Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Επίθεση Σταυρογιάννη, απάντηση δημοτικής αρχής για τα εκχνιονιστικά που πήγαν στην… Αθήνα! (Ανακοινώσεις)

Ανέβηκαν εκ νέου οι τόνοι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων αναφορικά με την συνδρομή μηχανημάτων από τον Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς στον χιονιά της Αθήνας. Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Πρόταση Ευθύνης” Νίκος Σταυρογιάννης μίλησε για “τσιφλίκια” και συμπλήρωσε: “… οι τοπικοί μας διοικούντες όμως, τι έχουν να πουν; Ένας Δήμαρχος όμως είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί και να αποφασίζει σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α.” Ακολούθησε η απάντηση της δημοτικής αρχής που σημειώνει: “Μας έγινε έκκληση για βοήθεια και σπεύσαμε, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους εργαζομένους μας, με κάθε νομιμότητα και διαφάνεια”.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”

Διαβάσαμε και πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσέφεραν τη βοήθειά τους στο Δήμο Αθηναίων με εργαζομένους και οχήματα, ενόψει των δύσκολων συνθηκών που έφερε η «Μήδεια».

Το να ζητάς βοήθεια για να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις ενός καιρικού φαινομένου είναι λογικό και καθόλα σεβαστό.Πρέπει όμως πρώτα να έχεις πάρει όλα τα μέτρα προστασίας, και να έχεις εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο αντιμετώπισης, που σου δίνει το θεσμικό πλαίσιο. Και πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν τα στερείς από αυτούς που τα έχουν και τα χρειάζονται.Αυτά βέβαια, είναι μάλλον λεπτομέρειες για τον Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Τη δουλειά μας να κάνουμε όπως-όπως, για να μην τσαλακωθεί το επικοινωνιακό μας προφίλ.

Οι τοπικοί μας διοικούντες όμως, τι έχουν να πουν;

Ο Περιφερειάρχης φαντάζομαι θα κληθεί από την αντιπολίτευση να απαντήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Λαμιέων κλήθηκε χθες να απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτησή μου σχετικά με την ευθύνη προστασίας και ασφάλειας κυρίως των εργαζομένων που μετέβησαν στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και των οχημάτων που είναι περιουσία των Δημοτών μας. Αφού είπε τα αυτονόητα περί συνεργασίας και αλληλοβοήθειας, τα οποία όλοι ενστερνιζόμαστε, απάντησε πως “αναλαμβάνει την ευθύνη”! Η πολιτική ευθύνη του ανήκει και ορθώς την αναλαμβάνει. Ένας Δήμαρχος όμως είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί και να αποφασίζει σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α.

Ναι, είναι αλήθεια ότι χρειάζεται σε έκτακτες περιπτώσεις να υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητες μας στα πλαίσια της αλληλοβοήθειας και της συνεργασίας που στόχο έχει τη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας. Όχι όμως να αφήνουμε απροστάτευτους εργαζομένους και δημόσια περιουσία, για να σώσουμε τη φήμη των πολιτικών μας φίλων. Ο Δήμος, ο κάθε Δήμος, η Περιφέρεια, αλλά και το Κράτος ΔΕΝ είναι “κτήμα”, ούτε τσιφλίκι κανενός για να τη διαχειρίζεται όπως αυτός νομίζει, χωρίς κανόνες και έξω από τα όρια της νομιμότητας.

Για την Δημοτική Παράταξη

“ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ”
Νίκος Σταυρογιάννης
Πρώην Δήμαρχος Λαμιέων

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΘΕΜΑ : Απάντηση στην ανακοίνωση του συνδυασμού «ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», για παροχή βοήθειας στους Δήμους Αθηναίων και Κηφισιάς.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Συνδυασμού «ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», για την παροχή βοήθειας στην αντιμετώπιση των ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στους Δήμους Αθηναίων και Κηφισιάς, επισημαίνουμε τα παρακάτω : Λυπούμαστε που για άλλη μια φορά, κατά το δοκούν, διαστρεβλώνονται καταστάσεις, για μια πράξη αλληλεγγύης. Η πρόσφατη κακοκαιρία χτύπησε την Περιφέρεια Αττικής και πολλοί Δήμοι και συνοικίες της αποκλείστηκαν από μια χιονοθύελλα που, ειδικά στην Αθήνα, συμβαίνει σπάνια.

Συνάνθρωποί μας αποκλείστηκαν και οι γειτονιές της πρωτεύουσας, στην οποία ζουν και εργάζονται πολίτες από όλες τις περιοχές της χώρας, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα. Βοηθήσαμε την Αθήνα και την Κηφισιά, περιοχές που παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες δυσχέρειες. Θα βοηθούσαμε και άλλους δήμους αν μας ζητούσαν.

Την ίδια στιγμή η Λαμία δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Θα έπρεπε λοιπόν, να αδιαφορήσουμε, για την ανάγκη των ανθρώπων την Αθήνας, μόνο και μόνο επειδή δήμαρχός της είναι ο Κώστας Μπακογιάννης ! Μας έγινε έκκληση για βοήθεια και σπεύσαμε, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους εργαζομένους μας, με κάθε νομιμότητα και διαφάνεια. Οι δε εργαζόμενοι που πήγαν στην Αθήνα, προσφέρθηκαν εθελοντικά.

Δε μας ζητήθηκε βοήθεια από αλλού, ώστε να μεροληπτήσουμε υπέρ της Αθήνας. Αλλά για κάποιους, λέξεις όπως αλληλεγγύη, προσφορά, εθελοντισμός, δείχνουν να είναι λέξεις άγνωστες. Στην Αθήνα ζουν και εργάζονται και άνθρωποι από τη Λαμία, τη Φθιώτιδα και τη Στερεά. Αλλά και να μη συνέβαινε αυτό, όπου υπάρχει ανθρώπινη ανάγκη, όταν μπορούμε και χωρίς να παραμελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους δημότες μας, θα είμαστε εκεί.

Γιατί οι ανάγκες των ανθρώπων δε σταματάνε στα διόδια της εθνικής οδού.

Το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Λαμιέων

 

3 Σχόλιο

3 Comments

 1. ΥΠΆΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΟΥ

  19/02/2021 at 22:43

  Κοίτα ο Νικολάκης που θέλει να μας το παίξει και φιλεργατικος… Ποιος? Αυτός… Τι να πρώτο θυμηθούμε… Διωγμους, απολύσεις, ΜΑΤ στο δημοτικό συμβούλιο ή για το δικαστήριο το οποίο θα λάβει χώρα στις 17 Μαΐου από όσο γνωρίζω σε βάρος των απολυμένων συμβασιούχων… Ντροπή σου κ μόνο.. Το μόνο που μπορείς να κάνεις πλέον αν όπως λες θες το καλό του τόπου κ των εργαζομένων…. Είναι να καθησεις σε μια γωνιά ήσυχα κ να παρακολουθείς την εξέλιξη των πραγμάτων.. Ίσως έτσι μάθεις κάτι.. Έστω κι αν πλέον είναι αργά για σένα.. Έστω κι αν για εσένα, έχουν όλα τελειώσει… ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ…

 2. Τζέλα Δελαφραγκα

  18/02/2021 at 22:34

  Σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Νίκος θα είχε στείλει μαζί με τις αλατιερες ΚΑΙ κλαρίνα. Ω πωπω πωπωπωωω θα τρελαθώ!

  • Χριστίνα Καββαδια

   19/02/2021 at 02:51

   Κρίμα για το Νίκο. Εντελώς άστοχη επίθεση. Κατακριτέα η στάση του σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Σοβαρό τροχαίο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Λαμίας. Μία 21χρονη φοιτήτρια η οποία προσπάθησε να...

TOP STORIES

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb οι αγορές του ήταν εξαιρετικές και οικονομικές.

TOP STORIES

Ο Ηλίας Μαμαλάκης που όλοι αγαπήσαμε βρέθηκε χθες στη Σπερχειάδα, ως τιμώμενο πρόσωπο σε μια ζεστή και…πεντανόστιμη εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι τοπικοί σύλλογοι.

ΕΛΛΑΔΑ

Ο πελάτης ενός μπαρ ο οποίος το είχε επισκεφθεί πριν από 10 με 11 χρόνια, αφού ήπιε τα ποτά του, έδωσε τα χρήματα που...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.