Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Λαμία η σύσταση επιτροπής για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος. Το προηγούμενο διάστημα μέσω του ίδιου του Περιφερειάρχη Στερεάς ειπώθηκε πως η Στερεά περιμένει περίπου 1.500 πρόσφυγες οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά σειρά προτεραιότητας σε ξενοδοχεία, σπίτια και εν συνεχεία σε κάποια δομή αν χρειαστεί. Στο πλαίσιο της διαχείρησης του προσφυγικού αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής που θα φέρει τον τίτλο “Συντονιστική Επιτροπή για το προσφυγικό –Μεταναστευτικό ζήτημα” θα επεξεργαστεί και θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό  Συμβούλιο  προτάσεις , πρωτοβουλίες και ενέργειες της Περιφέρειας στο πλαίσιο  του Εθνικού Σχεδιασμού.


Δείτε στο ρεπορτάζ του Lamianow αποσπάσματα από τα όσα ειπώθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων.


Ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός τόνισε : “Πρώτα από όλα να δούμε το ζήτημα μέσα από το πρίσμα της Στερεάς Ελλάδας. Ευθύνη μας είναι να δούμε είτε μας αρέσουν είτε δεν μας αρέσουν αυτοί οι άνθρωποι να δούμε πως θα μπορέσουν να πάνε σε καλύτερους χώρους, με καλύτερη αναλογικότητα, με καλύτερες συνθήκες με όλους αυτούς τους όρους και προυποθέσεις για την δική τους ομαλότερη διαβίωση για το διάστημα που θα παραμείνουν εδώ αλλά και την ελάχιστη δυνατή όχληση αν σε κάποιες περιπτώσεις η παρουσία τους μπορεί να δημιουργήσει οχλήσεις στις τοπικές κοινωνίες. Παίρνουμε αποφάσεις που μπορεί να μην είναι εύκολες ωστόσο ήταν ωφέλιμες για τους πολίτες αλλά και για να τα έχουμε καλά με την συνείδηση μας…”.

Από πλευράς της παράταξης του Απόστολου Γκλέτσου τοποθετήθηκε ο Χρήστος Δούρος: “Το υπουργείο εσωτερικών κάνει την διάκριση δίνοντας προτεραιότητα στους δήμους. Αν θέλουμε να λύσουμε ένα θέμα φτιάχνουμε συνέχεια επιτροπές. Αλλά αυτό είναι και το πολιτικό. Άρα το να φτιάχνουμε επιτροπές είναι ένα ζήτημα είτε για το θεαθήναι είτε για να εξυπηρετήσουμε άλλους σκοπούς”.

Τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης συμπληρώνοντας: “Θα πούμε ναι στην συμμετοχή μας με την επιφύλαξη βεβαίως και με την προυπόθεση ότι θα λειτουργήσει υπέρ μιας συγκεκριμένης πολιτικής λογικής που θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε αναδείξει και αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί θα αποχωρήσουμε καταγγέλοντας την οποιαδήποτε δυσλειτουργία”.

Η Κατερίνα Μπατζελή παρουσίασε τις συμπληρωματικές προτάσεις της παράταξης της σχετικά με την εισήγηση που παρουσίασε η περιφερειακή αρχή.

Ο Κώστας Μπασδέκης τόνισε για την Λαϊκή Συσπείρωση: “Αντικειμενικά το προσφυγικό γίνεται αντικείμενο διαπάλης. Εμείς τοποθετήθηκαμε και την προηγούμενη φορά συγκεκριμένα. Αυτό είναι θέμα του κράτους έχει σφαιρική εικόνα για το πως θα πρέπει να το διαχειριστεί και βεβαίως χωρίς καμία ανάμιξη των ΜΚΟ…”.

Ο Χαράλαμπος Γιώτης σημείωσε: “Αποκοιμίζεται τον ελληνικό λαό. Όταν ξυπνήσετε και ξυπνήσει ο ελληνικός λαός τότε θα ζήσετε τον εφιάλτη”, έκλεισε μάλιστα με μια ατάκα του Παπαφλέσσα: “Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες τα παιδιά, ραγιάδες τα παιδιά των παιδιών σας και τα εγγόνια σας, αλλά μάλλον δεν θα έχετε εγγόνια”. Μάλιστα λίγο μετά αποχώρησε τονίζοντας ότι τα όσα έλεγε δεν βγήκαν ζωντανά στο διαδίκτυο αφού είχε πέσει το σύστημα.

Η Νίκη Πολυζώη τέλος τόνισε: “Δεν είναι μικροβιακή επιδημία. Μικροβιακή επιθυμία είναι οι αντιλαικές πολιτικές που εφαρμόζονται. Είναι ανθρώπινες ψυχές. Διαφωνούμε την σύσταση της οποιασδήποτε επιτροπής που στήνεται με τις ευλογίες της Ευρωπαικής Ένωσης”.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

                                        

4 Comments

 1. Περιφερειακοί συμβουλοι σου λεει μετα….Τι κανουν για τις τοπικές κοινωνίες στο συγκεκριμένο θέμα?Δεν βλεπουν τα προβλήματα που δημιουργουν ολες αυτες οι ροες των λαθρομεταναστών?Απλα κανουν οτι τους υποδείξει το κομμα τους….

 2. Why in the world you post pictures of all these idiots who are supposed to expess the interest of the local population and they never do?
  They are bound to bring thousands of illegal immigrants in our society in the name of a few dollars, disregarding what the popular opinion and desire is.
  Are these the individuals we voted to take us to a different level?
  Να τους χαιρόμαστε!

 3. Γιατί δεν ρωτάνε και τους Στερεοελλαδίτες που εκπροσωπούν για το αν θέλουν ή όχι τους επιδοτούμενους λαθρομετανάστες που αβγατίζουν σαν τα κουνέλια κι έχουν παροχές που θα ζήλευαν οι σκληρά φορολογούμενοι γηγενείς?

 4. Μόνο ο Γιώτης έχει μυαλό τελικά όλοι οι άλλοι……
  Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κάνεις δεν αντιδρά, ότι όλοι σκύβουν το κεφάλι και πάνε να γεμίσουν την Ελλάδα,ο κόσμος κοιμάται ή δεν τολμά να υποστηρίξει ότι έχει στην ψυχή του, δεν ταιριάζουν αυτοί με την κοινωνία μας.
  Παντού ανεπιθύμητες οι ορδές τους….

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like