Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά την ερχόμενη Δευτέρα, σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία,  που θα υποδεχθούν τους μαθητές τους μετά από δυόμιση μήνες.

Ο Δήμος Λαμιέων έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε από την 1η Ιουνίου μαθητές και εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν την σχολική χρονιά με όλα τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλει ο κορωνοϊός δηλώνει στο Ράδιο Λαμία και το LamiaNow, o εντεταλμένος για θέματα εκπαίδευσης Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Παπαχρήστος.

Τα πολυπληθέστερα σχολεία θα μοιραστούν σε μικρότερα τμήματα που θα κάνουν μαθήματα εναλλάξ όπως ισχύει και για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ αύριο και την Παρασκευή, συνεδριάζουν οι σύλλογοι διδασκόντων της κάθε εκπαιδευτικής μονάδας ώστε να αποφασίσουν τις λεπτομέρειες της λειτουργίας τους.

“Είναι σημαντικό να επανέλθουν τα παιδιά στα σχολεία τους όχι μόνο για την ύλη που πρέπει να καλυφθεί, αλλά και για την ψυχολογία τους αφού θα επιστρέψουν στην μικρή κοινωνία του σχολείου, θα συναντήσουν τους συμμαθητές τους, θα ξαναμπούν στην καθημερινότητα προ κορωνοϊού μετά από μήνες καραντίνας και παράλληλα θα “εκπαιδευτούν” στην τήρηση των μέτρων υγιεινής και της απόστασης που επιβάλει η πανδημία, ώστε να είναι έτοιμα για τον Σεπτέμβρη” αναφέρει ο κ. Παπαχρήστος.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Λαμία ο Θ. Εξαδάκτυλος: “Όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό –  όσοι φοβούνται τα εμβόλια να εξειδικεύσουν τον φόβο” – (Φωτό-Βίντεο)

Επίσκεψη στην πόλη της Λαμίας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού ...