Λαμία – Φθιώτιδα – Στερεά : Εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ – Τις πταίει;

Τώρα, πάνω από το "χυμένο γάλα" ο Δήμος Λαμιέων με ανακοίνωση του, ρίχνει την ευθύνη και το ανάθεμα στους "αρμόδιους" φορείς - χωρίς βέβαια να τους κατονομάζει. Αντί να παίζουν το παιχνίδι "ποιος θα πάρει τον Μουντζούρη" καλό θα ήταν να ανασκουμπωθούν δήμοι, Περιφέρεια Στερεάς και κυβέρνηση να δουν πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα... 

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read
paidikos stathmos

Λαμία, Φθιώτιδα και Στερεά Ελλάδα, για μια ακόμη φορά, σε έναν ακόμη τομέα, πληρώνουν την “λυπητερή”!  Εκατοντάδες παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών αλλά και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Παρότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες υιοθετούνται και μπορούν να εγγραφούν στις διάφορες δημόσιες ή ιδιωτικές δομές το 92% των αιτούντων, σε άλλες περιοχές το 85%, στη Λαμία το ποσοστό είναι μόλις στο 63% και σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα στο 60%.

Τώρα, πάνω από το “χυμένο γάλα” ο Δήμος Λαμιέων με ανακοίνωση του, ρίχνει την ευθύνη και το ανάθεμα στους “αρμόδιους” φορείς – χωρίς βέβαια να τους κατονομάζει. Αντί να παίζουν το παιχνίδι “ποιος θα πάρει τον Μουντζούρη” καλό θα ήταν να ανασκουμπωθούν δήμοι, Περιφέρεια Στερεάς και κυβέρνηση να δουν πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα…

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων 

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) από την ΕΕΤΑΑ, η Λαμία, η Φθιώτιδα και η Στερεά Ελλάδα βιώνει για άλλη μία φορά τα αποτελέσματα της μειωμένης χρηματοδότησης.

Από τη μια, αυξάνονται οι ενδιαφερόμενοι, καθώς εντάσσονται και νέες ομάδες δικαιούχων, από την άλλη μειώνονται οι θέσεις – κατά περίπου 200 μόνο για τη Λαμία – σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι χρηματοδοτήσεις θα πρέπει να είναι στοχευμένες ώστε να αποκαθιστούν κατά προτεραιότητα την επαναλαμβανόμενη αδικία. Σημειώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες υιοθετούνται και μπορούν να εγγραφούν στις διάφορες δημόσιες ή ιδιωτικές δομές το 92% των αιτούντων, σε άλλες περιοχές το 85%, ενώ στη Λαμία το 63% και σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα μόλις το 60%.

Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται μία μητέρα και να μην μπορεί να γράψει τα παιδιά της σε ΚΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι η ίδια είναι άνεργη και συγχρόνως ΑμΕΑ, έχει τρία παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι ΑμΕΑ, μόνο και μόνο επειδή ο σύζυγός της είναι εργαζόμενος και διαμένει στη Λαμία.

Οφείλουμε, να σταματήσουμε την τιμωρία των πολιτών για πράγματα που δεν έχουν ευθύνη.

Οφείλουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις στις κατανομές, να χορηγήσουν άμεσα νέα vouchers που θα καλύπτουν σε όλα τα επίπεδα τις ανάγκες της περιοχής ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα προστασίας για τις δοκιμαζόμενες οικογένειες, σε μία περίοδο που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς :

Α) Να κατανοήσουν τις επιπτώσεις που διαμορφώνει η συγκεκριμένη κατάσταση, όχι μόνο στις λειτουργούσες δομές μας που ορισμένες είναι στο όριο τους, αλλά κυρίως απέναντι στις οικογένειες που το χρειάζονται.

Β) Να εξαντλήσουν τη δυνατότητα ενίσχυσης των πόρων και τη διεκδίκηση διακριτής χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι ανάγκες, άμεσα εντός των ημερών και πριν την έναρξη λειτουργίας των δομών.

Καλούμε, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, σε έκτακτη σύγκληση της, να εκτιμήσει συνολικά την κατάσταση και να διαμορφώσει θέση και πρόταση, απέναντι στο πρόβλημα.

Ο Δήμος Λαμιέων δηλώνει ότι θα είναι δίπλα στις οικογένειες που πλήττονται, ενεργοποιώντας όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς που διαθέτει, προκειμένου να καλύψει αυτά τα κενά.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content