Λαμία : Έρχονται… 45 ηλεκτρικά ποδήλατα! Ποιοι και πως θα τα χρησιμοποιούν

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
hlektrika

Χρηματοδότηση ύψους 380.000 Ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Λαμιέων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ, για την προμήθεια και εγκατάσταση κοινόχρηστου συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πόλη της Λαμίας.

Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται η προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης καθώς και η δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και αυτόματης φόρτισης ποδηλάτου, όσο είναι κλειδωμένο.

foto podilato 1 1

Σε λίγο καιρό, 45 ηλεκτρικά ποδήλατα και 4 σταθμοί φόρτισης θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να τα χρησιμοποιούν μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό, για όσο χρόνο επιθυμούν και να τα επιστρέφουν σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Το ποδήλατο είναι ελευθερία, είναι διασκέδαση. Βελτιώνει τη σωματική και ψυχική μας υγεία και συμβάλλει στην προστασία του ενός και μοναδικού πλανήτη μας. Δεν είναι απλώς ένα μεταφορικό μέσο για το σχολείο, τα μαγαζιά και τη δουλειά μέσω του οποίου αθλούμαστε, αλλά και οδηγός προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Σήμερα, που γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου και η πράσινη ανάπτυξη, η αειφορία και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν ζητούμενο όλων των σύγχρονων πόλεων, ο Δήμος Λαμιέων δηλώνει παρών κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση της μικροκινητικότητας.foto podilato 2

Με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που φέρουν οικολογικό πρόσημο, η μετακίνηση με ήπια μέσα μετακίνησης όπως είναι τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα στο Δήμο μας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη αστική κινητικότητα, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το επίπεδο και την ποιότητα ζωής του τόπου μας. Η πόλη έχει ανάγκη από καλύτερες και βιώσιμες μετακινήσεις, λιγότερη κίνηση και ρύπους και αυτό θα το πετύχουμε με σχέδιο, δουλειά, υπομονή και χρηματοδοτήσεις δράσεων, όπως αυτή που εξασφαλίσαμε…».

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.