Το ζήτημα με τα αγριογούρουνα είναι γνωστό όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα περιστατικά καθημερινά, ειδικά στην Δυτική Φθιώτιδα. Και αν στις περισσότερες περιπτώσεις βλέπουμε μεγάλα αγριογούρουνα να σουλατσάρουν δεξιά και αριστερά καταστρέφοντας όπως έχει καταγραφεί επανειλημμένα και τις καλλιέργειες των παραγωγών ένα βίντεο που έφτασε στα χέρια μας από αναγνώστη του Lamianow.gr δείχνει ένα μικρό αγριογουρουνάκι το οποίο προφανώς έχει ξεφύγει από την εποπτεία της μάνας του και έχει μπει σε ένα χωράφι με φυστικιές στην περιοχή του Νέου Κρικέλλου.

Όταν οι καλλιεργητές το είδαν αντέδρασαν ενστικτωδώς και αφού το κυνήγησαν προκειμένου να απομακρυνθεί από το χωράφι κατάφεραν μάλιστα και το έπιασαν προκειμένου να το απομακρύνουν από το σημείο.

Λίγη ώρα μετά και σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε ο αναγνώστης μας το άφησαν λίγα μέτρα πιο πέρα προκειμένου να επιστρέψει στην οικογένεια του. Και στο συγκεκριμένο σημείο δεν λείπουν οι καταστροφές από τους αγριόχoιρους στα φυστικόδεντρα, (μάλιστα σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς προσεγγίζουν το 15-20% της καλλιέργειας). Τα μεγαλώσωμα ζώα αφού χτυπούν τα δέντρα πέφτουν οι καρποί και στην συνέχεια τα τρώνε.


Δείτε το σχετικό βίντεο

 

O καλλιεργήτης προσπαθεί να κάνει… τάκλιν αλλά το αγριογουρουνάκι με μια ντρίμπλα ξεφεύγει προσωρινά

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

You may also like

1 Comment

  1. Kalofagoto paidia afu to piasate

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.