Λαμία : 128 θέσεις απασχόλησης μέσω Κοινωφελούς εργασίας

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
DIMARXEIO

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία  υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για το Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» οκτάμηνης (8μηνης) διάρκειας, με τη δημοσίευση της σχετικής Νο 2/2022 Δημόσιας Πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ και την ανάρτησή της στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).  Η Πρόσκληση  αφορά εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής, που αναφέρονται σε αυτή.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 18.02.2022 και λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα), προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας διατηρώντας την δυνατότητα απασχόλησης τους και περιλαμβάνει δύο σκέλη: α. την απασχόληση για 8 μήνες των εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του  ΟΑΕΔ και  β. την παροχή προγραμμάτων θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών σε 11 θεματικές ενότητες, που θα οδηγήσει στην πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, (www.gov.gr) επιλέγοντας το “Εργασία και Ασφάλιση”- “Αποζημιώσεις και Παροχές” – “Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα” (https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera).

Επίσης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Ο Δήμος Λαμιέων επιδιώκοντας σταθερά να κάνει χρήση κάθε δυνατότητας προκειμένου να  παρέχει καλές υπηρεσίες στους δημότες του και να προσφέρει δυνατότητες απασχόλησης και απόκτησης εμπειρίας,  καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο αίτηση συμμετοχής από 18/2/2022 έως και Παρασκευή 18/3/2022.

Ειδικότερα ο Δήμος Λαμιέων ως φορέας υποδοχής θα καλύψει 128 θέσεις απασχόλησης στις ακόλουθες ειδικότητες:

 

Screenshot 20220228 162404 Chrome
Screenshot 20220228 162418 Chrome

Screenshot 20220228 162423 Chrome

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to Hide Advanced Floating Content