Λαμία: 600.000 ευρώ… μεταμορφώνουν το Δικαστικό Μέγαρο! (εικόνες-βίντεο)

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 έτη ago
Updated 2018/11/02 at 8:39 ΠΜ
2 Min Read

600.000 ευρώ! Τόσα είναι τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την κατασκευή του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ», προϋπολογισμού 600.000,00 €.

Χρήματα τα οποία θα δοθούν προκειμένου να καλωπίσουν το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας το οποίο χρόνια τώρα “απέπνεε” μια εικόνα που δεν αρμόζει στην ιστορικότητα του.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει αποπεράτωση των εργασιών εντός του έτους.

Την υλοποίηση του εν λόγω έργου, επέβαλλαν : (α) Η προστασία των δικαστικών λειτουργών, εργαζομένων και των λοιπών χρηστών του κτιρίου, καθώς και των διερχομένων και η δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος που να συμβάλει, λειτουργικά, στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης. (β) Η προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου, κτίσμα του 19ου αιώνα, με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική αξία, αντιπροσωπευτικό δείγμα κτιρίου αυτής της κλίμακας, στη πόλη της Λαμίας, αφού πρόκειται για ένα κτίριο που κτίστηκε με δωρεά του Αντρέα Συγγρού, με έντονα νεοκλασικά στοιχεία, ενδεικτικό της επίσημης αρχιτεκτονικής των Δημόσιων Κτιρίων της εποχής και ένα από τα λίγα εναπομείναντα στην πόλη της Λαμίας και (γ) η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης της Λαμίας.

Στην τοποθέτηση του στα τοπικά ΜΜΕ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραϊσκος τόνισε:
“Σήμερα βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να συναντήσω και να πληροφορήσω τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Λαμίας κ.Θανάση Μακρυγιάννη, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της έγκρισης προγραμματικής σύμβασης που ανοίγει τον δρόμο στην υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Πρόκειται για το δικαστικό μέγαρο Λαμίας, ένα έργο που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα του δικηγορικού συλλόγου και το οποίο θα ξαναδώσει την αίγλη στο νεοκλασσικό αυτό κτίριο για να αποτελέσει και πάλι στολίδι της πόλης της Λαμίας. Ταυτόχρονα αλλάζει και όψη ολόκληρο το κέντρο της πόλης μας, μιας και το συγκεκριμένο κτίριο δεσπόζει σε κεντρικότατο σημείο του ιστορικού κέντρο”.

 

[embeddoc url=”https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2018/11/ΕΙΣΗΓΗΣΗ-_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ-Κ-Ε-2018ΕΠ06600030-ΔΙΚ-ΜΕΓΑΡΟ-κ-ΣΧΕΔΙΟ.pdf” download=”all”]

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content