να το πουλήσει, της μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο και ανάγκασε τον υποψήφιο αγοραστή να φύγει. Ο συγγενής αυτός πολύ πρόσφατα επικοινώνησε με τους γιους της αγνοούμενης  που δεν γνώριζαν το περιστατικό και αυτό που ζήτησε να μάθει ήταν αν ήθελαν να νοικιάσουν το ακίνητο της. Η Αγγελική Νικολούλη επικοινώνησε μαζί του την ώρα της εκπομπής. Ο ίδιος διέψευσε το περιστατικό, ισχυριζόμενος πως με τη Βάσω είχαν αρκετά καλές σχέσεις.

Ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος ανέφερε στο «Τούνελ» πως έχει ερευνηθεί όλη η περιοχή γύρω από το πατρικό της σπίτι σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, αλλά και γύρω από την κλινική που βρίσκεται η μητέρα της. Οργανωμένες έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στον Πηνειό ποταμό με αρνητικό αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε η ρεπόρτερ του Alpha Μαριλένα Μπάμπου, μαζί με το «Τούνελ»  τη νύχτα της Παρασκευής,  συντονίστηκαν και τα τετρακόσια μέλη του συλλόγου ταξί της Λάρισας, που πρόθυμα δέχτηκαν να βοηθήσουν στις έρευνες. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία σχετική μαρτυρία από την πλευρά τους.

«Η Βάσω έβλεπε την εκπομπή και απορούσε πως χάνονταν οι άνθρωποι…»

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν οι εκκλήσεις φίλων και γειτόνων της Βάσως που μέσω ζωντανής σύνδεσης μίλησαν στο «Τούνελ» από την Λαμία όπου βρίσκεται το σπίτι της. Λίγες μέρες πριν, με δεκάδες μηνύματα τους στην εκπομπή ζητούσαν να συνεχιστούν οι έρευνες για να βρουν ένα φως… Όλοι μαζί σαν μια γροθιά χαρακτήρισαν «εφιάλτη» τον ξαφνικό χαμό της μητέρας.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε πως άνοιξε η γη και την κατάπιε. Τις Παρασκευές παρακολουθούσαμε μαζί την εκπομπή σας και η Βάσω αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν να χάνονται έτσι ξαφνικά οι άνθρωποι. Τώρα είναι η ίδια αγνοούμενη…», είπε κλαίγοντας η καλή της φίλη και κουμπάρα της  Λεμονιά Πανουργιά. Την περιέγραψε σαν ένα δοτικό άνθρωπο που λάτρευε τα παιδιά της.

«Σ’ ευχαριστούμε Αγγελική που μας βοηθάς . Δεν είναι δυνατόν να χάθηκε ένας άνθρωπος λες και είναι καρφίτσα. Η γυναίκα αυτή έτρεχε για όλους και έδινε απλόχερα τη βοήθεια της. Γι αυτό παρακαλώ να μιλήσουν όσοι είδαν κάτι. Μας λείπει κάθε μέρα, πόσο μάλλον στους γιούς της και στο σύζυγό της που έχουν καταρρεύσει», τόνισε συγκινημένη.

Μια ακόμα καλή φίλη και κουμπάρα της αγνοούμενης η Αλέκα Αλπόγλου, είπε στο «Τούνελ» πως μίλησε μαζί της στο τηλέφωνο το Σαββατοκύριακο πριν χαθεί. Της είπε ότι ήταν πεσμένη ψυχολογικά για το θέμα της μητέρας της και πως  θα επέστρεφε στη Λαμία σύντομα.

«Μιλήσαμε και χάθηκε…»

Στην μεγάλη παρέα που είχε συγκεντρωθεί στο σπίτι της κουμπάρας της αγνοούμενης στη Λαμία, ήταν και η φίλη της στην οποία έδωσε το τελευταίο στίγμα ζωής  και αμέσως μετά το κινητό της έκλεισε.  Η Βάγια Λύτρα μέσω της ζωντανής σύνδεσης είπε στην Αγγελική Νικολούλη πως το μοιραίο απόγευμα η Βάσω την κάλεσε και μίλησαν για λίγα λεπτά.

«Μου είπε πως ήταν πεσμένη ψυχολογικά και πως βγήκε να περπατήσει. Άκουγα την ανάσα της, αλλά όχι άλλους θορύβους. Ούτε το ποτάμι, ούτε αυτοκίνητα. Την γνωρίζω πάνω από τριάντα χρόνια. Δεν πιστεύω πως θα έκανε ποτέ κακό στον εαυτό της. Πιστεύω πως κάτι απότομο της συνέβη εκεί που περπατούσε…», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πνευματικός της Βάσως στο «Τούνελ»…

Ο πνευματικός της αγνοούμενης μητέρας, πατήρ-Γεώργιος, στην τηλεφωνική του επικοινωνία με το «Τούνελ», την χαρακτήρισε σαν έναν πολύ συγκροτημένο άνθρωπο που εκκλησιαζόταν συχνά. Μαζί της συναντήθηκε λίγες μέρες πριν ταξιδέψει στη Λάρισα. Ο ίδιος πιστεύει πως δεν θα άφηνε την οικογένεια της για να πάει σε κάποιο μοναστήρι.

«Η Βάσω είναι ένας  άγγελος θεού. Σκέφτομαι πως ίσως κάτι της συνέβη, δεν θα έφευγε ποτέ από τους δικούς της ανθρώπους  χωρίς να τους ενημερώσει. Ελπίζω να βρεθεί ένα φως στο τούνελ της απελπισίας που ζουν οι συγγενείς της», ευχήθηκε.

Δραματική έκκληση απηύθυνε και ο σύζυγος της Βάσως Δημήτρης Σιλεβίστας:

«Ας μας δώσουν ένα στίγμα έστω και ανώνυμα. Μου περνά από το μυαλό πως μπορεί κάποιος να τη χτύπησε με αμάξι και να τη μετέφερε αλλού.  Την Καθαρά Δευτέρα πήρα μια μεγάλη λαγάνα και την περίμενα να φανεί. Παρακαλώ όλη την Λάρισα, όποιος είδε κάτι ας μιλήσει. Έχουμε τρελαθεί από την αγωνία μας».

Πήγε στη μητέρα της και εξαφανίστηκε…

Η ρεπόρτερ του «Τούνελ» βρέθηκε στη γειτονιά όπου μεγάλωσε στη Λάρισα απ’ όπου και εξαφανίστηκε. Εκεί στο πατρικό της σπίτι συνάντησε τον αδελφό της Ηρακλή Κουκουνασούλη. Οι δυο τους ήταν ιδιαίτερα δεμένοι παρά το γεγονός ότι ζούσαν σε διαφορετικές πόλεις. Ο πατέρας τους έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι και τα δυο αδέλφια αποφάσισαν πριν από λίγο καιρό να μεταφέρουν την υπερήλικη μητέρα τους σε κλινική, προκειμένου να έχει τη καλύτερη δυνατή φροντίδα.

«Μια μέρα πριν γίνει η εισαγωγή, η Βάσω ήρθε από τη Λαμία στη Λάρισα όπως είχαμε συνεννοηθεί, για να βοηθήσει. Την παρέλαβα εγώ ο ίδιος από το σταθμό. Το βράδυ έμεινε μαζί με τη μητέρα μας και την επομένη την συνοδέψαμε στην κλινική. Δεν παρατήρησα να την απασχολεί κάτι. Όλα φαίνονταν φυσιολογικά. Αυτό έγινε Παρασκευή. Τις δύο επόμενες μέρες στο πρωινό επισκεπτήριο πήγαμε ξανά στην κλινική και κανονίσαμε να συναντηθούμε το βράδυ της Κυριακής», ανέφερε ο αδελφός της αγνοούμενης μητέρας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας γύρω στις έξι και δέκα, μίλησαν στο τηλέφωνο και συνεννοήθηκαν να βρεθούν αργότερα.  Η Βάσω ήταν ακόμα στο πατρικό σπίτι.

«Φτάσαμε εδώ γύρω στις οκτώ και τέταρτο. Κανένα φως δεν ήταν αναμμένο. Η γυναίκα μου χτύπησε την πόρτα, αλλά δεν απάντησε κανείς και φύγαμε. Το τηλέφωνο της παρέμεινε απενεργοποιημένο και το επόμενο πρωί. Υπέθεσα πως είχε μείνει από μπαταρία, αν και ο φορτιστής της βρέθηκε στο σπίτι.  Πήγαμε πάλι στο πατρικό με τη γυναίκα μου, δεν βρήκαμε τη Βάσω και κατευθυνθήκαμε στην κλινική. Ούτε εκεί ήταν. Ανήσυχος πια επικοινώνησα με τον σύζυγο και τους γιους της που ήρθαν στη Λάρισα», είπε ο αδελφός της.

Η διαδρομή του μυστηρίου…

Με την βοήθεια της κάμερας, η  ρεπόρτερ του «Τούνελ» μαζί με τον Ηρακλή Κουκουνασούλη κατέγραψαν τις πιθανές διαδρομές που θα μπορούσε να ακολουθήσει η αγνοούμενη γυναίκα όταν έφυγε πεζή από το πατρικό της.  Πολύ κοντά βρίσκεται η διασταύρωση που δεξιά οδηγεί στον Τύρναβο, αριστερά στο σπίτι του αδελφού της και στο κέντρο της πόλης. Ευθεία, ο επαρχιακός δρόμος κατευθύνεται προς το φράγμα του Πηνειού ποταμού, που απέχει περίπου επτά λεπτά με τα πόδια από το πατρικό της σπίτι.  Στη διαδρομή αυτή δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, ούτε φωτισμός και αργά το απόγευμα  που υπολογίζεται πως χάθηκε η Βάσω, είχε ήδη σκοτεινιάσει και η κίνηση  ήταν περιορισμένη.

Παρά τις εντατικές έρευνες στο φράγμα και κατά μήκος του ποταμού, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Δεν βρέθηκε κάτι ούτε από την άλλη πλευρά του ποταμού κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου με εντολή της αστυνομίας η αρμόδια υπηρεσία σταμάτησε την ροή του νερού.

«Φοβόταν να μείνει μόνη της στο σπίτι…»

Η φίλη της αγνοούμενης Ευγενία Νταφούλη μίλησε στο «Τούνελ» από την παλιά τους γειτονιά. Οι όμορφες παιδικές της μνήμες με τη Βάσω, αντικαταστάθηκαν με αγωνία και αναπάντητα ερωτήματα. Η ίδια μετέφερε στην εκπομπή τη στεναχώρια της Βάσως που δεν  εργαζόταν, για να μπορέσει να υποστηρίξει οικονομικά τον αδελφό της που είχε επωμιστεί τα έξοδα της φροντίδας των ηλικιωμένων γονιών τους.  Όπως είπε,  το τελευταίο διάστημα συναντούσε συχνότερα την αγνοούμενη που πήγαινε από τη Λαμία όπου έμενε στη Λάρισα, για  να καλύψει τα ρεπό της γυναίκας που πρόσεχε τη μητέρα της.

«Η Βάσω φοβόταν να μείνει μόνη και ήθελε πάντα να έχει παρέα στο σπίτι. Ήξερε ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να ζητήσει τη βοήθεια μου, αφού μένω δυο σπίτια παρακάτω… Ήταν πάρα πολύ διακριτικός άνθρωπος, που δεν ανοιγόταν εύκολα και δεν θα ενοχλούσε σε καμία περίπτωση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ήρθε στη Λάρισα και δεν μου τηλεφώνησε. Εγώ έφυγα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δεν πιστεύω πως θα απομακρυνόταν μόνη της. Τις πρώτες μέρες που έμαθα για την εξαφάνιση ήμουν τρομαγμένη πως κάποιος της έκανε κακό. Δεν μπορούσα να φανταστώ έναν λόγο που θα την ανάγκαζε να φύγει με αυτόν τον τρόπο. Θα σκεφτόταν τα παιδιά της που λάτρευε. Δεν θα τους άφηνε σε τέτοια αγωνία… », ανέφερε η φίλη της.

Γνωρίζοντας πως επισκεπτόταν συχνά έναν πνευματικό στη Λαμία, συγγενείς και φίλοι αναζήτησαν τη Βάσω και σε μοναστήρια της περιοχής. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

 

από anikolouli.gr

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.