Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    epidoma thermansis | Lamianow.gr
    Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση και πώς υπολογίζεται
    gap | Lamianow.gr
    Ο Γιώργος Παπανδρέου στο μπλόκο της Πάτρας: «Οι αγρότες δεν θέλουν άλλες υποσχέσεις αλλά δικαιοσύνη»
    dendias | Lamianow.gr
    Δένδιας: Υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε κοινωνία δύο ή πολλαπλών ταχυτήτων – Αυτό δεν είναι αποδεκτό
    adonis 7 | Lamianow.gr
    Εσωκομματικό καρφί Άδωνι: Ας μην δεχόμαστε κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου εμείς που δίνουμε μάχη για να μείνει η κυβέρνηση όρθια
    lilikomeni | Lamianow.gr
    Ηράκλειο: Η ιστορία ηλικιωμένης που ζει σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο – «Θέλω να δουλέψω»
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
    levadiakos | Lamianow.gr
    Λεβαδειακός – Βόλος 3-1: Πετάει για Ευρώπη
    6805713 | Lamianow.gr
    Συνεχίζεται η κόντρα της Σελέν Ερντέμ με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεχόμουν λεκτικές επιθέσεις για 40 λεπτά, οι παίκτριές μου έδωσαν την κατάλληλη απάντηση»
    maklsfield | Lamianow.gr
    «Αγόρασα την ομάδα μεθυσμένος, την επόμενη μέρα δεν το θυμόμουν» είπε ο πρόεδρος της Μάκλσφιλντ που απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας
    vania | Lamianow.gr
    «Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για τον Βάνια Ντρκούσιτς» γράφουν στη Ρωσία
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Λαμία: 9ο Γυμνάσιο-Ε.Ε.Ε.ΕΚ / Δεν είναι “αντιμαχόμενα στρατόπεδα”. Είναι όλα τους παιδιά μας…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Λαμία: 9ο Γυμνάσιο-Ε.Ε.Ε.ΕΚ / Δεν είναι “αντιμαχόμενα στρατόπεδα”. Είναι όλα τους παιδιά μας…

LamiaNow News
ByLamiaNow News
Follow:
Μάι 24, 2019 @ 8:07
2 Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ στο κτίριο που στεγάζεται το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας. Μια λύση, που μοιάζει πρόχειρη και  που ο Δήμος την ονομάζει «προσωρινή»… αλλά είναι διατεθειμένος να δαπανήσει 159.000 ευρώ! ( κ άλλα τόσα; για να επανέλθει το κτίριο στη σημερινή του κατάσταση ) ενώ  ταυτόχρονα θα διαθέσει άλλες 700.000 ευρώ για να μεταστεγαστεί το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο στο Λιανοκλάδι!!

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Λύσεις προσωρινές και που σύμφωνα με τα εκ του νόμου προβλεπόμενα δεν πληρούν  στοιχειώδεις προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα σχολεία αυτά να είναι κοντά στο νοσοκομείο ή για το  9ο Γυμνάσιο που θα περιοριστεί στο Β όροφο με περισσότερους  από 250 μαθητές,  κλείνουν ημιαυπαίθριοι  χώροι κ η βιβλιοθήκη για να γίνουν δυο μικρότερες αίθουσες (33,6m2) απ τις σημερινές (35,7,m2) κ εργαστήριο χωρίς να τηρείται το νόμιμο ύψος που είναι το ελάχιστο 3m .

Από την άλλη μεριά, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εμμένει στη θέση πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιος ιδιωτικός χώρος, σκέψη η οποία εκ πρώτης όψεως μοιάζει σωστή. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, έχει προταθεί η λύση να μεταστεγαστεί τόσο το ΕΕΕΕΚ όσο και το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο σε κτίριο Ιδιωτικών  εκπαιδευτηρίων το οποίο είναι κοντά στο Νοσοκομείο κ διαθέτει χώρους για την πλήρη ανάπτυξη όλων των εργαστηρίων όπως προβλέπει ο νόμος.

Για έναν αντικειμενικό παρατηρητή του θέματος, – ενός θέματος που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, που έχει οδηγήσει συλλόγους γονέων να ανταλλάσσουν «πυρά» – μοιάζει σχεδόν «εμμονική» η μη συζήτηση έστω μιας πρότασης που θα διευκόλυνε όλους τους μαθητές. Εν ολίγοις, η μετεστέγαση του ΕΕΕΕΚ αλλά και το Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου στο κτίριο των Ιδιωτικών  εκπαιδευτηρίων  μέχρι να ανεγερθεί ένα σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει τα δύο σχολεία μόνιμα, δεν θα στοίχιζε λιγότερο; Πόσο θα χρειαστεί να πληρώσει το δημόσιο για δύο ή τρία χρόνια μέχρι τότε; Πάντως σίγουρα όχι τα παραπάνω (προκλητικά για την περίοδο παρατεταμένης κρίσης) ποσά  που θα στοιχίσει η σημερινή  «προσωρινή λύση».

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Είναι άραγε εποχή να δαπανώνται τέτοια ποσά για προσωρινές λύσεις; Και μάλιστα λύσεις που δεν τυγχάνουν γενικότερης αποδοχής; Λύσεις που οδηγούν γονείς να “αντιμάχονται” σαν να είναι αντίπαλα στρατόπεδα μόνο και μόνο γιατί αμφότεροι διεκδικούν ένα σωστό σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά τους; Μήπως ήρθε η ώρα οι αρμόδιοι πιο ψύχραιμα να ξαναδούν το θέμα και να επιλέξουν μια λύση που και θα εξυπηρετεί ισότιμα όλους τους μαθητές των εμπλεκόμενων σχολείων και θα είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα; Ίσως είναι η ώρα, η νέα Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, κ. Μπενιάτα, να εξετάσει το θέμα της μεταστέγασης βάζοντας στο κάδρο και τη λύση του χώρου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, που θα παρείχε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου από τη μια και από την άλλη δεν θα συρρίκνωνε τις προδιαγραφές του 9ου .

Υ.Γ. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας. Όλα δικαιούνται τις καταλληλότερες συνθήκες και υποδομές για την εκπαίδευση τους. Όλα αξίζουν το καλύτερο, για το παρόν και το μέλλον τους!

ANOSIA

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Λαμία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 63 χρόνος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 23χρονη ΑμεΑ
Next Article Ο Θύμιος Καραΐσκος μας… “οδηγεί” μέσα στην πόλη της Λαμίας [Video-Συνέντευξη]
2 Σχόλια
  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:
    Μάι 24, 2019 @ 9:29 στις 9:29 πμ - 24/05/2019

    ευκαιρία να πάρουν θέση οι υποψήφιοι λοιπόν για κάτι απτό, γιατί μέχρι σήμερα τις ίδιες γενικές καραμέλες πιπιλάνε (ανάπτυξη, όραμα, καθαριότητα μπλα μπλα μπλα) χωρίς κάτι συγκεκριμένο. μπας και βοηθηθούμε να καταλάβουμε τι πρέπει να ψηφίσουμε

    Απάντηση
  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:
    Μάι 23, 2019 @ 19:59 στις 7:59 μμ - 23/05/2019

    Επειδή στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχουν σύμβουλοι που να ενδιαφέρονται για την λύση των προβλημάτων
    και στο κοινοβούλιο πολιτικοί που να ενδιαφέρονται για τους πολίτες αυτού του τόπου
    όπως και ο περιφερειάρχης που δεν θέλησε να κτιστεί ένα καινούργιο εργαστήρι για τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ
    συνετό και φρόνιμο θα είναι να ξανασκεφτούν την συγκεκριμένη πρόταση να την υιοθετήσουν και να μην κρύβονται με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια καταλληλότητας για το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο όπως προβάλει ο ΔΗΜΟΣ ως δικαιολογία

    Σας ευχαριστώ
    ο σκεπτόμενος

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
3°C
Lamia
overcast clouds
3° _ 3°
80%
2 km/h
Δε
5 °C
Τρ
10 °C
Τε
12 °C
Πε
14 °C
Πα
12 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

Photo 1768166823089 | Lamianow.gr
FeaturedΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Καιρός: Κρύο, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού / που χιονίζει στη Φθιώτιδα (Βίντεο)

Sourgiadakis manolis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θλίψη στη Λαμία : Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Σουργιαδάκης – είχε χάσει τον αδελφό του το 2019

photo 17681266009268288213331379157140 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παγκράτι Λαμίας – Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος, στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα (Φώτο)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης