Λαμία: Δήμος και ΤΕΕ συζήτησαν για ΠΕΛ, Θερμοπύλες και έργα αναβάθμισης της πόλης

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
thumbnail IMG 8394

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του ΤΕΕ, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα και παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του σχεδιασμού του, ο οποίος θέτει ως προτεραιότητα την πόλη και τους πολίτες και έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής και ανθρώπινης πόλης, που αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά της, ενισχύει την κοινωνική συνοχή, σέβεται το περιβάλλον και διευκολύνει την επιχειρηματικότητα.
Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το master plan για την «Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας» και οι προτάσεις του ΤΕΕ σε σχέση με αυτό, ο σχεδιασμός του Δήμου για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών, η προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων μελέτης για την ανάπλαση των πλατειών Διάκου, Ελευθερίας και Λαού και η συμμετοχή των μελών του ΤΕΕ σε αυτούς.

thumbnail IMG 8394

Επίσης έγινε συζήτηση για τους διαγωνισμούς και την πορεία των έργων υποδομών για το Δήμο μας καθώς και για τις προτάσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που υπεβλήθησαν στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, στα τομεακά
προγράμματα του ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», την εξέλιξή τους και την πρόθεση του Δήμου να αξιοποιήσει τη δημοτική περιουσία.

thumbnail IMG 9123

Ο Πρόεδρος Θανάσης Λυκόπουλος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, αναφέρθηκαν διεξοδικά στις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και ο Δήμος Λαμιέων, χρησιμοποιώντας την δυνατότητα που της δίνει ο νόμος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, τις αστικές αναπλάσεις που χρειάζεται η Λαμία, το κυκλοφοριακό και η ασφάλεια των πολιτών. Επίσης, έθεσαν το θέμα της αναγκαιότητας για τον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο των Σχολικών Κτιρίων Δήμου Λαμιέων, των έργων του φυσικού αερίου για τη πόλη της Λαμίας και λοιπά αναπτυξιακά και εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τους μηχανικούς.

thumbnail IMG 8387
Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η άριστη, ειλικρινής και δημιουργική συνεργασία με ουσιαστικό περιεχόμενο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου, η οποία υπηρετείται με τέτοιου είδους συναντήσεις.

thumbnail IMG 8398
Ο Δήμαρχος Λαμιέων, μετά τη συνάντηση δήλωσε σχετικά:«Με ιδιαίτερη χαρά βρεθήκαμε σήμερα στο Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του ΤΕΕ. Όχι μόνο επειδή το ΤΕΕ είναι ο επίσημος τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής πολιτείας, αλλά γιατί με το Τμήμα της Ανατολικής Στερεάς τον Πρόεδρο και τα μέλη του, μέσα από την άμεση και ειλικρινή σχέση που έχουμε αναπτύξει, συνδιαμορφώσαμε το περιβάλλον και τις συνθήκες μιας αποδοτικής και παραγωγικής συνεργασίας προς όφελος της Λαμίας και του τόπου μας.
Έχοντας εμπιστοσύνη στους Λαμιώτες μηχανικούς και μέλη του ΤΕΕ, προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας και τη δημιουργική παρουσία τους, στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας…..»

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *