Ψωμί. Αρχέτυπο, διαχρονικό σύμβολο της τροφής ανά τους αιώνες. Συνυφασμένο με τις καθημερινές μας στιγμές γύρω από το τραπέζι, με την οικογένεια, τους φίλους, τις παρέες…
Ο Φούρνος στο Σταθμό
Στο μακρινό 1950 ο μικρός παραδοσιακός φούρνος του Καραναστάση, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, ξεκινά να γράφει την δική του ιστορία. Μια ιστορία ζυμωμένη με προζύμι, με ψίχα και ψυχή!
Στα τέλη του 1990 η Λεμονιά Καραναστάση και ο Γιώργος Γιαννακάκης, προχωρούν στο επόμενο βήμα, μεταφέροντας τον Φούρνο στο Σταθμό, στο κέντρο της Λαμίας και σε νευραλγικά σημεία της πόλης. Και από τότε, δεν σταματούν να ζυμώνουν νέες ιδέες και να δημιουργούν ψωμιά και εδέσματα, μικρούς γευστικούς θησαυρούς, που απογειώνουν τις αισθήσεις…
Ψωμιά με προζύμι, όπως ορίζει η αυθεντική συνταγή και η οικογενειακή παράδοση του φούρνου. Μια ατέλειωτη συλλογή στα ξύλινα ράφια του. Ψιλόλιγνες τραγανές μπαγκέτες, ολοστρόγγυλα φραντζολάκια, εμπνευσμένα πολύσπορα. Εκλεκτά, άρτο-ποιήματα που έγιναν η απαραίτητη καθημερινή μας συνήθεια, με πρώτο και καλύτερο το ιδιαίτερο ψωμί με Αγιορείτικο προζύμι. Το ψωμί που φτιάχνεται με φυσικό χειροποίητο προζύμι αργής ωρίμανσης με μια μυστική Αγιορείτικη συνταγή που κάνει τους πάντες να το αναζητούν.
Τελευταία προσθήκη στην μεγάλη συλλογή, το πρωτεϊνούχο υπερ-ψωμί, ανάρπαστο σε όσους γυμνάζονται.
Πάστες, γλυκομπουκίτσες, τούρτες, τάρτες, μιλφέιγ αλλά και κουραμπιέδες και πατροπαράδοτα γλυκά. Ένας πολύχρωμος γλυκός «συνωστισμός» στις βιτρίνες που σε προκαλεί να τον απολαύσεις.
Ευφάνταστες τούρτες, κομψοτεχνήματα για κάθε περίσταση και μια πλειάδα γλυκών δημιουργιών προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
Μυρωδιές κανέλας, βανίλιας και σοκολάτας, σε σαγηνευτικούς συνδυασμούς. Πεντανόστιμα snacks αλλά και καφέ… δια χειρός του πάντα χαμογελαστού team.
Λαχταριστές παραδοσιακές πίτες, με τραγανό φύλλο έτοιμες να τις γευτείς ή κατεψυγμένες για να ψηθούν και να μοσχομυρίσει το σπίτι.
Μια τοπική μονάδα παραγωγής που ακολουθεί κατά γράμμα τις παραδόσεις στο ζύμωμα του ψωμιού και τη δημιουργία των γλυκών. Συνταγές ατόφιες που εκτελούνται με ευλάβεια, έτσι ακριβώς όπως παραδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Αλλά και καινοτόμα προϊόντα φτιαγμένα με την κοσμοπολίτικη οπτική, κλέβουν τις εντυπώσεις των καταναλωτών.
Ο Φούρνος στο Σταθμό και το Bakehouse, είναι κάτι παραπάνω από ένα αρτοποιείο. Είναι η πιο νόστιμη «στάση» στη μέρα μας!
Στα συν, της επιχείρησης, η πάντα φρέσκια διακόσμηση που δίνει το «σύνθημα» για να χαρούμε μαζί του, τις εποχές του χρόνου, τις γιορτές, τις μέρες τις ξεχωριστές.
Φέτος μάλιστα, το Bakehouse ξεπέρασε τον εαυτό του και «μεταμφιέστηκε» σε saloon της Άγριας Δύσης, ενόψει της Αποκριάς. Μικροί και μεγάλοι φωτογραφίζονται, στις ινδιάνικες σκηνές του, στους κάκτους, στο κάρο, στη φυλακή των Ντάλτονς ή στον περιβόητο πιανίστα…
Το ιδιαίτερο σκηνικό που εμπνεύστηκαν οι “αρχηγοί” της γλυκιάς συμμορίας, Γιώτα Στακίδη και Μάνος Γιαταγάνας, κατασκεύασε η ομάδα της επιχείρησης με πολύ μεράκι αλλά και τα αυθεντικά κομμάτια του σκηνικού που δάνεισαν επιχειρήσεις της φθιώτιδας, για να γίνει πράξη το Saloon, ταξίδεψαν μάλιστα σε όλη την Ελλάδα και την ομογένεια, μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση.